Facebook Pixel Η κίνηση που "αλλάζει" τον Ολυμπιακό - "Γρήγορος και δυναμικός"
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-01 20:57:00

Η κίνηση που "αλλάζει" τον Ολυμπιακό - "Γρήγορος, δυναμικός, καλός στο ψηλό παιχνίδι - Τριάδα στην άμυνα"

του Παναγιώτη Νικολάου
Η κίνηση που "αλλάζει" τον Ολυμπιακό - "Γρήγορος, δυναμικός, καλός στο ψηλό παιχνίδι - Τριάδα στην άμυνα"

Σίγουροι στο Λιμάνι πως έλυσαν επιτέλους το πρόβλημα χρόνων! Οι Πειραιώτες προχώρησαν σε οκτώ μεταγραφές τον Ιανουάριο, ωστόσο πιστεύουν πως κατάφεραν να διορθώσουν δομικά λάθη του ρόστερ.

Μια ψαγμένη περίπτωση από την Ισπανία έφερε στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός, για να ενισχύσει την άμυνά του, που μοιάζει να συνδέεται με τον καλοκαιρινό μεταγραφικό σχεδιασμό. Δηλαδή την εποχή που στην ομάδα υπήρχαν οι Αντόνιο Κορδόν και Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Πρόκειται για τον Ρούμπεν Βέζο, 29χρονο Πορτογάλο στόπερ της Λεβάντε, που είχε συμβόλαιο με την ισπανική ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Μάλιστα, στις 23 Δεκεμβρίου είχαμε αποκαλύψει, εδώ στο sportdog, ότι το όνομά του είχε βρεθεί ψηλά στη λίστα και του Κάρλος Καρβαλιάλ, ως μια αξιόπιστη λύση για τα μετόπισθεν!

Μεταξύ άλλων αναφέραμε ότι μπορεί να παίξει τόσο ως δεξιός όσο και ως αριστερός στόπερ (είναι δεξιοπόδαρος), υπό προϋποθέσεις μπορεί να δώσει λύσεις και ως δεξιός μπακ (είναι 1,82 μ. και έχει την ταχύτητα για να παίξει εκεί) και είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας

Το market value τού παίκτη ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ (είχε φτάσει μέχρι τα 10 εκατ. ευρώ) και η καριέρα του είναι αποκλειστικά σε Πορτογαλία (κυρίως με τη Σετουμπάλ) και Ισπανία (από το 2014 έχει αγωνιστεί σε Βαλένθια, Γρανάδα και Λεβάντε).

Η Λεβάντε συμμετέχει, φέτος, στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας τής Ισπανίας και το περασμένο καλοκαίρι ο Α. Κορδόν είχε στο μπλοκάκι του και τον Χαβιέρ Καγέχα πριν από την έλευση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, τον προπονητή δηλαδή της Λεβάντε, κάτι που σημαίνει ότι υπήρχε επαφή με την ομάδα.

"Δυναμικός και μοιράζει σωστά την μπάλα - Στόπερ για 7,5-8 σε κάθε ματς - Κοντρολαρισμένος"

Το καλοκαίρι του 2022 η Μπενφίκα είχε ασχοληθεί την απόκτησή του, κι αυτό κάτι δείχνει και για την αξία του αλλά και για την αγωνιστική του συνέπεια.

"Είναι δυναμικός, μοιράζει σωστά την μπάλα μπροστά, έχει ταχύτητα και προωθείται σε στημένες φάσεις για να σκοράρει. Μάλιστα, αν και δεν έχει μεγάλο ύψος, πετυχαίνει και γκολ. Σε γενικές γραμμές είναι κοντρολαρισμένος παίκτης, όχι ο στόπερ-δάσκαλος στην άμυνα , αλλά είναι παίκτης του 7,5-8 και θα παίξει σε κάθε ματς για 7,5-8. Έχει καθαρό παιχνίδι",  είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο sportdog ψαγμένη πηγή από την Ισπανία για τον Βέζο.

"Γρήγορος και σημαντικός στο ψηλό παιχνίδι - Καλύτερος σε τριάδα - Δεξιός μπακ υπό προϋποθέσεις - Με Ρέτσο και Κάρμο"

Το sportdog για να εμπλουτίσει το ρεπορτάζ επικοινώνησε με τον Βαγγέλη Λυκάκη, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα στο ποδόσφαιρο στην Ισπανία, προκειμένου να μας σχολίασε τη μεταγραφή του.

"Στόπερ, αλτικός, γενικά αθλητικός παίκτης σε ταχύτητες και άλμα. Δεν είναι πολύ ογκώδης, υστερεί λίγο εκεί. Αλλά είναι γρήγορος και καλός στο ψηλό παιχνίδι", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε: "Έχει φθίνουσα πορεία, δεν τον βοήθησε και η κατάσταση στη Λεβάντε. Αλλά γενικά έχει κάνει γεμάτες χρονιές".

Στον Ολυμπιακό έρχεται και παίζει βασικός;

"Δεν παίζει βασικός με κλειστά μάτια. Αλλά σε σχέση με Μπιανκόν ή Ντόη, στέκεται. Θα μπορούσε να παίξει σε τριάδα πιο καλά".

Βοηθάει σε άλλες θέσεις;

"Το έχουν χρησιμοποιήσει σε κάποια ματς ως μπακ, αλλά πηγαίνει δεξιά υπό προϋποθέσεις. Μόνο αν λείψουν οι μπακ σου, δηλαδή".

Με ποιον ταιριάζει στην άμυνα;

"Θα ταίριαζε με τον Ρέτσο αλλά και, φυσικά, με τον Κάρμο. Αν και είναι ερωτηματικό για το πώς θα παρουσιαστεί και ο Κάρμο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τον... έψαξε ο ΠΑΟΚ, υπέγραψε στον Ολυμπιακό - "Κόπηκε" ο ακριβός Αμπντελμονέμ, παρακολουθεί Λαζάρο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags