Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Άφωνοι" με την απόφαση Καρβαλιάλ για Όρτα, Τσικίνιο - Οι 2+1 ’’κομμένοι’’ και η πιεση σε Φορτούνη, Αλεξανδρόπουλο!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-19 22:18:00

Έκπληξη η απόφαση Καρβαλιάλ για Όρτα, Τσικίνιο - Οι 2+1 "κομμένοι" και η πίεση σε Φορτούνη, Αλεξανδρόπουλο

του Παναγιώτη Νικολάου
Έκπληξη η απόφαση Καρβαλιάλ για Όρτα, Τσικίνιο - Οι 2+1 "κομμένοι" και η πίεση σε Φορτούνη, Αλεξανδρόπουλο

Το πλάνο του κόουτς και ποιοι οδηγούνται στην έξοδο στο Λιμάνι. Η διοίκηση δείχνει στην πράξη την στήριξή της στον Κάρλος Καρβαλιάλ, ο οποίος έχει πάρει τις αποφάσεις του. Οι Έλληνες που πρέπει να ''κουβαλήσουν'', η τριάδα που οδεύει προς την έξοδο και ο... σίγουρος που γουστάρει ο κόσμος του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός είναι σε... μεταγραφικό οργασμό και η διοίκηση στηρίζει έμπρακτα τον Κάρλος Καρβαλιάλ στη μεγάλη προσπάθεια που αυτός κάνει για να στεφθούν οι ερυθρόλευκοι πρωταθλητές για 48η φορά στην ιστορία τους. Ο Πορτογάλος ζητούσε επιτακτικά τον Αντρέ Όρτα από την Μπράγκα και άναψε το πράσινο φως για τον Τσικίνιο της Μπενφίκα. Αμφότεροι έφτασαν στο Λιμάνι και τώρα είναι στα δικά τους πόδια να δικαιώσουν τον προπονητή τους.

Ο ερχομός τους, όμως, μπλέκει ακόμη περισσότερο την ήδη μπερδεμένη κατάσταση στη μεσαία γραμμή, που θυμίζει... Τιτανικό και εξηγούμαστε. Στον άξονα του Ολυμπιακού υπάρχουν οι: Σαντιάγκο Έσε, Βιθέντε Ιμπόρα, Μαντί Καμαρά, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, Ζοάο Καρβάλιο και Κώστας Φορτούνης. Οι δύο καινούργιοι παίκτες θα προστεθούν σε αυτό το πλαίσιο και είναι σαφές πως η απόκτησή τους ανοίγει την πόρτα της εξόδου σε αρκετούς!

Το δίδυμο Όρτα - Τσικίνιο και ο σίγουρος Έσε!

Και οι δύο έρχονται από την Πορτογαλία, αμφότεροι έφτασαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με την ίδια πτήση και παίζουν πάνω - κάτω στην ίδια θέση αλλά με διαφορετικό ρόλο. Σαν να είναι οι... σιαμαίοι του Ολυμπιακού, Αντρέ Όρτα και Τσικίνιο έχουν περισσότερα κοινά από όσα μπορούσαν και οι ίδιοι να φανταστούν. Ο πρώτος είναι πιο ''χαφάτος'' ποδοσφαιριστής, με έμφαση στην κυκλοφορία της μπάλας όπως έδειξε και στα ματς με τον Παναθηναϊκό στα πλέι-οφ του Champions League. Ο δεύτερος είναι πιο επιθετικογενής μέσος, πιο ''μπαλάτος'' και ο παίκτης που θα προσπαθήσει να γίνει όσα δεν μπόρεσε ο Γκουστάβο Σκάρπα.

Η διαφορά τους είναι η εξής: ο Τσικίνιο είναι και με τη βούλα περουσιακό στοιχείο των Πειραιωτών, ενώ ο Όρτα θα αγωνιστεί ως δανεικός. Ο πολύπειρος μέσος έχει μια μικρή ρήτρα, την οποία ο Ολυμπιακός θα καταβάλει αν πειστεί από τα πεπραγμένα του εντός γηπέδου. Το έχει ξανακάνει και γιατί όχι να το επαναλάβει, αν ο 27χρονος μέσος ''κουμπώσει''; Το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν και οι δύο στον αγώνα με τον Άρη, που έχει χαρακτήρα τελικού για τους ερυθρόλευκους βγάζει στην επιφάνεια ακόμη ένα ζήτημα: ότι ο Καρβαλιάλ βρήκε... τοίχο με τους υπάρχοντες μέσους!

Ο μοναδικός που είναι... αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου είναι, ποιος άλλος; Ο Σαντιάγκο Έσε, που έχει ''τρελάνει'' τον κόσμο της ομάδας με την αυτοθυσία του, με τις φοβερές ανασταλτικές του ικανότητες και πάνω από όλα με την όρεξη που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο. Είναι με λίγα λόγια ένας... Καντέ για τον Κάρλος Καρβαλιάλ, ένας ποδοσφαιριστής που τρέχει ασταμάτητα και συνεισφέρει ποικιλοτρόπως. Αυτός είναι ο αμετακίνητος, αλλά όλοι όσοι τον περιτριγυρίζουν είναι στην... ηλεκτρική καρέκλα.

Η... τριάδα που οδεύει προς αποχώρηση το καλοκαίρι!

Ποιοι ήταν οι παίκτες που αστόχησαν στη διαδικασία των πέναλτι για τον Ολυμπιακό; Οι Ζοάο Καρβάλιο και Μαντί Καμαρά. Τυχαίο; Ενδεχομένως, αλλά σίγουρα και συμπαντικό καθώς το δίδυμο αυτό λογικά θα αφήσει τον Πειραιά. Ο Πορτογάλος ήταν επιλογή Μαρτίνς, αλλά διέψευσε και τον πιο αισιόδοξο υποστηρικτή του και ο άσος από την Γουινέα έχει πέσει αισθητά αλλά για τη σεζόν είναι κρίσιμος.

Η έλευση των Τσικίνιο - Όρτα σημαίνει πως ο Καρβάλιο επιστρέφει στον πάγκο, αν όχι στην εξέδρα και ο Καμαρά θα πάρει επιτέλους τις ανάσες που χρειάζεται και αν ο Όρτα βγει λίρα 100 μάλλον κλείνει και τον κύκλο του στο σύλλογο. Είναι γνωστή, άλλωστε, η πρόθεσή του να μετακινηθεί σε ένα από τα 5 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ας πάμε και στον τρίτο και ξεχασμένο της μεσαίας γραμμής. Ο Καρβαλιάλ έχει αποδείξει πως τον Βιθέντε Ιμπόρα δεν τον... βλέπει στην κυριολεξία, καθώς ο πολύπειρος μέσος δεν έχει παίξει ούτε λεπτό στο πρωτάθλημα επί θητείας του Πορτογάλου κόουτς! Αυτό τα λέει όλα...

''Τρίζει'' η θέση του Φορτούνη, ήρθε η ώρα να μιλήσει ο Αλεξανδρόπουλος!

Πολλές φορές έχουμε βιαστεί να... θάψουμε τον Κώστα Φορτούνη και πάντα τους διαψεύδει όλους, γυρνώντας το τσιπάκι με όσα φανταστικά κάνει στον Ολυμπιακό αλλά τα πράγματα είναι κρίσιμα. Μόνο από το περασμένο καλοκαίρι στη θέση του έχουν ''παρελάσει'' οι Χάμες Ροντρίγκες, Πεπ Μπιέλ, Ζοάο Καρβάλιο, Γκουστάβο Σκάρπα. Και το αποτέλεσμα; Ο Έλληνας άσος τους... βγάζει νοκ-άουτ. Αυτό οφείλει να πράξει και τώρα, που το συμβόλαιό του λήγει και αυτή τη στιγμή που μιλάμε μπορεί να διαπραγματευτεί με όποιον θέλει.

Για το τέλος αφήσαμε τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, ένα πρότζεκτ του Ολυμπιακού που το καλοκαίρι αποκτήθηκε ως δανεικός και για να παραμείνει πρέπει να καταβληθεί το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Θα συμβεί αυτό; Σε 24 ματς έχει πετύχει 2 τέρματα ο 22χρονος μέσος και επιλέγεται ως βασικός μόνο όταν η ομάδα του αρχίζει με τριάδα στον άξονα. Τώρα που ήρθαν και οι Όρτα - Τσικίνιο το παιχνίδι για τον άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού ζορίζει και πρέπει οι κραυγές που έβγαζε πριν τη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην παλιά του ομάδα να γίνουν... πράξη. Μόνον έτσι θα συνεχίσει στο Λιμάνι και του χρόνου.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Χουάνγκ... φέρνει στόπερ στον Ολυμπιακό - "Ηγέτης μαζί με Κάρμο" - Τους "χάριζαν" 21 εκατ. και δεν ήθελαν!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags