Facebook Pixel Super League: Επίσημη ανακοίνωση - 13 ελληνικές ομάδες παίρνουν χρήματα από την UEFA!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-12 17:11:00

Επίσημη ανακοίνωση - 13 ελληνικές ομάδες παίρνουν χρήματα από την UEFA!

Sportdog Team
Επίσημη ανακοίνωση - 13 ελληνικές ομάδες παίρνουν χρήματα από την UEFA!

"Μπόνους" από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία σε 13 ελληνικούς συλλόγους! Δείτε πόσα θα κερδίσουν και ποιες ομάδες εξαιρούνται από το "πακέτο".

Με επίσημη ανακοίνωση η ΕΠΟ γνωστοποίησε ότι οι 13 ομάδες της Super League που δεν συμμετείχαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της περασμένης σεζόν θα βάλουν στα ταμεία τους από 230.000 ευρώ μέσω του UEFA Solidarity Scheme.

Συνεπώς, από το "πακέτο" εξαιρούνται οι ομάδες που έπαιξαν στην Ευρώπη, δηλαδή οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, έλαβε τις εξής αποφάσεις.

1. Επικύρωσε τις αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, η οποία μεταξύ άλλων αποφάσισε ομόφωνα την ισομερή καταβολή του ποσού ύψους 3.017.000,00 ευρώ από το UEFA Solidarity Scheme αγωνιστικής περιόδου 2022/2023 προς τις δεκατρείς (13) ΠΑΕ της Super League 1 οι οποίες δεν συμμετείχαν στη φάση των διασυλλογικών διοργανώσεων UEFA την αγωνιστική περίοδο 2022/2023. Καθεμία από τις 13 ΠΑΕ θα λάβει το ποσό των 232.076,90 ευρώ, οι δε ΠΑΕ υποχρεούνται να διαθέτουν εγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης υποδομών σύμφωνα με τον οικείο Κανονισμό Αδειοδότησης Ομάδων και Οικονομικής Βιωσιμότητας της ΕΠΟ (άρθρο 19 – Πρόγραμμα ανάπτυξης υποδομών).

2. Ο Διονύσης Βισβίκης καταλαμβάνει τη θέση του παραιτηθέντος Λεωνίδα Θωμαϊδη στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, ενώ τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της SL2 καταλαμβάνει ο Παναγιώτης Διακοφώτης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Αντεπίθεση" Καρυπίδη - Ζητάει 600.000 από Ολυμπιακό και Κούγια - Η δήλωση που τον εξόργισε (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags