Facebook Pixel Ολυμπιακός - Φαούστο Βέρα: Ο "κόφτης" που θα αλλάξει τον Ολυμπιακό - "Δανεικός και οψιόν 5 εκατ. - Νέα δεδομένα για Έσε και Φορτούνη"!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-20 22:53:00

Ο "κόφτης" που θα αλλάξει τον Ολυμπιακό - "Δανεικός με οψιόν 5 εκατ. - Νέα δεδομένα για Έσε και Φορτούνη"!

του Γιώργου Κτενά
Ο "κόφτης" που θα αλλάξει τον Ολυμπιακό - "Δανεικός με οψιόν 5 εκατ. - Νέα δεδομένα για Έσε και Φορτούνη"!

"Θωρακίζει στην άμυνα, έχει και το μακρινό σουτ"! Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο προ ημερών έριξε... τη βόμβα αποκαλύπτωντας την πρόταση των Πειραιωτών για τον 23χρονο διεθνή Αργεντινό και το Sportdog.gr τον παρουσιάζει. Τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ;

Με τον Ολυμπιακό συνδέθηκε το όνομα του Φάουστο Βέρα, 23χρονου διεθνή Αργεντινού αμυντικού χαφ που παίζει στη Βραζιλία με τη φανέλα της Κορίνθιανς.

Ο Βέρα έχει market value στα 7 εκατ. ευρώ (παλαιότερα είχε φτάσει και στα 11 εκατ.) και το συμβόλαιό του λήγει τον Δεκέμβρη του 2026, κάτι που σημαίνει ότι μόνο εύκολο δεν θα είναι να πάρει μεταγραφή για την Ελλάδα.

Η θέση του είναι εκείνη τού λίμπερο μπροστά από την άμυνα, καθαρό 6άρι - Αν και μπορεί να προσφέρει λύσεις και πιο μπροστά στα χαφ. Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιάννη Ντούζγο, δημοσιογράφο με βαθια γνώση στο ποδόσφαιρο της Λατινικής Αμερικής, προκειμένου να αντλήσουμε περισσότερες πληροφορίες και να εμπλουτίσουμε το ρεπορτάζ.

"Για αυτο ταίριαξε στην Κορίνθιανς - Βασικός για δύο χρόνια - Δυνατά μακρινά σουτ"

"Είχε έρθει στην Κορίνθιανς το 2022 και είχε δύο σεζόν γεμάτες στη Βραζιλία και στις μεγάλες διοργανώσεις. Είναι παίκτης για τη μεσαία γραμμή, για τα δεδομένα τής Κορίνθιανς που παίζει αμυντικά, ο Βέρα ταίριαξε. Το στιλ παιχνιδιού τής Κορίνθιανς τον είχε πιο πολύ στο αμυντικό κομμάτι", σχολίασε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε: "Είναι δυνατός στα μακρινά σουτ, στην κατοχή της μπάλας και στα τάκλιν, στα μπλοκαρίσματα. Παίρνει την πρώτη μπαλιά από την άμυνα, θα του γυρίσουν την μπάλα από το κέντρο για να ανοιξει η επίθεση. Όταν η ομάδα του επιτίθεται μένει για μακρινά σουτ έξω από την περιοχή. Αλλά δεν είναι φαντεζι παίκτης ουτε κάποιος με ηγετικές ικανότητες".

"Προώθηση στον Έσε - Θωρακίζει στην άμυνα - Μπορεί να τα καταφέρει"

Μπορεί να ταιριάξει στην ίδια 11άδα με τον Έσε;

"Πιστεύω ότι θέλει να πάει τον Έσε λίγο πιο μπροστά, για πιο δημιουργικό ρόλο, και να μείνει ο Βέρα πιο πίσω για να είναι αυτός αμυντικός χαφ".

Μπορεί να "κολλήσει" στον Ολυμπιακό;

"Στον Ολυμπιακό θέλουν να θωρακίσουν την άμυνα και ο Φορτούνης και ένα ακόμα παίκτης να έχουν τη δημιουργία, γιατί τώρα έχουν πρόβλημα στη δημιουργία. Με αυτή την έννοια, ναι, ο Βέρα μπορεί να τα καταφέρει".

"Δανεικός και οψιόν στα 5+ εκατ. ευρώ - Σκάνδαλο η ήττα - Παίκτης Καρβαλιάλ στην 11άδα"

Πώς θα μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα;

"Μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι με ένα ποσό πάνω από 5 εκατ. ευρώ".

Παίκτης τέτοιου επιπέδου μπορεί να έχει πρόβλημα με την προσαρμογή του;

"Η Κορίνθιανς ειναι ομάδα που και μια ήττα να κάνει, είναι σκάνδαλο. Άρα ξέρει πώς είναι η πίεση. Αλλά ο Ολυμπιακός προσπαθεί να φτιάξει ομάδα, αλλά είναι σε περίεργη κατάσταση. Για παίκτη του Καρβαλιάλ που θα κάνει συγκεκριμένες δουλειές στο γήπεδο, έχει την εμπειρία για να το καταφέρει".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ντου" Ολυμπιακού για τον Νο1 στόχο του ΠΑΟΚ - Κίνηση ΑΕΚ για Έλληνα άσο - Το... παλεύει ο Μανωλάς!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags