Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο Ντεσπόντοφ το πήρε προσωπικά και έστειλε τον ΠΑΟΚ στην κορυφή - "Μοιραίος" για ΠΑΟ Ο Μλαντένοβιτς! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-28 22:32:00

Ο Ντεσπόντοφ το πήρε προσωπικά και έστειλε τον ΠΑΟΚ στην κορυφή - "Μοιραίος" για ΠΑΟ Ο Μλαντένοβιτς! (Vid)

Sportdog Team

Σπουδαία νίκη για το Δικέφαλο του Βορρά, ο οποίος είναι μόνος πρώτος στη βαθμολογία.

Σπουδαία νίκη για τον ΠΑΟΚ με 2-1 επί του Παναθηναϊκού χάρη στα 2 γκολ του Ντεσπόντοφ. Το τέρμα του Τριφυλλιού ο Μπακασέτας, στο +3 οι ''ασπρόμαυροι'' οι οποίοι είναι μόνοι πρώτοι!

Πώς ξεκίνησαν το ντέρμπι οι ομάδες

Ο ΠΑΟΚ είχε μόνη απουσία τον αρχηγό του, Αντελίνο Βιεϊρίνια και ο Ραζβάν Λουτσέσκου διάλεξε τον Κοτάρσκι ως τερματοφύλακα με τετράδα στην άμυνα τους Μπάμπα, Κουλιεράκη, Κεντζιόρα και Σάστρε από τα αριστερά προς τα δεξιά. Στο κέντρο άρχισαν οι Μεϊτέ - Οζντόεφ με την επιθετική τριπλέτα να αποτελείται από τους Τάισον, Μουργκ και Ντεσπόντοφ. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Μπράντον Τόμας. 

Ο Φατίχ Τερίμ κάτω από τα γκολπόστ εμπιστεύτηκε ξανά τον Ντραγκόφσκι. Τετράδα στην άμυνα ήταν οι Μλαντένοβιτς, Ούγκο, Γεντβάι, Βαγιαννίδης από τα αριστερά στα δεξιά και στον άξονα ήταν οι Κώτσιρας, Αράο και Μπακασέτας. Στα φτερά της επίθεσης ξεκίνησαν οι Αϊτόρ και Μαντσίνι, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ ο οποίος επιλέχθηκε ελλείψει εναλλακτικής στη θέση του στράικερ!

Προβάδισμα για τον ''κυνικό'' ΠΑΟΚ με Ντεσπόντοφ!

Το ματς άρχισε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να διαβάσουν η μία την άλλη και τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι ήταν αναγνωριστικά. Στην αρχή του αγώνα η μόνη φάση που έγινε ήταν αυτή του Μπράντον Τόμας, με τον στράικερ του ΠΑΟΚ να κάνει προβολή αλλά ο Ντραγκόφσκι τον πρόλαβε και η μπάλα πέρασε εκτός. Τα λάθη έδιναν και έπαιρναν, σε ένα παιχνίδι που η ένταση ήταν σε υψηλά επίπεδα.

Στο 19' ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο ματς, όταν ο Αϊτόρ υποδέχθηκε την μπάλα και έστρωσε στον Τάσο Μπακασέτα. Ο Έλληνας διεθνής σούταρε δυνατά, όμως η προσπάθειά του δεν αξιοποιήθηκε με τον Κοτάρσκι να ελέγχει απόλυτα. Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς ευκαιρίες και με τους δύο να αλληλοεξουδετερώνονται. Ο ΠΑΟΚ σκόραρε στο 39' με τον Κουλιεράκη, όμως ο Κρητικός στόπερ ήταν εκτεθειμένος.

Ο Δικέφαλος ενέτεινε την πίεσή του στο φινάλε του πρώτου μέρους και δικαιώθηκε στο 43ο λεπτό. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου βγήκαν σε έξοχη αντεπίθεση, ο Μουργκ πάσαρε στον Ντεσπόντοφ και ο Βούλγαρος άσος δε λάθεψε μπροστά από τον Ντραγκόφσκι. Σημείωσε το 1-0, το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου παρά την ευκαιρία του Αράο στο 45+5'!

Τεράστιο τρίποντο για το Δικέφαλο του Βορρά!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για τους ουδέτερους, μιας και ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι με τον Τάσο Μπακασέτα από πάτημα του Τάισον. Η παράβαση δόθηκε μέσω VAR και ο Έλληνας άσος δε λάθεψε από τα 11 βήματα για το 1-1. Ο ΠΑΟΚ ανέκτησε το προβάδισμά του στο 54' με τέρμα του Ντεσπόντοφ σε νέα αντεπίθεση - ''μαχαιριά'' για το 2-1. Ο Δικέφαλος απείλησε και για άλλα γκολ με Τάισον και Μουργκ πριν την ολοκλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός ανακάτεψε την τράπουλα με πολλές αλλαγές και στο 70' ο Μπακασέτας πλησίασε στο 2-2 με σουτ όμως ο Κοτάρσκι δήλωσε παρών. Γεντβάι και Μλαντένοβιτς έχασαν φοβερές ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κουλεριάκης, Κεντζιόρα, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (88' Σβαμπ), Τάισον (72' Κωνσταντέλιας), Μουργκ (78' Μάρκος Αντόνιο), Ντεσπόντοφ (72' Ζίβκοβιτς), Μπράντον Τόμας (88' Τζίμας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (65' Λημνιός), Γεντβάι, Ούγκο (46' Τζούριτσιτς), Μλαντένοβιτς, Αράο, Κώτσιρας, Μαντσίνι (89' Βιλένα), Μπακασέτας, Αϊτόρ (46' Μπερνάρ), Γερεμέγεφ (46' Τσέριν).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags