Facebook Pixel "Εκδίκηση" ΠΑΟΚ για... Φορτούνη - Διπλό μεγάλο λάθος στον Ολυμπιακό - Ο Μπάμπα δεν... βλέπει τον Ορτέγκα!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-06 22:00:00

"Εκδίκηση" ΠΑΟΚ για... Φορτούνη - Διπλό μεγάλο λάθος στον Ολυμπιακό - Ο Μπάμπα δεν... βλέπει τον Ορτέγκα!

του Παναγιώτη Νικολάου

Ποιοι είναι οι "ένοχοι" στο Λιμάνι για τον MVP του Δικεφάλου; Ποιοι βοήθησαν ώστε οι Πειραιώτες να χάσουν δύο εξαιρετικούς παίκτες το καλοκαίρι και τελικά να φορέσουν τα ασπρόμαυρα και τώρα να οδηγούν τους Θεσσαλονικείς με... 1000 στο πρωτάθλημα; Απαντήσεις στο Sportdog.gr

Στον πρωταθλητισμό οι λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Και ειδικά όταν δύο ομάδες που διεκδικούν τους εγχώριους τίτλους ενδιαφέρονται για τον ίδιο ποδοσφαιριστή, είναι κατανοητό ότι όποιος σύλλογος τον αποκτήσει αποκτά συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνιστή. Για παράδειγμα, το καλοκαίρι του 2014 ο ΠΑΟΚ είχε κάνει all-in για να πάρει τον Κώστα Φορτούνη και ο Ζήσης Βρύζας τον πίεζε καθημερινά για να υπογράψει στους Θεσσαλονικείς. Του έδινε, μάλιστα, και τη φανέλα με το νούμερο 10 για τον πείσει να ντυθεί στα ασπρόμαυρα. Ο σπουδαίος μεσοεπιθετικός είπε όχι στο Δικέφαλο, έγινε μέλος του Ολυμπιακού και τα υπόλοιπα είναι... ιστορία.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, το περασμένο καλοκαίρι μπορούμε να πούμε ότι πήρε την εκδίκησή του για την απώλεια του Φορτούνη προ 10 ετών. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μονομάχησε με τους Πειραιώτες για τον Κίριλ Ντεσπόντοφ και ο Βούλγαρος παικταράς έγινε κάτοικος Θεσσαλονίκης, με τους Κορδόν - Μαρτίνεθ να προτιμούν τον Όλα Σολμπάκεν. Παράλληλα, απέρριψαν τον Μπάμπα Ράχμαν και διάλεξαν τον Ορτέγκα για τη θέση του αριστερού στόπερ.

Ο Ντεσπόντοφ που κάνει... ''bullying'' στο ελληνικό πρωτάθλημα και ο ''άσφαιρος'' Σολμπάκεν!

Στο τέλος του περασμένου καλοκαιριού ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός ήταν σε αναζήτηση εξτρέμ που θα έκανε τη διαφορά και θα βοηθούσε τις δύο ομάδες στους στόχους τους. Αμφότεροι έβαλαν στο μάτι τον Κίριλ Ντεσπόντοφ και όχι άδικα. Παίκτης σε καλή ηλικία (27 χρόνων), με παραστάσεις από Champions League με τη Λουντογκόρετς και αρχηγός της Εθνικής Βουλγαρίας. Με λίγα λόγια, είχε όλο το πακέτο.

Το δίδυμο Αντόνιο Κορδόν - Ντιέγκο Μαρτίνεθ είχε ''ψηθεί'' για τον παίκτη, αλλά τελευταία στιγμή έκανε πίσω και προτίμησε να αποκτήσει τον Όλα Σολμπάκεν. Ο Νορβηγός ήρθε ως δανεικός από τη Ρόμα, με ρήτρα απόκτησης τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ και στο Λιμάνι πίστεψαν ότι ο 25χρονος θα βγάλει στο γήπεδο τα χαρίσματα που είχε δείξει με την Μπόντο Γκλιμτ.

Αυτό, όμως, δεν έγινε επ' ουδενί και παρότι μετράει 8 εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη ο ποδοσφαριστής δεν έχει ούτε γκολ ούτε ασίστ ακόμα! Από την άλλη πλευρά, ο Κίριλ Ντεσπόντοφ έχει 7 γκολ και 10 ασίστ σε 20 ματς. Η σύγκριση βγάζει μεγάλο ηττημένο τον Ολυμπιακό και δείχνει ότι το καλοκαίρι έγινε λάθος που δεν έχει προηγούμενο από τους Πειραιώτες.

Ο ''αναγεννημένος'' Μπάμπα δεν... βλέπει τον μέτριο Ορτέγκα!

Η ζωή τα έφερε έτσι που για τον Ολυμπιακό είχε και... γλυκό όσον αφορά τα ''εγκλήματα'' του καλοκαιριού. Με την αποχώρηση του Όλεγκ Ρέαμπτσουκ, οι ερυθρόλευκοι βγήκαν στην αγορά και το όνομα του Μπάμπα Ράχμαν έπεσε στο τραπέζι. Ο Γκανέζος μπακ δεν τα είχε πάει καλά μετά τη φυγή του από τον ΠΑΟΚ και οι Κορδόν - Μαρτίνεθ δεν πείστηκαν και επέλεξαν τον Ορτέγκα, που ήρθε από την Αργεντινή.

Ο παίκτης κατέληξε κι αυτός στον ΠΑΟΚ και παίζει έξοχα, ενώ στο ματς με τον ΟΦΗ βρήκε και δίχτυα μετά από σχεδόν 2 χρόνια. Από την άλλη, ο Ορτέγκα δεν έχει προσαρμοστεί και ζορίζεται μετά και την αλλαγή προπονητή. Και το πιο περίεργο στην ιστορία αυτή είναι ότι το ματς καριέρας του Μπάμπα έγινε με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, όταν η ομάδα του Λουτσέσκου έριξε 4άρα.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι αρκούν μόνο δύο λάθη από μια ομάδα για να μπει σε υποδεέστερη θέση σε σχέση με τον ανταγωνισμό και σίγουρα στον Ολυμπιακό μετανιώνουν που δεν απέκτησαν το δίδυμο Ντεσπόντοφ - Μπάμπα. Και το ακόμη χειρότερο για τους Πειραιώτες είναι ότι αυτοί που πήραν τις αποφάσεις το καλοκαίρι, δεν είναι πλέον στην ομάδα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Συμφωνία για πώληση μεγάλης ελληνικής ομάδας - Πέφτουν υπογραφές για deal 80 εκατομμυρίων"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags