Ντίνος Μπαλής: Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη αναφερόμενος στις σημερινές (10/11) αναμετρήσεις του Κυπέλλου Ελλάδος, σχολιάζοντας παράλληλα και την εικόνα που έχουν παρουσιάσει ως τώρα οι ελληνικές ομάδες στο πρωτάθλημα. 

«Με τον Λιβάι Γκαρσία η ΑΕΚ είναι άλλη ομάδα. Και μπράβο στον Μελισσανίδη που του έδωσε 25 εκατομμύρια και δεν τον έδωσε. Αρχίζει η ΑΕΚ και φορμαρίζεται. Και είναι λογικό να είναι ένας πάρα πολύ δύσκολος αντίπαλος. 

Σήμερα για μένα την καλύτερη μπάλα την παίζει ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Την πιο μεστή, που χαίρεσαι να τη βλέπεις. Και δεν μετράω το ματς Άρης-ΠΑΟΚ, οι παλιοί λέγανε όποιος περνάει από το Χαριλάου, παίρνει και το πρωτάθλημα. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και έλειπε η δύναμη του Άρη, δηλαδή ο κόσμος του. Επειδή το Κλεάνθης Βικελίδης είναι το πιο ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Ελλάδα.

Ο Μάντζιος είναι ιδανικός προπονητής ώστε μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα να παίρνει μεγάλες νίκες. Άρα δίνω συγχαρητήρια και στα παιδιά αλλά και στον Άκη Μάντζιο. Αλλά έλειπε ότι καλύτερο έχει ο Άρης, το οπαδικό κομμάτι.

Στον Άρη έτυχε η πιο δύσκολη κλήρωση, αλλά ο Άρης πάντα ήταν για τα δύσκολα. Πάντα με τις μεγάλες ομάδες παίζει καλά, δεν μπορεί να διαχειριστεί και χάνει πολλά με τις μικρές ομάδες.

Πιστεύω θα είναι ένα μεγάλο ντέρμπι σήμερα, περιμένω να είναι ανταγωνιστικός ο Άρης, όπως συνηθίζει στα μεγάλα παιχνίδια. Εγώ αναγεννήθηκα στον Άρη, είμαι γέννημα θρέμμα του Άρη. Ας κερδίσει ο καλύτερος και μακάρι αυτός να είναι ο Άρης.

Ο Άρης μπορεί να χτυπήσει περισσότερο την ΑΕΚ μεσοαμυντικά, από το κέντρο και πίσω. Κεντροεπιθετικά η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ δεν παίζονται. Μπροστά είναι υπερπλήρης. Ειδικά όταν παίζει ο Γκαρσία που για μένα είναι ο καλύτερος του ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι βαρόμετρο για την ΑΕΚ, παιχτάρα.»

Για τον Ραζβάν Λουτσέσκου είπε: «Θεωρώ τον κ. Λουτσέσκου κορυφαίο στην Ελλάδα και από τους κορυφαίους όλων των εποχών. 

Για τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος: «Σήμερα, τα φαβορί δεν είναι 3 αλλά 4. Δεν βγάζω από το κάδρο τον Ολυμπιακό. Θα εξαρτηθεί όμως αν ενισχυθεί σοβαρά με 3-4 μεταγραφές τον Δεκέμβριο. Είναι στο παιχνίδι και ο Παναθηναϊκός με πολύ καλό προπονητή

Η ΑΕΚ έχει πολύ υλικό ίσως το πιο πλήρες ρόστερ. Για μένα είναι πολύ δυνατό φαβορί και φέτος. Δεν αμφισβητώ τον Παναθηναϊκό, γιατί πήρε προπονητάρα ».

Για τις μεταγραφές που θα πρέπει να κάνει ο Άρης: «Και θέλει και αυτός ενίσχυση στην επίθεση με δεύτερο σέντερ φορ, γιατί ο Μορόν θα σκάσει. Επειγόντως σέντερ φορ, για να ξεκουράσουμε τον Μορόν. Ο Καρλίτος θα ήταν τεράστια μεταγραφή, πολύ καλός παίκτης. Μπορούνε να παίζουνε και οι δύο.

Και θέλει και ένα σέντερ μπακ και αμυντικούς, αλλά κυρίως χρειάζεται επιθετικούς Περιμένω να δω και σε τι κατάσταση είναι ο Φετφατζίδης, γιατί ήταν παιχτάρα».

Αν στον Βόλο επιστρέψει ο «παλιός» καλός ΠΑΟΚ: «Εγώ πιστεύω ότι εύκολα θα περάσει από τον Βόλο ο ΠΑΟΚ. Πάντα ο Λουτσέσκου είχε 9-10 μήνες την ομάδα φορμαρισμένη. Πρώτη φορά ο τεράστιος αυτός προπονητής δεν είχε την ομάδα φορμαρισμένη ούτε με τον ΟΦΗ αλλά και ούτε με την ΑΕΚ. Ίσως θέλει την ομάδα του να είναι σε φόρμα τον Μάϊο, για να τα πάρει όλα; Δεν ξέρω τι γίνεται στον ΠΑΟΚ.

Πιστεύω ότι θα ενισχυθεί στις λεπτομέρειες. Εγώ θα έφερνα ένα δεξί σέντερ μπακ, ένα δεξί μπακ και ένα φορ. Πιο επιτακτική ανάγκη πιστεύω πως είναι ο σέντερ φορ».

Για τον Κωνσταντέλια: «Είναι για μένα το μεγαλύτερο ταλέντο τα τελευταία 30 χρόνια. Μακάρι να τον χαρεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και ο ΠΑΟΚ χρόνια, αλλά υπογράφω με τα δύο μου χέρια ότι αυτό το παιδί θα παίξει σε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και θα κάνει περήφανη όλη την Ελλάδα. Είναι παλιού τύπου σέντερ χαφ

Ο κ.Λουτσέσκου ξέρει καλύτερα πως να τον διαχειριστεί γιατί είναι προπονητάρα και το υπογράφω. Και ας στεναχωρώ κάποιους. Το πιστεύω αυτό».

Τέλος, για το Παναθηναικός-Ολυμπιακός: «Ο Παναθηναϊκός κυνηγάει και το πρωτάθλημα, έχει μια εναλλακτική. Αν όμως ο Ολυμπαικός χάσει και το Κύπελλο δεν θα έχει κάτι. Δεν βλέπω τον κύριο Μαρινάκη όπως τα περασμένα χρόνια. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα. Φαντάσου για παράδειγμα να πάρει Κύπελλο ο Άρης και να μείνει έξω ο Ολυμπιακός», είπε ο Ντίνος Μπαλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Μοντέστο... φέρνει κορυφαίο χαφ στον Ολυμπιακό - Απλήρωτος ο Νιάνγκ, σενάριο για μεγάλη ελληνική ομάδα!