Facebook Pixel Γιόνι Ότο:
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-25 17:40:00

Από τον Γιόνι μέχρι τον Ότο: Οι σοβαροί τραυματισμοί, η αγκωνιά σε συμπαίκτη και η εκδίκηση στον Κριστιάνο

Του Γιώργου Βροντάκη
Από τον Γιόνι μέχρι τον Ότο: Οι σοβαροί τραυματισμοί, η αγκωνιά σε συμπαίκτη και η εκδίκηση στον Κριστιάνο

Από τη Γαλικία μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Η ιστορία του Γιόνι Ότο πέρασε από πολλά κύματα για να φτάσει μέχρι την Τούμπα και τον ΠΑΟΚ.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου αποφάσισε να ενισχυθεί στο αριστερό άκρο της άμυνάς του με τον Γιόνι Ότο. Γεννημένος στις 3 Μαρτίου του 1994 στην πόλη Ποντεβέδρα του Βίγκο είναι ποδοσφαιρικό «θρέμμα» της Θέλτα και εκεί που έχτισε το όνομά του για έξι χρόνια. Στην αρχή όλοι τον φώναζαν με το μικρό του /όνομά (Γιόνι), αλλά τώρα έχει γίνει γνωστός σε όλη την Ευρώπη με το επώνυμό του (Ότο).

Αυτή είναι η ιστορία του νέου παίκτη που παίρνει ο ΠΑΟΚ και μπορείτε να μάθετε παρακάτω πως έφτασε μέσα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα να είναι... από τον Γιόνι μέχρι τον Ότο!

Η ευκαιρία στη Θέλτα

Εντάχθηκε στην ομάδα νέων της Θέλτα ως παιδί και έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα σε ηλικία 18 ετών την τρίτη ημέρα του 2012. Την ίδια σεζόν έπαιξε σε 19 επίσημους αγώνες, περισσότερο ενός τραυματισμού του Ούγκο Μάγιο, αλλά τράβηξε την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Από μικρός πέρναγε τα εμπόδια ένα - ένα και μαζί τις εθνικές ομάδες της Ισπανίας ξεκινώντας από την U-18 έως και τους φούριας ρόχας του Λουίς Ενρίκε. Το ίδιο καλοκαίρι που έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με τη Θέλτα, κλήθηκε στην U-20 της Ισπανίας για να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τουρκίας.

Στην Ατλέτικο του Σιμεόνε με 7 εκατ. ευρώ

Τη σεζόν 2013-14 οι φίλαθλοι τον ψήφισαν ως τον καλύτερο αμυντικό της ομάδας και ως παίκτης αποκάλυψη. Έκτοτε, δεν έχασε τη θέση του στο αρχικό σχήμα, φτάνοντας, στις αρχές του 2018 τους 200 επίσημους αγώνες με τον σύλλογο του Βίγκο. Αμέσως, η Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε τον τσέκαρε και τον Ιούλιο του 2018, υπέγραψε εξαετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Μαδριλένους για περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ. Δεν κατέγραψε καμία συμμετοχή με τους «ροχιμπλάνκος», αφού, στην πρώτη του χρονιά δόθηκε δανεικός στην Γουλβς και αγωνίστηκε στην Premier League.

Στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου

Η αγγλική ομάδα με τον Νούνο Εσπιρίτο Σάντο στο τιμόνι της, είχε επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου έπειτα από έξι χρόνια απουσίας. Ο Γιόνι Ότο δεν το σκέφτηκε πολύ, καθώς είχε πάρει την απόφαση του αρκετό καιρό πριν.

«Είναι πάντα δύσκολο να φύγεις από το σπίτι σου, τους ανθρώπους σου, αλλά ήταν μια απόφαση που είχα πάρει ένα χρόνο πριν. Είχα αποφασίσει ότι ήθελα να φύγω από τη Θέλτα και να γνωρίσω κάτι περισσότερο, να γνωρίσω ένα νέο πρωτάθλημα. Είναι πραγματικά απίστευτο, νομίζω ότι η Πρέμιερ Λιγκ είναι το καλύτερο πρωτάθλημα σε ολόκληρο τον κόσμο. Προσπαθώ να απολαμβάνω τα πάντα και να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα. Προσπαθώ να απολαύσω την κατάσταση που βρισκόμαστε», είχε πει στο Sky Sports.

Χρειάστηκε μόλις έξι μήνες για να πείσει τους «λύκους» και η Γουλβς τον απέκτησε για πέντε χρόνια, έναντι 17 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι σοβαροί τραυματισμοί στο γόνατο

Τον Αύγουστο του 2020, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για τη φάση των «16» του Europa League τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο. Υπέστη κάκωση πρόσθιου χιαστού και έμεινε εκτός δράσης για έξι μήνες και έφυγε από το γήπεδο με πατερίτσες.

Τον Φεβρουάριο του 2021 επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του και στις 4 Απριλίου 2021 τραυματίστηκε στο ίδιο γόνατο (δεξί) σε μια προπόνηση και έχασε το υπόλοιπο της σεζόν (2020-21). Η Επόμενη επιστροφή του ήταν στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Η αγκωνιά σε συμπαίκτη, το φτύσιμο σε προπονητή και η σπασμένη τηλεόραση

Όμως, δεν ήταν ποτέ ο ίδιος όπως πριν. Μάλιστα, πριν ένα μήνα υπήρχε μια... μυστηριώδης εξαφάνιση του για πάνω από δύο εβδομάδες στη Γουλβς. Στις 27 Νοεμβρίου ήταν στην αποστολή της Γουλβς για το ματς με τη Φούλαμ και μετά έμεινε εκτός για τρεις αγωνιστικές. Ο Γιόνι δεν είχε προπονηθεί αυτές τις μέρες με τους συμπαίκτες του.

Όπως αποκάλυψε η «The Athletic», ο Ισπανός αμυντικός φέρεται να χτύπησε με τον αγκώνα τον νεαρό συμπαίκτη του Ταβάντα Τσιρέβα, στην προπόνηση. Έναν ποδοσφαιριστή που ήταν στις ομάδες Νέων εκείνη την περίοδο αλλά προπονήθηκε με τους μεγάλους. Σύμφωνα με μάρτυρες, μετά το περιστατικό ο Ότο έφτυσε ένα από τα μέλη του προπονητικού επιτελείου και έσπασε ένα τραπέζι και μια τηλεόραση στα αποδυτήρια του συλλόγου.

Εκτός μέχρι τέλος Γενάρη και τελικά ΠΑΟΚ

Ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, Ματ Χομπς ενημέρωσε πως ο παίκτης ζήτησε συγγνώμη και αποδέχτηκε την τιμωρία, για την οποία δεν θα μπορεί να προπονηθεί ή να παίξει με την ομάδα του μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. «Μιλήσαμε και αποδέχτηκε ότι δεν θα είναι στην πρώτη ομάδα μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Θα συνεχίσει τις προπονήσεις μαζί μας και αν θέλει θα μπορέσει να παίξει με την ομάδα κάτω των 21 ετών . Γνωρίζοντας τον, μάλλον το κάνει αυτό», πρόσθεσε ο Χομπς.

Το... γαμήλιο ταξίδι στη Μύκονο

Όλα αυτά ήρθαν να δέσουν ως... γλυκό σε μια άσχημη σεζόν για τον Ισπανό άσο, ο οποίος έχει παίξει μόνο τρία παιχνίδια αυτή τη σεζόν, δύο στο Λιγκ Καπ και ένα στην Πρέμιερ Λιγκ. Δεν πρόλαβε να... εκτίσει την ποινή του, αφού αφήνει την Αγγλία για τον ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, έχει ξανά έρθει στην Ελλάδα για διακοπές. Ένα μήνα μετά τον γάμο του, επισκέφθηκε τη Μύκονο μαζί με τη σύζυγό του και απόλαυσαν τον ελληνικό ήλιο.

Απειλές στην οικογένειά και η οργισμένη ανάρτηση της συζύγου

Οι αποκαλύψεις έφερε και την αντίδραση της συζύγου του ποδοσφαιριστή, Νόρμα, καθώς με ανάρτηση της στα social media έγραψε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον οποιουδήποτε απειλεί το ζευγάρι και τα δύο παιδιά τους.

«Δεν έχω μιλήσει ποτέ για οτιδήποτε σχετίζεται με τον άντρα μου. Ωστόσο, σε αυτό το σημείο, είναι πολύ δύσκολο να παραμείνεις σιωπηλός. Από την πρώτη μέρα που φτάσαμε εδώ, ήμασταν μέρος όχι απλώς μιας αγέλης, ήμασταν μέρος μιας οικογένειας. Όλοι γνωρίζουν αυτή την απολύτως αλλαγή. Η οικογένεια προστατεύει την οικογένεια. Σας παρακαλώ ευγενικά, να το κάνετε. Έχω δύο μικρά παιδιά και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να τα πειράξει. Είναι εντάξει για εμάς ό,τι θέλουν να πουν στα μέσα ενημέρωσης, παρά το αν είναι αλήθεια ή όχι, αλλά δεν μπορείτε να έρθετε και να πληγώσετε εμένα, την οικογένειά μου ή φυσικά τα παιδιά μου. Θα κινηθώ νομικά εναντίον οποιουδήποτε απειλεί εμένα ή την οικογένειά μου. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση», έγραψε η κυρία Ότο που έχει δύο παιδιά με τον Γιόνι, τον Τζέιντεν 5 ετών και την Κλόε που είναι τριών ετών.

Η γλυκιά εκδίκηση στον Κριστιάνο Ρονάλντο

Όταν ο Γιόνι έπαιζε στη Θέλτα έχει μια ιστορία να θυμάται με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Ότο ήταν ο πρωταγωνιστής στη νίκη της Θέλτα στη Μαδρίτη με 2-1, αφού πέτυχε γκολ και πήρε το αίμα του πίσω για ένα απίστευτο πέναλτι που δόθηκε το 2014 μετά από μια «βουτιά» του Κριστιάνο Ρονάλντο. Μάλιστα δέχθηκε και κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή, Μαγιένκο. Φυσικά, τότε δεν υπήρχε VAR.

Χρειάστηκε κάτι περισσότερο από δύο χρόνια για να ισοφαρίσει το απίστευτο πέναλτι με το οποίο τιμωρήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2014 στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο κάδρο εξτρέμ από τη Σκανδιναβία για τον ΠΑΟΚ - Αξία 3 εκατομμύρια - Πολύ γεμάτη χρονιά

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags