Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Θηρίο ο Ντραγκόφσκι, βασικός στον ΠΑΟ - Δανεικός με μεγάλη οψιόν" - Έχασε το Μουντιάλ με τραυματισμό-σοκ!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-18 16:42:00

"Θηρίο ο Ντραγκόφσκι, βασικός στον ΠΑΟ - Δανεικός με μεγάλη οψιόν" - Έχασε το Μουντιάλ με τραυματισμό-σοκ!

του Γιώργου Κτενά
"Θηρίο ο Ντραγκόφσκι, βασικός στον ΠΑΟ - Δανεικός με μεγάλη οψιόν" - Έχασε το Μουντιάλ με τραυματισμό-σοκ!

"Δεν έπαιξε τυχαία 120 ματς στην Ιταλία. Γι' αυτό φεύγει"! Ποιος είναι ο Πολωνός κίπερ που ταξιδεύει για Ελλάδα, γιατί δεν πηγαίνει καλά στη φετινή σεζόν και ποια τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά. Κάποιοι τον λένε ήδη... νέο Μπρινιόλι.

Στην απόκτηση του Μπαρτολομιέι Ντραγκόφσκι, ή Ντρονκόφσκι όπως προφέρεται σωστά το όνομά του τα πολωνικά, προχωράει ο Παναθηναϊκός, για να ενισχύσει τη θέση κάτω από τα γκολπόστ.

Ο διεθνής Πολωνός τερματοφύλακας έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025 με τη Σπέτσια, αλλά θέλει να αποχωρήσει από την ιταλική ομάδα: Ο λόγος είναι το γεγονός ότι δεν έχουν απορροφηθεί οι κραδασμοί που είχε φέρει ο υποβιβασμός της στη Serie B στο τέλος τής περσινής αγωνιστικής περιόδου, με αποτέλεσμα φέτος να έχει επίσης κακή πορεία και να κινδυνεύει με εκ νέου υποβιβασμό.

Παρόλα αυτά η καριέρα του 26χρονου άσου στο ιταλικό ποδόσφαιρο δεν είναι τυχαία (όπως και το market value που βρίσκεται στα 2,4 εκατ. ευρώ), καθώς έχει στη Serie A με τη Φιορεντίνα (που είχε δώσει 2,5 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2019 στη Γιαγκελόνια για να τον αποκτήσει), την Έμπολι και την Σπέτσια, 129 εμφανίσεις.

Φέτος έχει παίξει 13 φορές στη Serie B, καθώς έχασε τη θέση του όταν ζήτησε να αποχωρήσει από μια ομάδα που δεν πηγαίνει καλά, για να έχει τύχη να βρεθεί στην αποστολή της Εθνικής του ενόψει του Euro 2024.

Κι εδώ αξίζει να θυμίσουμε ότι και ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι είχε έρθει στον Παναθηναϊκό από τη Serie B, μάλιστα είχε ψηφιστεί ως ο καλύτερος τερματοφύλακας σε εκείνο το πρωτάθλημα, κάτι που δείχνει ότι οι Πράσινοι έχουν παράδοση στους γκολκίπερ από τη δεύτερη κατηγορία τού ιταλικού ποδοσφαίρου.

 

Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιάννη Γιαννούλα, δημοσιογράφο που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στην Ιταλία σε όλες τις κατηγορίες του, προκειμένου να σχολιάσει την είδηση αλλά και να μας βοηθήσει να σχηματίσουμε του αγωνιστικό προφίλ του παίκτη.

"Για αυτό θέλει να φύγει ο Ντραγκόφσκι από Σπέτσια - Θηρίο στο τέρμα - Δεν έχει τυχαία 120+ συμμετοχές στη Serie A"

"Φέτος είχε και κάποιους τραυματισμούς, βασικά είναι περίεργη χρονιά για την ομάδα του καθώς πέρσι ενώ είχαν μεγάλη διαφορά βαθμολογική από τη Βερόνα, στο τέλος κατάφεραν να ισοβαθμίσουν και να υποβιβαστούν στη Serie B. Με αποτέλεσμα η ομάδα να μην έχει ξεπεράσει ακόμα τον περσινό υποβιβασμο, για αυτό κοντεύουν να πέσουν ξανά", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Όσοι έχουν μείνει από το περσινό ρόστερ, εμφανίζουν τάσεις φυγής και είναι ξενερωμένοι με την όλη κατάσταση, πιστεύουν ότι δικαιούνται να παίζουν σε καλύτερη ομάδα και καλύτερο πρωταθλημα".

Αγωνιστικά;

"Είναι θηρίο και πέρσι ένας τραυματισμός την τελευταία στιγμή τον είχε αφήσει εκτός εθνικής ομάδας Πολωνίας για το Μουντιάλ - Στο τελευταίο ματς πριν σταματήσει το πρωτάθλημα για τις εθνικές! Καλός και ψηλά και χαμηλά, παρά το γεγονός ότι είναι 1,91 μ., τερματοφύλακας που εμπνέει εμπιστοσύνη, είναι σε καλή ηλικία και έχει μεγάλη εμπειρία - Στη Serie A δεν παίζεις τόσα χρόνια τυχαία, με 120+ συμμετοχές".

"Βασικός στον Παναθηναϊκό - Λάθη που στοίχισαν φέτος - 1,5 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει"

Αν έρθει στον Παναθηναϊκό μπορεί να αφήσει στον πάγκο τον Λοντίγκιν και να παίξει βασικός;

"Φυσικά μπορεί να παίξει βασικός, το θέμα είναι σε ποια κατάσταση βρίσκεται γιατί το τελευταίο δίμηνο στη Σπέτσια δεν παίζει και γενικά είναι σε χρονιά που τους έχει πάρει όλους από κάτω στην ομάδα του. Είχε κάνει και κάποια λάθη που στοίχισαν φέτος στην ομάδα του".

Μπορεί να έρθει ως ελεύθερος στον Παναθηναϊκό, αν και έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025 και η Σπέτσι μόλις το καλοκαίρι του 2021 είχε δώσει 1,9 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει;

"Οχι φυσικά, θα δώσει χρήμα στη Σπέτσια για να τον αποκτήσει. Εκτός και αν πάει σε φόρμουλα δανεισμού, με υποχρεωτική οψιόν το καλοκαίρι. Γενικά θα έλεγα ότι χρειάζεται 1,5 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Aς κρατήσουν οι χοροί για τον Παναθηναϊκό - Να ξαναδούν όμως το ντέρμπι για να μην κάνουν ξανά τα ίδια

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags