Facebook Pixel Ολυμπιακός: Απόφαση Μαρινάκη για Πασχαλάκη, Μασούρα - Ο "όρος" του Φορτούνη για να μείνει - Bρήκε αντι-Καμαρά
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-24 20:58:00

Απόφαση Μαρινάκη για Πασχαλάκη, Μασούρα - Ο "όρος" του Φορτούνη για να μείνει - Bρήκε αντι-Καμαρά

του Παναγιώτη Νικολάου
Απόφαση Μαρινάκη για Πασχαλάκη, Μασούρα - Ο "όρος" του Φορτούνη για να μείνει - Bρήκε αντι-Καμαρά

Ριζική ανανέωση στο ρόστερ. Ποιοι υπογράφουν, ποιοι αποχωρούν! Οι μεταγραφές που ανακοινώνονται τις επόμενες ώρες και οι οριστικές εξελίξεις για τις ανανεώσεις. Ποιοι μένουν σίγουρα το "θολό τοπίο" με τον αρχηγό και ποιοι είναι οι τέσσερις ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην έξοδο.

Εξελίξεων… συνέχεια στον Ολυμπιακό! Την ώρα που στο Λιμάνι περιμένουν τις ανακοινώσεις για τουλάχιστον τρεις μεταγραφές ακόμα, τρέχουν παράλληλα τις διαδικασίες για ανανεώσεις συμβολαίων. Στο Λιμάνι έχουν αρκετές ανοιχτές εκκρεμότητες με βασικούς παίκτες εν όψει του καλοκαιριού και καλούνται να κλείσουν τα θέματα το συντομότερο δυνατό.

Το ζήτημα που φαίνεται πως θα τελειώσει πιο… άνετα από όλα είναι αυτό του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Ο Ολυμπιακός θέλει τον Έλληνα γκολκίπερ, ο ίδιος είναι απόλυτα ταυτισμένος με την ομάδα και αναμένεται άμεσα να ανακοινωθεί η ανανέωση του συμβολαίου του για δύο χρόνια.

Το θέμα του Πασχαλάκη ωστόσο, δημιουργεί ερωτηματικά γύρω από την περίπτωση του Κωνσταντίνου Τζολάκη. Και αυτό γιατί ενώ οι Ερυθρόλευκοι επιθυμούν να τον διατηρήσουν στο δυναμικό τους, ο ίδιος φέρεται να κάνει δεύτερες σκέψεις, βλέποντας ότι δεν βρίσκει θέση βασικού. Το προηγούμενο διάστημα ψάχτηκε για το μέλλον του εκτός Πειραιά, γι’ αυτό και προχώρησε σε αλλαγή μάνατζερ, ώστε να αναζητήσει ομάδα στο εξωτερικό. Ο Ολυμπιακός θα του καταθέσει πρόταση ανανέωσης, ενώ δεν είναι τυχαίο που έχει αρχίσει να παίρνει χρόνο συμμετοχής στα τελευταία ματς. Ο νεαρός τερματοφύλακας έπαιξε βασικός κόντρα στην Κηφισιά και το ίδιο αναμένεται να συμβεί στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Πειραιώτες προσπαθούν να του δείξουν έμπρακτα πως τον υπολογίζουν και πως ποντάρουν πολλά πάνω του όχι μόνο για το μέλλον αλλά και για το παρόν.

Αύξηση σε Μασούρα, θολό τοπίο με Φορτούνη

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη καταθέσει πρόταση ανανέωσης, και μάλιστα με σημαντική αύξηση, στον Γιώργο Μασούρα. Αποτελεί έναν από τους στυλοβάτες της ομάδας, συνεπώς είναι δεδομένη η επιθυμία του συλλόγου να τον κρατήσει. Ο διεθνής επιθετικός έχει… πέραση στο εξωτερικό, κάτι που συμβαίνει σε κάθε μεταγραφική περίοδο. Συνήθως υπήρχε ενδιαφέρον από Τουρκία (Τράμπζονσπορ), αλλά φέτος βρίσκεται σε γερμανικά «ραντάρ», αφού σοβαρό ενδιαφέρον για την απόκτησή του έχει εκφράσει η Μπόχουμ.

Κάπως πιο μπλεγμένα είναι τα πράγματα για τον Κώστα Φορτούνη, στο θέμα του οποίου δεν υπάρχει ακόμα κάποια ουσιαστική εξέλιξη. Ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού αναμένεται να μιλήσει απευθείας με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το μέλλον του. Πληροφορίες αναφέρουν πως η απόφαση του Φορτούνη θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το συνολικό αγωνιστικό πλάνο των Ερυθρολεύκων, καθώς θέλει να παραμείνει υπό τον όρο ότι η ομάδα θα διεκδικεί τίτλους.

Φεύγουν Ιμπόρα, Μπιέλ, Πορόσο – Βρέθηκε ο αντι-Καμαρά

Ο Μαντί Καμαρά δεν επιθυμεί να ανανεώσει, συνεπώς οι Ερυθρόλευκοι θα προτιμούσαν να τον πουλήσουν από τώρα, γι’ αυτό και έκαναν μεταγραφή στη θέση του (Αντρέ Όρτα). Εντούτοις, παρά τα διάφορα σενάρια και το φημολογούμενο ενδιαφέρον για τον παίκτη από το εξωτερικό, προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια σοβαρή επίσημη πρόταση. Από τη στιγμή που ο Αφρικανός μέσος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, οι επίδοξοι «μνηστήρες» του προτιμούν να τον προσεγγίσουν τότε και να τον αποκτήσουν ως ελεύθερο.

Στο μέτωπο των αποχωρήσεων, πιθανότατα ο Πεπ Μπιέλ θα αποτελέσει παρελθόν, μιάς και πλέον δεν υπολογίζεται. Το πιθανότερο είναι να πάει κάπου δανεικός, έχοντας ανάλογες προτάσεις από τη Ρωσία, αν και δεν λείπουν δημοσιεύματα που τον συνδέουν επίσης με Ισπανία (Μαγιόρκα), Ιταλία (Μόντσα), ΗΠΑ και Ασία. Μάλλον μιλάμε για δανεισμό, αφού δύσκολα θα φτάσει κανείς τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού για πώληση. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι έβγαλε 6 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία του για να τον αγοράσει.

Κατά τα άλλα, δεν αποκλείεται να αποχωρήσουν οι Βιθέντε Ιμπόρα και Τζάκσον Πορόσο, ο πρώτος ως ελεύθερος και ο δεύτερος με πρόωρο τερματισμό του δανεισμού του από την Τρουά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταγραφές... 30 εκατ. στον Ολυμπιακό, 7,7 εκατ. σε ΠΑΟ - Δεν θα μείνουν και Όρτα και Αλεξανδρόπουλος

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags