Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Δίνει… μπουκάλες οξυγόνου στον ΠΑΟ ο Αλαφούζος - Αϊτόρ, εσύ σούπερ σταρ - Να ποιο είναι το Terim effect!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-21 23:35:00

Δίνει… μπουκάλες οξυγόνου στον ΠΑΟ ο Αλαφούζος - Αϊτόρ, εσύ σούπερ σταρ - Να ποιο είναι το Terim effect!

του Νίκου Στεργίου
Δίνει… μπουκάλες οξυγόνου στον ΠΑΟ ο Αλαφούζος - Αϊτόρ, εσύ σούπερ σταρ - Να ποιο είναι το Terim effect!

Οι μεταγραφές που δίνουν τίτλο και ο "χαμάλης" Μπερνάρ! Ο Παναθηναϊκός πήρε το τρίποντο με τον Αστέρα χάρη στον ''καυτό'' Αϊτόρ, τον αναγεννημένο Γεντβάι και την ποιότητα του Μπερνάρ. Η λύση στο πρόβλημα των τραυματισμών και το Terim effect που μόλις... άρχισε.

Ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος, με ένα τσουβάλι δυσκολίες και με τη ''δίψα'' για πρωτάθλημα στα ύψη. Στον Ιανουάριο θα μπορούσε να γίνει ένα... déjà vu του περσινού καταστροφικού μήνα, που στέρησε το Κύπελλο και την τεράστια διαφορά στο πρωτάθλημα από τους Πράσινους. Η ομάδα του Τερίμ αντέχει και το έδειξε και με τον Αστέρα, γιατί είχε Αϊτόρ που θύμισε τον παίκτη πριν τον τραυματισμό του, επειδή έχει βρει τον τρόπο να... ξεκλειδώνει τα κλειστά ματς και πάνω από όλα διότι ο Τερίμ έχει περάσει τη νοοτροπία νικητή στην ομάδα του.

Οι τραυματισμοί που θυμίζουν... βομβαρδισμένο τοπίο και η ανάσα των μεταγραφών!

Ας ξεκινήσουμε από το πιο σοβαρό. Ο Παναθηναϊκός από το πρώτο παιχνίδι του Φατίχ Τερίμ στον πάγκο του Τριφυλλιού έχει.... βαρεθεί να χάνει παίκτες με τραυματισμούς. Άνταμ Τσέριν, Σεμπαστιάν Παλάσιος, Φίλιπ Τζούρισιτς, Μπαρτ Σένκεφελντ, Φώτης Ιωαννίδης και σήμερα σε αυτή τη μακρά λίστα προστέθηκαν οι Μπένιαμιν Βέρμπιτς και Άντραζ Σπόραρ. Εδώ σαν να υπάρχει ένα μοτίβο και δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε.

Τα προβλήματα αυτά προκύπτουν για δύο λόγους: νούμερο 1, ο Τερίμ θέλει την ομάδα του στην... τσίτα διαρκώς και δε δέχεται να κατεβάζει ταχύτητες και νούμερο 2, γιατί οι παίκτες των Πράσινων είχαν μάθει αλλιώς επί Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Μπορεί το τοπίο να μοιάζει θολό, αλλά τώρα έρχεται η βαθιά ανακούφιση σε όλους με την ενσωμάτωση των μεταγραφών. Βίτορ Ούγκο, Τάσος Μπακασέτας μαζί με τους Ακαϊντίν και Λημνιό που ανεβαίνουν δίνουν έξτρα λύσεις στον Τούρκο κόουτς και προσφέρουν στον Παναθηναϊκό φρέσκο αέρα την ώρα που λειτουργεί με... μπουκάλες οξυγόνου!

Ο Αϊτόρ που τόσο πολύ έλειψε και η ''χαμαλοδουλειά'' του Μπερνάρ

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε τον σκόπελο που ακούει στο όνομα Αστέρας Τρίπολης, επικρατώντας για πρώτη φορά σε μια σεζόν εντός και εκτός έδρας κόντρα στους Αρκάδες μετά από 7 χρόνια! Αυτό συνέβη διότι ο Αϊτόρ, που πέρασε ως αλλαγή του μέτριου και κουρασμένου Βέρμπιτς, ήταν εξαίσιος και θύμισε τον παίκτη του 2022 πριν τον τραυματισμό του. Η τέλεια στιγμή για τον Ισπανό, αν μπορέσει να επανέλθει σε αυτό το διάστημα.

Το γκολ του Κανταλαπιέδρα προέκυψε από ασίστ του Ντάνιελ Μαντσίνι, ο οποίος ήταν μεστός και αυτή είναι η πρώτη φορά που ο ένας εξτρέμ ''σερβίρει'' γκολ στον άλλο. Το έχει πολλή ανάγκη το Τριφύλλι να χτίσουν οι δυο τους έναν δεσμό, παρόμοιο με αυτόν που είχε ο Αϊτόρ με τον Παλάσιος. Στα της επίθεσης, ο Σπόραρ μέχρι να αποχωρήσει ήταν νωχελικός και με κακή τελική απόφαση αλλά ο παίκτης πίσω του... έλαμψε.

Ο Μπερνάρ Ντουάρτε έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ατλέτικο Μινέιρο, είναι δεδομένο πως δε θα μείνει στην Αθήνα και είναι πασιφανές πως δεν είναι ποδοσφαιριστής των... 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Αλλά, δεν μπορούμε να τον υποτιμάμε και σήμερα έδειξε το γιατί. Ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, διαρκώς να ψάχνει την κάθετη πάσα και λυσσασμένα να θέλει να βοηθήσει. Μια στάση που τον τιμά ως επαγγελματία και βγάζει στην επιφάνεια την κλάση, που δεδομένα έχει.

Ο νέος Γεντβάι φέρει την υπογραφή του Φατίχ Τερίμ!

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο φευγιό του χρεώθηκε πολλά, δικαίως και αδίκως, όμως έναν ποδοσφαιριστή που όλοι θεωρούσαν ''ξοφλημένο'' όταν ο Σέρβος προπονητής αποχώρησε από το Τριφύλλι, ο Φατίχ Τερίμ τον έχει αναγεννήσει. Ο λόγος για τον Τιν Γεντβάι. Ο Κροάτης στόπερ βρήκε δίχτυα για δεύτερο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος και ''φώναξε'' πως έχει βελτιωθεί αισθητά.

Προφανώς για αυτό, σημαντικό ρόλο παίζει ο ''ζεν'' Αράο που τον καθοδηγεί τέλεια και το γεγονός πως έχει μετατοπιστεί στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του αριστερού. Το ότι ο Γεντβάι σκόραρε από στατική φάση ξανά μην το παραβλέψουμε, καθώς από τα 8 γκολ του ΠΑΟ επί Τερίμ στο πρωτάθλημα τα μισά έχουν μπει με αυτόν τον τρόπο. Το... Terim effect σε δράση, με λίγα λόγια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ’’Σπόντα’’ Τερίμ: ’’Θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και έχετε 100 δικαιολογίες’’!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags