Facebook Pixel Ολυμπιακός: Η πιο έξυπνη μεταγραφή του Ολυμπιακού - Χρεοκόπησε ο Κινέζος και τον έδωσε τζάμπα - Θα πωληθεί 15 εκατ.!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-27 19:45:00

Η πιο έξυπνη μεταγραφή του Ολυμπιακού - Χρεοκόπησε ο Κινέζος και τον έδωσε τζάμπα - Θα πωληθεί 15 εκατ.!

του Παναγιώτη Νικολάου
Η πιο έξυπνη μεταγραφή του Ολυμπιακού - Χρεοκόπησε ο Κινέζος και τον έδωσε τζάμπα - Θα πωληθεί 15 εκατ.!

Αρνήθηκε ομάδα της Αγγλίας για να παίξει στο Λιμάνι. Μπορεί ελάχιστοι να τον γνώριζαν, όμως έχει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό και θεωρείται σίγουρο πως σε λίγα χρόνια θα παίζει στο κορυφαίο επίπεδο. Μία κίνηση που θα φέρει μεγάλα έσοδα στους Πειραιώτες...
 

Επίσημα στο ρόστερ τού Ολυμπιακού βρίσκεται ο Νέλσον Άμπι, ο 20χρονος στόπερ από την Αγγλία που ήρθε στο Λιμάνι με συμβόλαιο προκειμένου να ανοίξει τα φτερά του.

Πρόκειται για μια εξαιρετική περίπτωση ποδοσφαιριστή, διεθνής με την U20 της Αγγλίας, που παίζει με το αριστερό πόδι και μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να δώσει λύσεις και στο αριστερό άκρο τής άμυνας ως μπακ.

Ο Άμπι βρίσκεται μια ζωή στη Ρέντιγκ, από τις ακαδημίες της οποίας άρχισε την καριέρα του, κι από εκεί τον έφερε στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός, για να πάρει τη θεση του στο ρόστερ. Φέτος, στη Ligue 1 (τρίτη κατηγορία της Αγγλίας), είχε 26 εμφανίσεις με την πρώην ομάδα, και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η αξία του από τις 150.000 ευρώ που ήταν τον περασμένο Ιούλιο, έχει φτάσει ήδη στις 400.000 ευρώ.

Ο Ολυμπιακός έκανε μια πολύ έξυπνη κίνηση με την απόκτησή του, καθώς λίγο καιρό πριν είχε δείξει ενδιαφέρον και η Λούτον για να τον υπογράψει - Δηλαδή ομάδα τής Premier League! Aλλά ο 20χρονος στόπερ αρνήθηκε τη μεταγραφή, δεδομένου ότι δεν ηθελε να πάει σε κλαμπ που παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία και, μοιραία, δεν θα έβρισκε χρόνο συμμετοχής.

Προφανώς η περίπτωσή του έχει προοπτική, καθώς λόγω ηλικίας αλλά και επειδή βρίσκεται στα κλιμάκια της εθνικής Αγγλίας, είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει ξανά ενδιαφέρον στο μέλλον από την Premier League. Ανεξάρτητα, δηλαδή, από το αν έχει τώρα market value στις 400.000 ευρώ, που σε πρώτη ανάγνωση μπορεί σε κάποιους να φαίνεται μικρό. Η επιλογή του να έρθει στον Ολυμπιακό κλείνει το μάτι στο μέλλον.

"15 εκατ. ευρώ για να φύγει - Αρνηθηκε Premier League για να έρθει Ολυμπιακός - Πολύ έξυπνη κίνηση"

Το sportdog επικοινώνησε με τον Αντώνη Τσούτη, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Αγγλία, προκειμένου να μας δώσει πληροφορίες για την περίπτωση του παίκτη.

"Καλή κίνηση είναι, όχι για το αν θα παίξει ή δεν θα παίξει μπάλα. Αλλά γιατί μπορεί μετά να τον πουλήσει στην Premier League. Εμπορικά είναι έξυπνη κίνηση, καθώς η Ρέντινγκ είναι χρεοκοπημένη και πουλάει ακόμα και τους καναπέδες. Ο Κινέζος ιδιοκτήτης, μάλιστα, θέλει να φύγει", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Τον ήθελε ήδη η Λούτον, που είναι στην Premier League, αλλά αρνήθηκε ο Άμπι να πάει εκεί. Για αυτό ήρθε στον Ολυμπιακό. "

Καλή εμπορική κίνηση τι μπορεί να σημαίνει σε πώληση στην Αγγλία, αν τα πάει καλά στον Ολυμπιακό;

"15 εκατ. ευρω εύκολα. Με αυτό το νούμερο θα τον πουλήσει. Αν όχι 15 εκατ. ευρώ, σίγουρα 10 εκατ. με τα χέρια κάτω".

Αγωνιστικά πώς είναι;

"Ταλαντούχος είναι, αλλά πιτσιρικάς. Το γεγονός ότι κοιτούσαν ομάδες τής Premier League από τώρα, δεν είναι λίγο. Πολύ έξυπνη κίνηση".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαρωτικές αλλαγές σε όλο τον Ολυμπιακό με εντολή Μαρινάκη - Επιστροφή λόγω... Μουρίνιο - Φεύγει ο Γιόβετιτς!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags