Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Η Άρσεναλ... χάλασε μεταγραφή για "διαμαντάκι" του ΠΑΟ - Συμπαίκτης στην Ελλάδα με ταλέντα ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-09 19:36:00

Η Άρσεναλ... χάλασε μεταγραφή για "διαμαντάκι" του ΠΑΟ - Συμπαίκτης στην Ελλάδα με ταλέντα ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού

Οι Μιχείες
Η Άρσεναλ... χάλασε μεταγραφή για "διαμαντάκι" του ΠΑΟ - Συμπαίκτης στην Ελλάδα με ταλέντα ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού

Έφυγε δανεικός ο Mr ασίστ του Τριφυλλιού στο Youth League! Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για τον νεαρό άσο των Πράσινων που βρέθηκε πολύ κοντά στους Ρέιντζερς, αλλά πλέον θα αγωνίζεται ομάδα της Super League 2, μαζί με άλλους δανεικούς των Big-4.

Παναθηναϊκός: Στην Ελλάδα και το ποδόσφαιρο, ειδικά όταν μιλάμε για ρεπορτάζ των ομάδων του Big 4, ο κανόνας θέλει οι μεταγραφικοί προβολείς να πέφτουν στους ξένους ποδοσφαιριστές (που ενίοτε αποδεικνύονται στην πορεία) βήτα και γάμα διαλογής ή στα "σιτεμένα" ονόματα. Και κατά αντιστοιχία στο πρωτάθλημα αποδεδειγμένα ταλαντούχοι νεαροί Έλληνες ποδοσφαιριστές (ηλικιακά Under 20) δεν ανεβαίνουν στις πρώτες ομάδες, δεν παίρνουν ευκαιρίες, δεν δουλεύονται σωστά/δεν εξελίσσονται (ούτε καν στις ομάδες Β), με εξαίρεση τον ΠΑΟΚ. Κάπως έτσι στον πρώτο γύρο της Super League ζήτημα αν συνολικά πήραν χρόνο συμμετοχής 15 Ελληνόπουλα, γεννημένα από το 2003 και μετά, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη, όχι μόνο στα πρωταθλήματα αλλά και στις ευρωπαικές διοργανώσεις, οι συνομήλικοί τους παίζουν και αρκετοί πρωταγωνιστούν ακόμη!

Ό παραπάνω πρόλογος/τροφή για σκέψεις και... μελαγχολικές συγκρίσεις, προέκυψε από μια μεταγραφική είδηση του σαββατοκύριακου που πέρασε όχι μόνο στα... ψιλά αλλά κυριολεκτικά... βούλα στα ρεπορτάζ! Ο Διαγόρας Ρόδου, που πρωταγωνιστεί στην Super League 2 και κτυπάει άνοδο με μέσο όρο ηλικίας κάτω από 23 χρονών, ζήτησε κι απέκτησε ως δανεικό από τον Παναθηναϊκό τον 19χρονο διεθνή εξτρέμ Κωνσταντίνο Βολάκη, ο οποίος μόλις τον περασμένο Νοέμβριο είχε ανανεώσει ως το 2026 το συμβόλαιο του με το τριφύλλι.

Ο Βολάκης στον Παναθηναϊκό Β, που δίνει την μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού στην Super League 2, σπάνια έμπαινε στις αποστολές, είχε μόλις 5' συμμετοχής ως αλλαγή, τον δοκίμαζαν αριστερό και δεξί μπακ, γενικά δεν τον έβλεπαν/αντιμετώπιζαν ως πρότζεκτ, δεν φαινόταν να υπάρχει πλάνο αξιολογησής του την τρέχουσα σεζόν. Παρότι ο γεννημένος τον Οκτώβριο του 2004 ακραίος μεσοεπιθετικός δεν είναι κάποιο... τυχαίο ταλέντο ή... άγνωστος στην διεθνή πιάτσα scouts. Εξηγούμαι: διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες, με συμμετοχές στην Εθνική Νέων και μέλος της ομάδας που πήγε στους Μεσογειακούς αγώνες, κορυφαίος σε ασίστ (7 και ένα κερδισμένο πέναλτι) στην περσινή διοργάνωση του Youth League, όπου ο Παναθηναϊκός πρωταγωνίστησε μέχρι να βρει στον δρόμο του την Πόρτο, από την οποία αποκλείστηκε, αλλά και πρώτος σκόρερ & αρχηγός στην περσινή Κ 19 των πράσινων με 11 γκολ! 

 

Προφανώς όλο αυτό το προφιλ και τα χαρακτηριστικά του Βολάκη έκαναν τους ανθρώπους του Διαγόρα Ρόδου να πιέζουν για την αποκτησή του έστω με δανεισμό (αρχικά τον ζήτησαν με μεταγραφή και ποσοστο συνιδιοκτησίας αλλά αρνήθηκαν οι πράσινοι) αφού εκτιμούν πως θα τους βοηθήσει καθοριστικά στους στόχους του για το υπόλοιπο μισό της σεζόν. Σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό θα είναι τουλάχιστον στο βασικό ροτέισον ενώ στον Παναθηναϊκό Β που προσπαθεί να αποφύγει τον υποβιβασμό δεν χωρούσε και για να έχει μάτς στα πόδια του ζητούσε από μόνος του να κατεβαίνει να παίζει στην Κ19!

Το πιο εντυπωσιακό στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Βολάκη είναι πως το καλοκαίρι είχε μπει στο... μάτι του Phil Cowen. O τότε Head of Academy Scouting Depattment των Ρέιντζερς τον είχε ξεχωρίσει, του άρεσε πολύ και είχε εισηγηθεί την απόκτηση του από την ομάδα των Rangers προκειμένου να την ενισχύσει και στο YouthLeague (όπου τελικά δεν πέρασαν). Aπό την μία τα υψηλά τροφεία που θα έπρεπε να πληρωθούν (plus 250.000 ευρώ) κι από την άλλη ο αποκλεισμός της Γκλασκόου στα play off του champions league, πήγε πίσω την υπόθεση Βολάκη ενώ στην πορεία ήρθε και η πρόταση της Άρσεναλ για τον Phil Cowen, για την οποία τελικά εγκατέλειψε την Γλασκώβη και τους Ρέιντζερς κι ανέλαβε το αντίστοιχο πόστο στους "κανονιέρηδες"!!

Πριν από τους Ρέιντζερς πάντως ο Κωνσταντίνος Βολάκης είχε απασχολήσει και την πρώτη ομάδα της Άαλμποργκ! Η πρώην πρωταθλήτρια Δανίας, που υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία (επιστρέφει την νέα σεζόν, κάνοντας ... περίπατο), όχι απλώς έδειξε ενδιαφέρον για τον μεσοεπιθετικό των πράσινων (με... διαβατήριο του το σπουδαίο Youth League που είχε κάνει την σεζόν 2022-23) αλλά το ονομά του συμπεριλαμβανόταν και στην short list με τους υποψήφιους εξτρέμ, του τεχνικού διευθυντή της Άαλμποργκ. Η πρόταση πάντως από την Δανία για τον Βολάκη ποτέ δεν έφτασε στον Παναθηναϊκό αφού με επιλογή του κόουτς Χιλιεμαρκ (ο πρώην διεθνής Σουηδός μέσος, που επί Ουζουνίδη αγωνίστηκε στο τριφύλλι) πήγαν σε μια πιο safe λύση, ενός έμπειρου συμπατριώτη του εξτρέμ, που ήταν και ελεύθερος (ενώ για τον Βολάκη θα χρειαζόταν να πληρώσουν τα υψηλά τροφεία).

Με αυτά και με αυτά ο Κωνσταντίνος Βολάκης που μανατζερικά είναι " ομόσταβλος" με τους Μαντσίνι, Βαγιαννίδη, Μανδά, Βιγιαφάνες, Μούργο, Χατζηθεοδωρίδη στην DRANGOLD, έγινε ο πρώτος παίκτης του Παναθηναϊκού Β που παραχωρείται δανεικός. Πηγαίνει στον Διαγόρα Ρόδου, που ήθελε από τον Παναθηναϊκό δανεικό και τον επίσης 19χρονο διεθνή μέσο Τάσο Συμεωνίδη (κι αυτός ανανέωσε πρόσφατα ως το 2026 κι ενώ τον Σεπτέμβριο τον ήθελε ο ΠΑΣ).

Γενικότερα η ιστορική ομάδα της Ρόδου έχει πολιτική να εμπιστεύεται ταλέντα που προέρχονται από τις Ακαδημίες Σουπερλιγκάτων ομάδων και στις οποίες κάποια στιγμή... φράκαραν. Στο ρόστερ του βρίσκεις αρκετούς τέτοιους παίκτες όπως ο κίπερ Αυγερινός (Παναθηναϊκού), ο δεξιός μπακ Τσάβος (Ολυμπιακού), ο στόπερ Δημητρίου (ΠΑΟΚ), ο αριστερός μπακ Νικολής (Ολυμπιακού), οι 20χρονοι Μουντές & Σταματούλας, αμ. χαφ και στόπερ αντίστοιχα (δανεικοί από τον Ατρόμητο), ο επιτελικός χαφ Φέκας (Ολυμπιακού) και ο εξτρέμ Μουμπάραγκ Αντεσίνα (Αστέρα Τρίπολης) !

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags