Facebook Pixel Super League - Σεντρίκ Μπακαμπού: Τελική ευθεία για Μπακαμπού, κλείνει μεταγραφή ο ΠΑΟ - Φέρνει εξτρέμ ο Σαββίδης - Μεγάλο deal και στο Λιμάνι!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-29 10:00:00

Τελική ευθεία για Μπακαμπού, κλείνει μεταγραφή ο ΠΑΟ - Φέρνει εξτρέμ ο Σαββίδης - Μεγάλο deal και στο Λιμάνι!

του Νίκου Στεργίου
Τελική ευθεία για Μπακαμπού, κλείνει μεταγραφή ο ΠΑΟ - Φέρνει εξτρέμ ο Σαββίδης - Μεγάλο deal και στο Λιμάνι!

Ποιον περιμένουν στον ΠΑΟΚ, εξελίξεις και στον Ολυμπιακό. Οι επόμενες 48 ώρες θα φέρουν αλλαγές στα ρόστερ των τεσσάρων "μεγάλων", καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με ομάδες και παίκτες...

Λίγα 24ωρα απέμειναν για την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου και η αγωνία κορυφώνεται, καθώς βάσει του ρεπορτάζ οι Big-4 είναι στην αγορά και ψάχνουν για παίκτες.

Μέχρι πρότινος η μόνη που δεν ασχολούνταν με προσθήκες ήταν η ΑΕΚ, ωστόσο ο τραυματισμός του Σιμάνσκι και η πώληση του Μοχαμάντι ίσως αλλάξουν τα δεδομένα. Ο Ματίας Αλμέιδα άλλωστε μπορεί να είχε δηλώσει στη συνέντευξη Τύπου πως δεν θα έρθουν παίκτες απλά για να έρθουν, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει κίνηση, εφόσον βρεθεί κάτι εξαιρετικό.

Το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου μέσω διαρροής ξεκαθάρισε πως οι μεταγραφές τελείωσαν και ότι πλέον οι προσθήκες μετατίθενται για το καλοκαίρι. Αυτό οφείλεται κυρίως στην… υπεραριθμία που υπάρχει πλέον στου Ρέντη, ωστόσο στο ρόστερ υπάρχουν ακόμα σημαντικά κενά σε άμυνα, επίθεση και εξτρέμ και δεν αποκλείεται αν βρεθεί κάτι πολύ δυνατό ή εάν «ξεκολλήσει» κάποια υπόθεση (όπως των Νεμάνια Ράντονιτς ή Γκαστόν Ερνάντες), να γίνει η έκπληξη.

Παράλληλα, στο Λιμάνι περιμένουν ίσως και εντός της ημέρας εξελίξεις με τον Μαντί Καμαρά, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Με δεδομένο πως αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του και να φύγει ως ελεύθερος το καλοκαίρι, οι Πειραιώτες δεν είναι αρνητικοί να τον πουλήσουν τώρα, έστω και με λίγα χρήματα. Ο ίδιος θα ήθελε να πάει στη Γαλλία ή σε μεγάλη ομάδα της Τουρκίας, όμως ακόμα δεν υπάρχει κάποια πρόταση. Στον Ολυμπιακό έχουν πληροφορίες πάντως ότι κάτι καλό έρχεται...

Μέχρι και δύο μεταγραφές ο Παναθηναϊκός

Μόνο καλό δεν είναι το κλίμα για τον Παναθηναϊκό, καθώς μετά την ήττα στο Κύπελλο από τον Ατρόμητο, ακολούθησε το βράδυ της Κυριακής η κάκιστη εικόνα και η ήττα από τον ΠΑΟΚ. Ο Φατίχ Τερίμ προφανώς και έχει πάρα πολλές δικαιολογίες, αφού λόγω των τραυματισμών και των μεταγραφών δεν έχει προλάβει να κάνει κανονική προπόνηση στο Κορωπί, όμως δεν έχει και χρόνο. Την Τετάρτη πρέπει να φέρει τούμπα την κατάσταση με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ενώ την επόμενη Κυριακή έχει έναν… τελικό με τον Ολυμπιακό.

Ο Γιάννης Αλαφούζος πάντως του έχει κάνει όλα τα χατίρια, έχει εκτοξεύσει το μπάτζετ και δεν αποκλείεται να κάνει κι άλλες μεταγραφή ή μεταγραφές το Τριφύλλι μέχρι την Τετάρτη. Μπορεί οι Τούρκος κόουτς να δήλωσε πως δεν θα ζητήσει φορ, όμως το Sportdog.gr σας έχει αποκαλύψει πως ήδη ψάχτηκε για τον Σεντρίκ Μπακαμπού και είναι δεδομένο πως εάν… ξεμπλέξει την κατάσταση ο Κογκολέζος και δεν μπει στην υπόθεση ο Ολυμπιακός, τότε έχει πιθανότητες να γίνει η μεταγραφή.

Οι Πράσινοι παράλληλα περιμένουν και τις εξελίξεις με τον Μπερνάρ, ο οποίος δέχεται πιέσεις για να υπογράψει τώρα στην Πούμας. Εάν αποχωρήσει, οι Πράσινοι θα φέρουν εξτρέμ και μάλιστα όπως σας αποκάλυψε ο Ευάγγελος Μίχος, στην Τουρκία θεωρούν σίγουρο τον παίκτη που θα επιλέξει ο Τερίμ!

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την περίπτωση του Νεμάνια Μαξίμοβιτς. Ο Σέρβος άσος έχει υπογράψει για το καλοκαίρι, ωστόσο το Τριφύλλι θα κάνει μία ακόμα προσπάθεια για να τον φέρει άμεσα στην Ελλάδα.

Μεταγραφή και ο ΠΑΟΚ

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό βρήκε τον ΠΑΟΚ νικητή, αλλά και προβληματισμένο για την διαιτησία. Ο Ιβάν Σαββίδης πάντως εδώ και μέρες έχει μεταφέρει στους συνεργάτες του και στον Ραζβάν Λουτσέσκου την απόφασή του να στηρίξει την ομάδα έμπρακτα με μία ακόμα μεταγραφή. Οι Θεσσαλονικείς ψάχνουν εξτρέμ και προσπαθούν να τον φέρουν στη Θεσσαλονίκη το επόμενο 24ωρο!

Πανάκριβος ο Μορόν, περιμένουν στην Αθήνα

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο ρεπορτάζ του Άρη, αλλά και σε εκείνα των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, η πληροφορία που μετέφερε μέσω του sportdog ο Ευάγγελος Μίχος, για τον Λορέν Μορόν και το ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Θυμίζουμε ότι στο ρεπορτάζ με τίτλο Αποκάλυψη: Μεγάλη πρόταση από ομάδα της Αθήνας για Μορόν στον Άρη - Bonus για πρωτάθλημα σε Κάρμο! ο καλός συνάδελφος ανέφερε μεταξύ άλλων: "Η πληροφορία από... χέρι που έφτασε στη στήλη, θέλει τον Καρυπίδη να έχει γίνει δέκτης πολύ καλής πρότασης για τον Λορέν Μορόν από μεγάλη ελληνική ομάδα!!! Για την ακρίβεια από ομάδα του πάλαι ποτέ ΠΟΚ (δηλαδή Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό ή ΑΕΚ) που μπορεί να θεωρηθεί και... έκπληξη".

Ο Ισπανός επιθετικός, που έγινε 30 ετών στα τέλη του 2023 (στις 30 Δεκέμβρη), είχε μεγάλη θητεία στη La Liga (Μπέτις, Εσπανιόλ, Λας Πάλμας) πριν αποφασίσει το περασμένο καλοκαίρι να αποδεχτεί την πρόταση του Άρη και να έρθει στην Ελλάδα. Γιατί η θέση του στην 11άδα τής Μπέτις ήταν επισφαλής, δηλαδή δεν είχε τον χρόνο που επιθυμούσε, με αποτέλεσμα να ψάξει για ένα νέο κίνητρο στην καριέρα του.

Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα απέδειξε ότι δεν ήρθε για διακοπές και, παρότι τράβηξε μόνος το κουπί στην επίθεση και χωρίς βοήθεια από άλλον επιθετικό, έχει ήδη 11 γκολ και 3 ασίστ σε συνολικά 25 εμφανίσεις με την κίτρινη φανέλα. Μόνο τυχαίο δεν είναι, άλλωστε, που το market value του παίκτη αυξήθηκε στο πρώτο εξάμηνο της παραμονής του στην Ελλάδα, από 2 σε 2,5 εκατ. ευρώ - Παλαιότερα είχε φτάσει μέχρι τα 20 εκατ. ευρώ!

Ο Μορόν είναι καλός σκόρερ και βοηθάει ευρύτερα στη λειτουργία τής ομάδας: Πιέζει, μαρκάρει ψηλά, γενικά πρόκειται για έναν σύγχρονο και αποδοτικό επιθετικό. Πώς να μην μπει στη λίστα Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΑΕΚ που, δυνητικά, πάντα ενδιαφέρονται για ο,τι καλύτερο υπάρχει στην Ελλάδα;

Με δεδομένο μάλιστα ότι ο Θοδωρής Καρυπίδης δεν είναι διστακτικός να πουλήσει σε ελληνική ομάδα έναν ποδοσφαιριστή αν υπάρξει καλή τιμή (τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Μαντσίνι ή η παραλίγο πώληση του Λουίς Πάλμα στην ΑΕΚ), το sportdog ρώτησε πολύ καλά πληροφορημένη πηγή στη μανατζερική πιάτσα της Θεσσαλονίκης, τι πρόκειται να γίνει με την περίπτωση του Μορόν. Μπορεί να τον πουλήσει τώρα ο Καρυπίδης ή θα περιμένει για το καλοκαίρι; Κι αν ναι, πόσα χρήματα μπορεί να ζητήσει και από πού μπορεί να τα πάρει;

"Ο Ισπανός έχει συμβολαιο για 2 χρόνια, αλλά φέτος παίρνει μικρή αμοιβή - Από το 1,3 εκατ. ευρώ που προβλέπει το συμβόλαιό του, ο Άρης δίνει τις 300.000 ευρώ και τα υπόλοιπα τα παίρνει από τη Μπέτις. Του χρόνου, όμως, ο Καρυπίδης θα πρέπει να του δώσει κοντά στο 1 εκατ. ευρώ καθαρές αποδοχές", μας είπε αρχικά η πηγή μας και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Είναι πολύ-πολύ δύσκολο να τον δώσει τώρα ο Άρης, όχι μόνο γιατί είναι φουλ επιδραστικός στην ομάδα και θα γίνει χαμός. Αλλά γιατί δεν υπάρχει καν δεύτερη λύση για την επίθεση".

Στον χώρο του αθλητισμού, βέβαια, καλό είναι ποτέ να μην λες ποτέ, γιατί αν έρθει για παράδειγμα μια ομάδα με ένα καλό ποσό και έναν επιθετικό ως αντάλλαγμα, μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα.

Παρόλα αυτά η πηγή μας ήταν κάθετη: "Το καλοκαίρι θα τον "σκοτώσει" έτσι κι αλλιώς, δύσκολα θα τον κρατήσει με 1 εκατ. ευρώ αποδοχές στα 30+ και να υπάρχει ενδιαφέρον για εκείνον. Και δύσκολα θα συζητήσει ποσό κάτω από 5 εκατ. ευρώ. Εδώ έχει τώρα στα χέρια του προσφορά με 6 εκατ. ευρώ από ομάδα της Αραβίας και δεν τον δίνει, λες το καλοκαίρι να πέσει κάτω από τα 5;".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Διαφώνησε" σε όλα με ΠΑΟΚ και Λουτσέσκου ο Βαρούχας - Ξεκάθαρος για γκολ ΑΕΚ και πέναλτι Ρέτσου (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags