Facebook Pixel ΑΕΚ - Κώστας Φορτούνης: Δεν πάει στην ΑΕΚ ο Φορτούνης για δύο λόγους - Τρελά χρήματα ζητά από Ολυμπιακό - "Παρέμβαση" Μαρινάκη
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-28 13:25:00

Δεν πάει στην ΑΕΚ ο Φορτούνης για δύο λόγους - Τρελά χρήματα ζητά από Ολυμπιακό - "Παρέμβαση" Μαρινάκη

του Παναγιώτη Νικολάου

Το μεγάλο συμβόλαιο που ψάχνει και οι προσφορές που έχει! "Μυστήριο" γύρω από το μέλλον του αρχηγού των Πειραιωτών, ο οποίος τα τελευταία 24ωρα συνδέθηκε και με την Ένωση. Γιατί δεν σκέφτεται να φορέσει τα κιτρινόμαυρα και ποιες οι οικονομικές του απαιτήσεις...
 

Το σενάριο που θέλει την ΑΕΚ να προσπαθεί για το μεγάλο "μπαμ" με τον Κώστα Φορτούνη σήκωσε... αρκετή σκόνη, όπως είναι απόλυτα λογικό. Και μόνο η σκέψη για την πιθανότητα να σκάσει μία τέτοια μεταγραφή είναι αρκετή για να κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Όσο ιντριγκαδόρικο κι αν είναι το εν λόγω σενάριο, η αλήθεια είναι πως η πραγματοποίησή του φαντάζει από δύσκολη έως αδύνατη. Πρώτα απ' όλα, δεν γνωρίζουν το αν και κατά πόσον όντως η ΑΕΚ έχει ρίξει "δίχτυα" για τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Άσχετα με το αν το συμβόλαιο του παίκτη ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι, τα οικονομικά δεδομένα καθιστούν την υπόθεση ζόρικη για την Ένωση, ακόμα και αν τον αποκτήσει ως ελεύθερο.

Ο Έλληνας διεθνής από την πλευρά του δεν σκέφτεται (τουλάχιστον μέχρι τώρα…) να παίξει σε άλλη ελληνική ομάδα, έχει ως προτεραιότητα τον Ολυμπιακό, ωστόσο δεν έχει πεισθεί ακόμα για το αν πρέπει να ανανεώσει. Αναμένεται να μιλήσει προσωπικά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, συζητώντας όχι μόνο για το οικονομικό σκέλος αλλά και για το αγωνιστικό πλάνο των Ερυθρολεύκων, καθώς ο Φορτούνης θέλει να εξασφαλίσει ότι θα αγωνίζεται σε ομάδα που θα διεκδικεί τίτλους με αξιώσεις.



Αναφορικά με το οικονομικό κομμάτι, με δεδομένο ότι ο Έλληνας άσος έχει "πατήσει" στα 31 του χρόνια, γνωρίζει πως τώρα είναι η καλύτερη στιγμή -αλλά και μία από τις τελευταίες του ευκαιρίες- για να πάρει το καλύτερο συμβόλαιο στην καριέρα του. Τα χρήματα που μπορεί να του δώσει η ΑΕΚ, θεωρητικά μπορεί να τα βρει και στον Ολυμπιακό. Όταν η Ένωση σπανίως σπάει το "φράγμα" του 1.500.000 ευρώ ετησίως (και αυτό συμβαίνει προφανώς για ακριβές... εξαιρέσεις τύπου Πινέδα), καταλαβαίνει κανείς πως δύσκολα θα προσφέρει στον Φορτούνη πολύ περισσότερα.

Το περασμένο καλοκαίρι ο "Φόρτου" δελεάστηκε από κρούση ομάδας της Σαουδικής Αραβίας, που του "έστρωσε" πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, με τα ρεπορτάζ να κάνουν λόγο για πρόταση με ετήσιες αποδοχές 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Μία τέτοια συμφωνία θα αναζητήσει και τώρα ο αρχηγός του Ολυμπιακού και όπως σας αποκάλυψε ο Ευάγγελος Μίχος πριν από δύο 24ωρα, ήδη έχει ενημερωθεί πως μπορούν να του φέρουν προσφορά με ετήσιες αποδοχές που θα αγγίζουν τα 2.5 εκατ. ευρώ ετησίως.


Βέβαια, παρότι όπως έχετε ξαναδιαβάσει στο Sportdog.gr η περίπτωσή του είναι δύσκολη και περίπλοκη, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να κάνει μία μικρή παραχώρηση ώστε να παραμείνει στο Λιμάνι. Σε κάθε διαπραγμάτευση άλλωστε, "μιλά" και το συναισθηματικό κομμάτι πέραν των χρημάτων. Ειδικά αν «παρέμβει» ο Μαρινάκης και αν πάρει ένα συμβόλαιο που θα πλησιάζει το 1.8 εκατ.!


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Καψόνι" Καρβαλιάλ στον Φορτούνη - Ο λόγος που τον βγάζει από την 11αδα - Δεν... γλιτώνει ούτε ο Ποντένσε!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags