Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και πρώην αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ, Κώστας Ορφανός. Μίλησε για τον ΠΑΟΚ, το νέο προπονητικό κέντρο και το επερχόμενο ντέρμπι κορυφής με τον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε: 

Για την καθυστέρηση που υπάρχει στις μεταγραφές του «ασπρόμαυρου» συλλόγου: «Υπάρχουν κάποιες ιδιαίτερες συνθήκες στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και όλοι γνωρίζουμε γιατί. Θα έπρεπε κάποια πράγματα να έχουν ξεκαθαριστεί. Επειδή όμως η ομάδα βρίσκεται σε καλό φεγγάρι, με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Άρη, πιθανότατα να υπάρχει μια καθυστέρηση στην λήψη κάποιον αποφάσεων για να μην γίνουν λάθη. Αυτό το λέω υποθετικά, δεν έχω μιλήσει όμως με τους αρμόδιους ανθρώπους. 

Όταν η ομάδα πηγαίνει καλά, υπάρχει ένας εφησυχασμός. Δεν ξέρω αν υπάρχει αυτήν την στιγμή αυτό στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά σε κάθε περίπτωση μπορεί να υπάρχει και θέμα οικονομικό. Ας πούμε δεν έγινε μια μεταγραφή, του Μαξίμοβιτς, γιατί πιθανότατα τα οικονομικά δεδομένα ήταν τέτοια που το απέτρεψαν.

Πάντα υπάρχουν κάποιες άλλες παράμετροι, π.χ. να έχει γίνει μια πρόταση και σε οικονομικό σκέλος να μη είναι ικανοποιημένος και να περιμένουν μια αντίδραση από την άλλη πλευρά. Σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να έχουν ήδη υλοποιηθεί κάποιες αποφάσεις που έχουν παρθεί. Νομίζω και κάθε ομάδα, ανεξάρτητα από την πορεία της, πάντα χρειάζεται μια ενίσχυση με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν».

Για το δανεισμό του Λύρατζη: «Εγώ μπορώ να απαντήσω, αλλά θα κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου... Γιατί όταν ο προπονητής έχει βγει και έχει πει ότι ο Βιεϊρίνια είναι ο καλύτερος που υπάρχει στην Ελλάδα, σημαίνει πως τον υπολογίζει. Όπως και τον Σάστρε που παίζει καλά στα τελευταία παιχνίδια και βάζει και γκολ. Όλα αυτά δίνουν μια αναβολή και μια χαλάρωση στην απόφαση να έρθει ένα δεξί μπακ.

Δεν είμαι της λογικής να δω τι κάνουν οι άλλοι, για να το το κάνω και εγώ. Ας πούμε για τον Μαξίμοβιτς προτάθηκε ένα ποσό που η ομάδα του δεν συμφωνούσε για να δώσει τον παίκτη και ήθελε παραπάνω χρήματα. Η ΠΑΕ δεν μπορεί κάθε λίγο και λιγάκι να λέει πως κινείται μεταγραφικά. Επειδή ακριβώς δεν γνωρίζουμε γιατί υπήρχε αυτή η καθυστέρηση.

Ενδεχομένως η ομάδα δεν έχει ιδιαίτερη ανάγκη για να έρθει κάποιος και να παίξει άμεσα την ώρα που το κενό αυτό καλύπτεται, ίσως για αυτό υπήρξε καθυστέρηση στην λήψη κάποιον αποφάσεων. Μπορεί όμως να έχει να κάνει και με την αντίθετη πλευρά, δηλαδή ένας παίχτης να διστάζει με μια πρόταση. Όλα αυτά είναι ενδεχόμενα. Η ουσία είναι να δικαιωθούμε με τις τελικές επιλογές που θα κάνει η ομάδα, δηλαδή να έρθουν παίχτες στις δύο θέσεις που ζήτησε ο προπονητής».

Παράλληλα, έκανε και τις δικές του προβλέψεις για το επερχόμενο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ και αν οι Θεσσαλονικείς μπορούν θα κερδίσουν: «Αν είχε κόσμο θα το έλεγα με σιγουριά. Έχω δύο ερωτηματικά, το πρώτο έχει να κάνει με τον κόσμο που είπα και το δεύτερο έχει να κάνει με όλες αυτές τις κινήσεις που γίνονται με τους Τούρκους στον Παναθηναϊκό. Παικτικά τους έχουμε και πιστεύω πως αν το παιχνίδι γινόταν με κόσμο, δεν θα είχαν καμία τύχη».

Αναφορικά με την καλύτερη ομάδα αυτή την στιγμή στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Ο ΠΑΟΚ είναι σαφέστατα εδώ και πολύ καιρό η καλύτερη, η ΑΕΚ έχει ενδείξεις που δείχνουν ποιότητα και ο Παναθηναϊκός λόγω των Τούρκων πάει να αναγεννηθεί και να έχει πολλές φιλοδοξίες για την συνέχεια. Μπορεί να υπάρχει και πολιτικό θέμα στην όλη υπόθεση. Όχι μόνο εγώ αλλά και γενικότερα ο κόσμος που βλέπει ότι κάποια πράγματα γίνονται και πίσω από την σκηνή»

Για το νέο προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ, στον αγιασμό του οποίου παρευρέθη και ο ίδιος: «Φαίνεται ότι ο στόχος είναι πολύ υψηλός στο κομμάτι το κατασκευαστικό και στο τι θα είναι αυτό το προπονητικό κέντρο. 

Όταν ο Αναστασιάδης λέει ότι θα είναι το καλύτερο στα Βαλκάνια και δεν θα υπάρχει άλλο σαν αυτό, μπαίνει πολύ ψηλά ο πήχης. Επίσης, μου άρεσε ότι υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση στον αγιασμό, γιατί δεν υπήρχε κάποια επίσημη πρόσκληση. Και χάρηκα που είδα ανθρώπους από όλα τα επίπεδα του ΠΑΟΚ, δεν την είχα νιώσει εδώ και καιρό αυτή την συσπείρωση, όπως την ένιωσα στον αγιασμό. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι μια απαρχή για να υπάρχει αυτό ως αίσθηση προς όλον τον κόσμο, ότι δηλαδή ο ΠΑΟΚ είναι ένας μεγάλος όμιλος.

Από ό,τι άκουσα θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2025, κρατάω μόνο μια επιφύλαξη για το κατασκευαστικό κομμάτι. Τα γήπεδα θα είναι έτοιμα, όμως μπορεί κάποιοι χώροι να χρειαστεί να λειτουργήσουν με κάποια κοντέινερ μέχρι να υλοποιηθεί το έργο. Όμως εύχομαι να έχει ολοκληρωθεί πλήρως. Ας πούμε το ξενοδοχείο μου ακούγεται υπεραισιόδοξο ότι θα είναι έτοιμο το 2025, όμως τα γήπεδα θεωρώ πως θα είναι όλα έτοιμα».

Για το αν θα βγουν νέα ταλέντα από αυτό το νέο προπονητικό κέντρο: «Επειδή είχα την τύχη και την ευκαιρία να πάω στην Αθήνα και να μιλήσω με τους ανθρώπους των άλλων μεγάλων ακαδημιών, ο ΠΑΟΚ στο κομμάτι αυτί είναι σε τοπ επίπεδο και η ομάδα λειτουργεί σε τοπ επίπεδο. Δεν μπορεί τίποτα να διασαλεύσει  την ασφάλεια που έχουν δώσει στο κόσμο του ΠΑΟΚ, ότι δηλαδή θα βγαίνουν συνέχεια νέοι ποδοσφαιριστές. Μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι σε παρόμοιο επίπεδο και μετά ο Παναθηναϊκός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι΄αυτό δεν προχώρησε του Μαξίμοβιτς στον ΠΑΟΚ - "Μπάσιμο" για την αγορά χάφαρου που έχει "τρελάνει" Λουτσέσκου!