Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Χαμός με Κοτάρσκι στην Κροατία! "Χαμόγελα" με τις εμφανίσεις του - Στο κάδρο της Εθνικής
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-31 01:10:00

Χαμός με Κοτάρσκι στην Κροατία! "Χαμόγελα" με τις εμφανίσεις του - Στο κάδρο της Εθνικής

Sportdog Team
Χαμός με Κοτάρσκι στην Κροατία! "Χαμόγελα" με τις εμφανίσεις του - Στο κάδρο της Εθνικής

Μπορεί η επιθετική πολυφωνία του ΠΑΟΚ να βρίσκεται επίκεντρο της προσοχής, όμως και ο Ντομινίκ Κοτάρσκι δικαιούται ένα σημαντικό μερίδιο της, ως τώρα, επιτυχημένης πορείας του.

 

ΠΑΟΚ: Μπορεί η επιθετική πολυφωνία του ΠΑΟΚ να βρίσκεται επίκεντρο της προσοχής, όμως και ο Ντομινίκ Κοτάρσκι δικαιούται ένα σημαντικό μερίδιο της, ως τώρα, επιτυχημένης πορείας του.

Ο νεαρός τερματοφύλακας είναι ένα από τα βασικά γρανάζια της καλής πορείας του Δικεφάλου και πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις. Μάλιστα ο Κροάτης χρειάστηκε να επέμβει στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και απέκρουσε το τετ-α-τετ του Μλαντένοβιτς, βοηθώντας τους «ασπρόμαυρους» να φτάσουν στη νίκη.

Η συγκεκριμένη ενέργεια του Κοτάρσκι δεν έμεινε απαρατήρητη στην πατρίδα του και η ιστοσελίδα «index.hr» τον βάζει στο κάδρο των κλήσεων της Εθνικής εν όψει Euro. Πιο συγκεκριμένα μέσα στο άρθρο τονίζεται πως ο Κοτάρσκι:

*Είναι ο τερματοφύλακας της καλύτερης άμυνας στο πρωτάθλημα (15 γκολ παθητικό), αναφέροντας την πρωτιά του σε ανέπαφες εστίες, με 9, όσες έχει και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης του Ολυμπιακού.

*Επικαλούμενος τα στατιστικά της ιστοσελίδας Sofascore, είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας στο πρωτάθλημα σε ποσοστό επιτυχημένων επεμβάσεων, με 78.3% και μάλιστα έχοντας αρκετή δουλειά, καθώς επενέβη σε 54 περιπτώσεις! Σε σύγκριση, από τους υπόλοιπους τερματοφύλακες του Big – 5, ο Κουέστα είναι ο επόμενος με 37 επεμβάσεις και ο Στάνκοβιτς έχει 33.

*Έχει επίσης την πρωτιά σε όλο το πρωτάθλημα για επεμβάσεις σε τελικές εκτός περιοχής με 30, χωρίς να έχει δεχτεί ούτε ένα γκολ!

*Δεν περνά απαρατήρητη επίσης η συνεισφορά του 23χρονου με την μπάλα στα πόδια. Κανένας τερματοφύλακας δεν έχει περισσότερες επιτυχημένες πάσες από τον Κροάτη (440), ενώ με 80.29%, είναι ο δεύτερος σε ποσοστό επιτυχημένων, πίσω μόνο από τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Ωστόσο οι συμπατριώτες του νεαρού τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ αναγνωρίζουν τον μεγάλο ανταγωνισμό στην συγκεκριμένη θέση στην εθνική. Ο Λιβάκοβιτς να είναι πρώτη επιλογή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, αλλά οι Ίβο Γκρίμπιτς (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), Νεντέλικο Λάμπροβιτς (Ριέκα) και Ίβιτσα Ίβουτσιτς (Πάφος) βρίσκονται στους υποψήφιους.

Ο Κροάτης δημοσιογράφος δίνει έμφαση στο γεγονός πως ο Ντομινίκ Κοτάρσκι βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του και αξίζει μία θέση στην εθνική ανδρών. Επίσης αναφέρεται και στο γεγονός πως το περασμένο καλοκαίρι ήταν βασικό μέλος με την εθνική Ελπίδων. Είναι αξιοσημείωτο πως ο 23χρονος έως τώρα βρίσκεται στην δεύτερη θέση της σχετικής ψηφοφορίας του κοινού.

Πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Φωτιά" στο ελληνικό ποδόσφαιρο - H ημερομηνία για την προσφυγή Ολυμπιακού στο CAS - Τι ζητάει ο ΠΑΟ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags