Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Εμπάθεια" με Τερίμ, ξεχνούν τι έκανε ο Γιοβάνοβιτς - Έφερε Μπακασέτα και ο Ιβάν... Μπερνάρ, Τζούρισιτς, Τσοκάι!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-30 20:36:00

"Εμπάθεια" με Τερίμ, ξεχνούν τι έκανε ο Γιοβάνοβιτς - Έφερε Μπακασέτα και ο Ιβάν... Μπερνάρ, Τζούρισιτς, Τσοκάι!

Οι Μιχείες
"Εμπάθεια" με Τερίμ, ξεχνούν τι έκανε ο Γιοβάνοβιτς - Έφερε Μπακασέτα και ο Ιβάν... Μπερνάρ, Τζούρισιτς, Τσοκάι!

Επικίνδυνη και άδικη σύγκριση. Δεν τον καταλαβαίνουν! Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για την λανθασμένη κριτική που γίνεται στον Τούρκο προπονητή, για τα λάθη του προκατόχου του που κάποιοι τα ξεχνάνε και για τον Έλληνα άσο που δεν θα ερχόταν ποτέ στο Τριφύλλι χωρίς τον Φατίχ.

Μετά τις δυο ήττες, απο τον Ατρόμητο του Σάσα Ίλιτς κι από τον ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου (παρεμπιπτόντως οι δυο αυτοί Βαλκάνιοι προπονητές είναι οι πιο hot το τελευταίο δίμηνο στην Super League) ομολογουμένως - κάπως... αιφνιδιαστικά - γίνεται και λάθος κριτική αλλά και υπερβολική κριτική στον Φατίχ Τερίμ!! 

Η πρώτη έχει να κάνει επειδή τον συγκρίνουν άδικα με τον Γιοβάνοβιτς και η δεύτερη επειδή βασικά δεν τον ... καταλαβαίνουν, δεν τον ερμηνεύουν ( δεν θέλουν, δεν μπορούν ή και τα δυο), "φλερτάροντας" όμως, έτσι και με την ...εμπάθεια. Κάποιοι ενδεχομένως και γιατί είναι Τούρκος ή επειδή δεν συμφώνησαν/σοκαρίστηκαν με την απόλυση και κυρίως τον τρόπο που φέρθηκε ο Αλαφούζος στον δημοφιλή προκάτοχό του!

Ο Σέρβος είχε 2,5 χρόνια στον ΠΑΟ, ο Τούρκος μόλις έκλεισε μήνα. Ο ένας έπαιζε ένα συντηρητικό/σετ ποδόσφαιρο, ο άλλος λατρεύει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Άλλο βέβαια το ποδόσφαιρο και η προσέγγιση του πρώην, άλλο το ποδόσφαιρο και κυρίως τελείως διαφορετική η προσέγγιση του νυν προπονητή του Παναθηναϊκού. Η μια συμβατική και προβλέψιμη, η άλλη ... παράξενη σε βαθμό βερμπαλισμού, αν και για τον ίδιο γίνεται στο... όνομα της επίθεσης αφού θεωρεί πως αυτή φέρνει τις νίκες!! 

Ο Ιβάν ήταν για όλους ένας ... "κύριος", όντως αντιστάρ και κλειστός χαρακτήρας. Η ομάδα του περισσότερο σοφτ που δύσκολα έπαιρνε ρίσκα, ο ίδιος... ταπεινός αλλά και δύσκολος στο να δουλέψει με παίκτες-ονόματα, φοβόταν τις... μεταγραφές και το rotation. Αντιθέτως ο Φατίχ είναι ένας σταρ που έχει στην δούλεψή του ένα προσωπικό 4μελές σταφ για την επικοινωνία του, πολύ πιο ανοικτός αν και για κάποιους "γοητευτικός αλαζόνας", ο οποίος δεν φοβάται να δουλεύει με "βεντέτες", λέει εύκολα "ναι" στις ακριβές μεταγραφές, που ρισκάρει -ακόμη και ακραία - στην διάρκεια των αγώνων προκειμένου να κερδίσει αλλά και που επιδιώκει να είναι αυτός πάντα ο πρωταγωνιστής!! 

Οι όψιμοι haters του Τερίμ, που μνημονεύουν το ποδόσφαιρο που έπαιζε και την ταυτότητα που είχε δώσει στην ομάδα ο Γιοβάνοβιτς, προφανώς λόγω της αγάπης/σεβασμού τους προς τον Σέρβο (εξηγήσιμα αφού την συμμάζεψε/οργάνωσε, την έκανε πάλι διεκδικήτρια τίτλου, πήρε κι ένα Κύπελλο), έχουν κάνει delete τα άσχημα και τα λάθη του (κυρίως στην περσινή τεράστια χαμένη ευκαιρία, με την απώλεια του πρωταθλήματος)...

Ο Τερίμ όμως, που κατηγορείται ( εδώ μπαίνει το... κακοπροαίρετο) ότι αφαίρεσε... "βιαίως", "αφελώς" και με "υπέρμετρο εγωισμό" την "ταυτότητα Γιοβάνοβιτς" από τον Παναθηναϊκό, δεν έχει προλάβει - δεν θα μπορούσε άλλωστε - να περάσει την δική του ταυτότητα στην ομάδα. Και λόγω χρόνου και λόγω συνεχόμενων αγώνων με 4 ντέρμπι. Αν το κατάφερνε ασφαλώς θα μιλάγαμε για μάγο-θαυματοποιό, που όμως, δεν είναι ο Τερίμ....

Κάπου εδώ εμφανίζεται και η... υποκρισία. Όσο τα αποτελέσματα ήταν καλά - με τον Τούρκο να δίνει βάση αποκλειστικά σε αυτά, είναι η αλήθεια - οι περισσότεροι από εκείνους που σήμερα του ασκούν ακόμη κι ακραία -σε βαθμό απαξίωσης και χωρίς σεβασμό - κριτική, τον... λιβάνιζαν! Προφανώς δε αν ο Μλαντένοβιτς στο 86' ή ο Γεβντάι στο 94' είχαν ισοφαρίσει, σήμερα οι ίδιοι θα συνέχιζαν να εγκωμιάζουν τον Τερίμ, που έχει καταφέρει να σκοράρουν ακόμη και οι αμυντικοί του αλλά και για την νοοτροπία winners που έχει περάσει στους "πράσινους"! Αυτό βεβαία λέγεται (άκρατο) παπατζιλίκι, τόσο απλά...

Και όμως, η αλήθεια είναι απλή: ο Τερίμ με τα σωστά και τα λάθη του, δεν είναι διαφορετικός από τον Τερίμ της Γαλατά και της Τουρκίας. Δεν άλλαξε εδώ, ούτε πρόκειται να αλλάξει στα 70 του χρόνια. Αν αυτοί που τον έφεραν ή εκείνοι που τον "υποδέχτηκαν" και τον σχολιάζουν, δεν ήξεραν τι είναι ο Τερίμ ή πίστευαν πως θα άλλαζε ή θα προσαρμοζόταν στα "δεδομένα" του Παναθηναϊκού, κακό του κεφαλιού τους!

Το πιο επικίνδυνο λάθος; Να συγκρίνεται απο εδώ και πέρα, σε κάθε ματς, ο Φατίχ με τον Ιβάν!! Και το πιο ανόητο; Να... ζητάνε από τον Τερίμ να επιστρέψει στην... αγωνιστική ταυτότητα/προσέγγιση Γιοβάνοβιτς ή να κάνει στον Παναθηναικό ότι ένας συνηθισμένος προπονητής! Ο Τούρκος και δεν είναι τυχαίος προπονητής και είναι προπονητής από υψηλότερα ράφια, με πολύ μεγαλύτερες παραστάσεις αλλά και παράσημα από τον Γιοβάνοβιτς (είτε αυτό χωνεύεται, είτε όχι από τους φίλους του Παναθηναϊκού) και θα συνεχίζει να αιφνιδιάζει με τις επιλογές και τις παρεμβάσεις του!!

Στο δια ταύτα: ο Παναθηναϊκός ως ρόστερ έχει πλέον πολλές επιλογές και έχει αναβαθμιστεί. Θα πρέπει όμως, να γίνει γκρουπ και να αποκτήσει νέα, διαφορετική, ταυτότητα παιχνιδιού, αυτή του Τερίμ. Δεν είναι καθόλου εύκολο μεσούσης της σεζόν, με τόσα νέα πρόσωπα και με την απαίτηση να πάρει και πρωτάθλημα. Θέλει χρόνο, τρόπο και... τύχη! Κατά συνέπεια είναι πολύ πρόωρο/υπερβολικό/ επικίνδυνο, στον πρώτο μήνα και με όλες αυτές τις ιδιαιτερότητες, να κρίνεται τώρα, θετικά ή αρνητικά, ο Τερίμ! 

ΥΓ. Ο Μπακασέτας που ...έπαιξε κατευθείαν από το αεροπλάνο, στα δυο πρώτα του ματς ήταν ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού. Πραγματικός ηγέτης που κάνει την διαφορά. Ο Μπακασέτας προσωπική μεταγραφή Τερίμ, ο οποίος ποτέ με Γιοβάνοβιτς δεν θα ήταν σήμερα στον Παναθηναϊκό, αποδεικνύει μέσω της σύγκρισης, πόσο λίγοι είναι οι Μπερνάρ/Τζούρισιτς. Δυο παίκτες ίδιας θέσης με τον "Μπάκα", που κοστίζουν 2,5 και 1,2 εκατομμύρια αντιστοίχως ετησίως, με τις καλές τους στιγμές στην ομάδα αλλά σε διάρκεια ανίκανοι να ανεβάσουν επίπεδο/να κάνουν την διαφορά, για τον Παναθηναϊκό. 

Για να μην βάλω και τον Βέρμπιτς, των 900.000 ευρώ στην ίδια... εξίσωση. Και οι τρεις μεταγραφές Γιοβάνοβιτς. Όπως άλλωστε και οι ... αξέχαστοι Κλάινχαισλερ /Τσοκάι που με τον Τερίμ έφυγαν δανεικοί. Η απόκτηση του Ούγγρου είχε κοστίσει 500.000 ευρώ και του Αλβανού, όσο το transfer fee που πληρώθηκε για τον Μπακασέτα, δηλαδή 1.100.000 ευρώ. Απίστευτο; Για να τα λέμε - και να τα θυμόμαστε - όλα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην Τουρκία... διάβασαν τα χείλη του: "Ο Τερίμ έβρισε τον Λουτσέσκου" - "Κάθαρμα θα σε γ@μ..." (Vids)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags