Νίκος Ουσταμπασίδης: Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Ορέστη Ορεστιάδας και μίλησε για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής όπου συμμετέχει η ομάδα του και για τη συνέχεια της Super League 1, ενώ εγκωμίασε τον ΠΑΟΚ για το θέμα της προώθησης Ελλήνων ποδοσφαιριστών και τον Ιβάν Σαββίδη για τη δημιουργία του αθλητικού κέντρου στη Θέρμη. 

 «Είναι πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα με ιστορικές ομάδες. Είμαστε νεοφώτιστοι είναι καλή η πορεία μας δεν έχει τελειώσει τίποτα, είμαστε στην πεντάδα, ξεκάθαρο φαβορί είναι η Καβάλα ενώ υπάρχουν και ο Πανθρακικός και ο Νέστος Χρυσούπολης».

Για το ότι πλέον δεν πάνε παίκτες από ομάδες της Γ’ Εθνικής στην Α’ Εθνική: «Πρέπει η εξέλιξη να είναι σκαλί-σκαλί. Από την Γ’ στη Β’ και πάει λέγοντας. Να πας στην μεγάλη ομάδα της περιοχής και από κει να κάνεις το βήμα. Σήμερα είναι κάτι το διαφορετικό, δεν υπάρχει η εμπιστοσύνη στον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Ενώ τα παιδιά ξεκινούν στις ακαδημίες στα 15 τους κόβουν μαχαίρι τα πάντα γιατί υπάρχουν οι πανελλήνιες εξετάσεις».

Για τη στροφή των ομάδων σε Έλληνες παίκτες: «Έπρεπε ο Μπακασέτας να κάνει αυτό που έκανε. Έχει να κάνει και με τη νοοτροπία της κάθε ομάδας. Ο ΠΑΟΚ είναι πρωτοπόρος σε αυτό που κάνει και πρέπει να τον μιμηθούν, είναι οδηγός και δείχνει ότι αν εμπιστευτείς τον Έλληνα υπάρχει ταλέντο. Οι άλλες ομάδες υστερούν σε αυτό. Ο Ολυμπιακός ξοδεύει αλλά δεν εμπιστεύεται τον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Ο ΠΑΟΚ δεν δίνει μόνο θέση στον Έλληνα αλλά πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το παράδοξο είναι ότι πολλοί Έλληνες αγωνίζονται στην Ευρώπη γιατί εδώ δεν υπάρχει εμπιστοσύνη. Σίγουρα παίζουν ρόλο και οι συνθήκες γιατί αυτό που ζουν στο εξωτερικό δεν έχει σχέση με αυτό στην Ελλάδα. Είναι και αυτό με τα κλειστά γήπεδα, είναι αρνητικό για τους ποδοσφαιριστές. Παίζουν ρόλο και τα χρήματα είναι μεγάλη η διαφορά από το εξωτερικό ακόμα και την Τουρκία. Και η Τουρκία έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά. Βέβαια ο αριθμός των Τούρκων που παίζουν στο εξωτερικό είναι δυσανάλογος και αυτό δείχνει την αξία των ποδοσφαιριστών μας».

Για το Πρωτάθλημα: «Ο Ολυμπιακός προχώρησε σε μια λογική φύγε εσύ-έλα εσύ, είναι παράλογο το νούμερο των μεταγραφών για τον Ιανουάριο. Νομίζω ότι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έχουν ένα προβάδισμα γιατί και ο Παναθηναϊκός κάνει πολλές αλλαγές. Έχει πολύ δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα ακόμα και ο Ολυμπιακός που είναι πίσω λόγω αυτών που είπαμε. Ο Ζέλσον Μαρτίνς είναι καλός, έρχονται και καλοί παίκτες αλλά αυτό το μοντέλο σου στερεί ομοιογένεια».

Για το αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ: «Είναι ένα ακόμα μεγάλο βήμα και έχει το όνομα Ιβάν Σαββίδης. Το επόμενο είναι να γίνει και η Τούμπα και ο ΠΑΟΚ θα είναι ένα μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ και να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται στο Conference League γιατί αυτό σε μεγαλώνει ως ομάδα. Όλες οι ενέργειες του Ιβάν Σαββίδη αφήνουν παρακαταθήκη και αυτό πρέπει να κάνουν όλες οι ομάδες», είπε ο Νίκος Ουσταμπασίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Στον ύπνο" η ΑΕΚ για Μπακασέτα - 1 εκατ. πάνω σε Μαξίμοβιτς για να μην έρθει ΠΑΟ - Και εξτρέμ... με πώληση!