Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Μεταγραφή 8 εκατ. και παίζει δεξιά, αριστερά και φορ - Θα δώσει στον Ολυμπιακό έκρηξη και ταχύτητα" (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-27 14:30:00

"Μεταγραφή 8 εκατ. και παίζει δεξιά, αριστερά και φορ - Θα δώσει στον Ολυμπιακό έκρηξη και ταχύτητα"! (Vid)

του Γιώργου Κτενά
"Μεταγραφή 8 εκατ. και παίζει δεξιά, αριστερά και φορ - Θα δώσει στον Ολυμπιακό έκρηξη και ταχύτητα"! (Vid)

Παίκτης με τρομερή προοπτική εξετάζεται σοβαρά στο Λιμάνι. Είναι μόλις 22 ετών και παρότι βρίσκεται σε ένα από τα κορυφαία κλαμπ της Γαλλίας και της Ευρώπης, μπορεί να έρθει ως δανεικός. Τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά και γιατί ακόμα δεν έχει προσφέρει αυτά που όλοι περίμεναν...
 

Νέο όνομα έχει προκύψει στο ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής, με άρωμα μάλιστα από τα παλιά καθώς προέρχεται από τη Γαλλία - Μια αγορά που κατά κόρον είχαν εμπιστευτεί οι Πειραιώτες το διάστημα που ήταν στην ομάδα ο Φρανσουά Μοντέστο.

Και μπορεί ο Κορσικανός να μην βρίσκεται πια στο Λιμάνι, αλλά οι Κριστιάν Καρεμπέ και Ζοσέ Ανιγκό συνεχίζουν να "χτενίζουν" το γαλλικό ποδόσφαιρο για λαβράκια που μπορούν να φανούν χρήσιμα στους Πειραιώτες. Όπως είναι η περίπτωση του Λουίς Ενρίκε, Βραζιλιάνου εξτρέμ που μπορεί να δώσει λύσεις και ως δεύτερος επιθετικός.

Ο 22χρονος άσος είχε έρθει στη Μαρσέιγ τον Σεπτέμβρη του 2020 από την πατρίδα του, με κόστος μεταγραφής στα 8 εκατ. ευρώ, και παρά τις προσδοκίες που υπήρχαν από εκείνον δεν είχε καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του. Αυτός ήταν και ο λόγος που είχε επιστρέψει στη Βραζιλία, για τη Μποταφόγκο, με τη μορφή δανεισμού αλλά υπάρχει νέο παράθυρο για τον δανεισμό του τώρα.

Το κορμί του είναι εξαιρετικό για ποδόσφαιρο, παίζει κυρίως ως αριστερός εξτρέμ (με ανάποδο πόδι για να κάνει διεισδύσεις) αλλά και δεξιά και ως επιθετικός, μια λύση δηλαδή που θυμίζει πολύ τη θέση που κινείται ο Γιόβετιτς στον Ολυμπιακό.

"8 εκατ. ευρώ και παίζει δεξιά, αριστερά, επιθετικός - Ταχύτητα, έκρηξη, πατάει γερά - Ανερχόμενος"

Το sportdog απευθύνθηκε στον Μιχάλη Σινάκο, δημοσιογράφο-expert τού γαλλικού ποδόσφαιρου, που γνωρίζει άριστα το ρόστερ της Μαρσέιγ, προκειμένου να συλλέξουμε πληροφορίες για τον νεαρό άσο και την προοπτική να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό των Ερυθρόλευκων.

"Τον είχε πάρει η Μαρσέιγ πριν από κάποια χρόνια ως καλή λύση με 8 εκατ. ευρώ κόστος μεταγραφής. Ακραίος είναι, παίζει και δεξιά αλλά και ως και φορ, γιατί δεν έβρισκαν τη θέση του. Τελικά τον είχε στείλει δανεικό στη Βραζιλία, αλλά και οι αριθμοί του δεν ήταν ιδιαίτερα καλοί", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε: "Είχε καλές προδιαγραφές αλλά δεν έχει βγει ακόμα. Έχει ταχύτητα, έχει έκρηξη, πατάει γερά, αλλά όταν είναι να πάρει την τελική απόφαση δεν είναι της προκοπής. Είναι ανερχόμενος βέβαια, καθώς είχε έρθει 19 ετών και τώρα είναι 22. Στη Μαρσέιγ τού έδωσαν χρόνο αλλά δεν φαίνεται ότι κατάφερε να προσαρμοστεί".


 

"Τον έβαλε μπακ-χαφ ο Γκατούζο -  Δανεικός με οψιόν στον Ολυμπιακό - Ο καλύτερος μαζί με Ζλάταν στη Γαλλία ο Γιόβετιτς"

Με την επιστροφή του στη Μαρσέιγ, τέλη του 2023, τι έχει κάνει;

"Λόγω Κόπα Άφρικα και των απουσιών που υπάρχουν, έπαιξε στο Κύπελλο με αντίπαλο τη Ρεν, ως μπακ-χαφ βέβαια. Έχει προβλήματα η Μαρσέιγ, με απουσίες κ.λπ., και δεν αποκλείεται να τον έχει ο Γκατούζο ξανά στα πλάνα του για τα παιχνίδια που έρχονται".

Πώς μπορεί να έρθει στο Λιμάνι;

"Δανεικός με οψιόν αγοράς, γιατί τον είχε πάρει με 8 εκατ. ευρώ, αλλά χωρίς κάποια καλή σεζόν τι ποσό μπορεί να ζητήσει η Μαρσέιγ για να μην βγει πολύ χαμένη;".

Ο χώρος που κινείται στο γήπεδο, πάντως, είναι κοντά σε εκείνον του Γιόβετιτς.

"Ο Ενρίκε μού δίνει την εντύπωση ότι κάτι καλό μπορεί να κάνει, γιατί έχει ωραία κορμοστασιά, καλό πατημα. Αλλά δεν του βγαίνουν πράγματα. Ίσως αγχώθηκε με τις απαιτήσεις της Μαρσέιγ, γιατί είχε έρθει πολύ μικρός. Ο Γιόβετιτς, από την άλλη, για εμένα είναι ο καλύτερος παίκτης μετά τον Ιμπραΐμοβιτς (δεν βάζω Μέσι σε αυτή τη λίστα) στη Γαλλία. Τρομερή τεχνική, δεν έχει δει πιο αριστοκράτη παίκτη από τον Γιόβετιτς όταν ήταν στη Μονακό. Αλλά στον Ολυμπιακό δεν τα πηγαίνει καλά".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύσκολη η ανανέωση Φορτούνη, προσφορά 2,5 εκατ. ετησίως - "Καμπάνα" Τερίμ για Σένκεφελντ... νέος Πέρεθ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags