Facebook Pixel Μαντί Καμαρά - Ολυμπιακός: Ακύρωσε σπουδαία μεταγραφη του ΠΑΟ!
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-02 15:03:00

Το μεγάλο λάθος Ολυμπιακού με Καμαρά - "Όχι" σε μονοετές και Σασουόλο - Ακύρωσε σπουδαία μεταγραφη του ΠΑΟ;

Οι Μιχείες
Το μεγάλο λάθος Ολυμπιακού με Καμαρά - "Όχι" σε μονοετές και Σασουόλο - Ακύρωσε σπουδαία μεταγραφη του ΠΑΟ;

Η "εμπλοκή" του Μαντί σε μεγάλο deal του Παναθηναϊκού. Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει βήμα-βήμα όσα πήγαν... λάθος στην πορεία του Αφρικανού άσου στο Λιμάνι, πώς απογειώθηκε και πώς προσγειώθηκε απότομα, πότε έπρεπε να πωληθεί, αλλά και όσα έγιναν τον τελευταίο μήνα.

Ο Μαντί Καμαρά όταν ήρθε στον Ολυμπιακό, καλοκαίρι του 2018, την εποχή που οι ερυθρόλευκοι λόγω Μοντεστό/ Ανιγκό / Ισά εμπιστευόντουσαν νεαρούς Γαλλοαφρικανούς και τους μάζευαν στου Ρέντη ( πλέον αυτό το... κανάλι έχει κλείσει), ήταν ένας ... άσημος χαφ, ένα...στοίχημα από την Ligue 2, με χρηματιστηριακή αξία 300.000 ευρώ! 

Ακόμη και σήμερα, που αντιμετωπίζεται ως αποδιοπομπαίος τράγος, γιατί όντας στο τελευταίο 6μηνο πριν από την ελευθερία του δεν δέχτηκε να πάει εκεί (Σασουόλο) που του υπέδειξε το κλαμπ - με την διοίκηση να τον καλεί σε απολογία και να τον στέλνει για προπονήσεις με τη β' ομάδα - ο Καμαρά είναι ο 4ος πιο ακριβός παίκτης του ερυθρόλευκου ρόστερ. Ουσιαστικά όμως, ο πρώτος ιδιοκτησίας του αφού οι 3 που τον περνάνε σε χρηματιστηριακή αξία είναι δανεικοί (Κάρμο Ποντένσε, Ναβάρο)!!

Ο Μαντί Καμαρά στα 21 του χρόνια, όταν ... προσγειώθηκε στον "πλανήτη Θρύλος" είναι αλήθεια πως έπεσε σε έναν καλό προπονητή (Πέδρο Μαρτίνς), που έφτιαξε ένα σπουδαίο Ολυμπιακό, ο οποίος μέσα κι από την ομάδα τον εξέλιξε. Με αποκορύφωμα όταν τον έβαλε να παίζει ως 8αρο-10άρι, με κυρίαρχο ρόλο να πρεσάρει ψηλά. Ο Καμαρά εκεί απογειώθηκε, τον βοήθησε και το ισχυρό γκρουπ που υπήρχε τότε στον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα το 2021 η χρηματιστηριακή του αξία να κάνει limit up στα 15.000.000 ευρώ και το όνομά του να παίζει δυνατά στην ευρωπαϊκή μεταγραφική σκηνή. 

Το κλαμπ όμως, τότε δεν κοίταξε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ, έτσι ώστε να τον πουλούσε με transfer fee εφικτό (με βάση τις προτάσεις που πήγαιναν), δηλαδή από 10 μέχρι 12/13 εκατομμύρια, αλλά ζητούσε... τρελή υπεραξία (plus 20.000.000) ενώ τα... ΜΜΕ σιγοντάριζαν!! Και την ... πάτησε!

Ασφαλώς και ο Καμαρά - με συγκεκριμένα... κουσούρια - δεν ήταν για αυτά τα λεφτά αλλά οι ερυθρόλευκοι...έπεσαν στην παγίδα της πολιτικής τους να πουλάνε πάρα πολύ ακριβά και να μην ρίχνουν τις τιμές. Και για... επικοινωνιακούς λόγους συνέβαινε, κάπου για να μην κατηγορηθεί ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης ότι ενδιαφέρονται μόνο πως θα πουλήσουν/εκποιήσουν τα καλύτερα ποδοσφαιρικά/περιουσιακά στοιχεία του ρόστερ. Φυσικά και δεν ίσχυε κάτι τέτοιο, αλλά μην ξεχνάμε πως ορισμένες φορές... η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια αλλά θα πρέπει και να το δείχνει! 

Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός στην περιπτωση του Μαντί Καμαρά δεν τήρησε έναν βασικό κανόνα του μεταγραφικού μάρκετινγκ, ειδικά όταν είσαι (αποδεδειγμένα μέχρι τότε) ένα πετυχημένο selling club. Αυτόν που λέει πως ένας παίκτης πωλείται όταν φτάνει στο πικ του! Στο λιμάνι δεν τον έκαναν με τον Μαντί, εκεί κάπου ξενέρωσε και ο παίκτης αλλά το χειρότερο, όπως φάνηκε στην πορεία, το... πουλάκι μετά πέταξε.

Τι κι αν με την καθοδήγηση του Ολυμπιακού - όταν πλέον ο Οργανισμός τα έσπασε και με τον Ισά - ο Αφρικανός χαφ πήγε/άλλαξε δυο, τρία μεγάλα διεθνή μανατζερικά Γραφεία... Τι κι αν η "τιμολόγησή" του έπεσε σε 7ψηφιο νούμερο... Δεν βρέθηκε ομάδα που να κάνει μια πρόταση έστω 7 με 8 εκατομμύρια εγγυημένα, συν μπόνους. Ακόμη και ο δανεισμός του στην Ρόμα δεν βοήθησε, όπως περίμεναν ενώ ουδέποτε οι "Ρωμαίοι" ενεργοποίησαν την οψ ιόν αγοράς του, με τους ερυθρόλευκους να εισπράττουν απλά το υψηλότατο loan fee για τον Καμαρά, που ήταν 1.500.000 ευρώ! 

Βέβαια κι αυτό ακόμη δεν το λές κέρδος αφού ο Ολυμπιακός ουσιαστικά το "πάτσισε" δυο μήνες αργότερα, Αύγουστο του 2023, όταν του ζητήθηκε από την Ρώμη να πληρώσει ακριβώς το ίδιο ποσό/αντίτιμο ως ενοίκιο για τον δανεισμό του Σολμπάκεν. Για να αποδειχθούν ... πεταμένα λεφτά αφού ο δανεισμός του Νορβηγού εξτρέμ εξελίχθηκε σε φιάσκο, διακόπηκε τον Γενάρη και πλέον παίζει στην Ιαπωνία!

Όλη αυτή, λοιπόν, η πορεία και η διαχείριση του ποδοσφαιριστή/του πρότζεκτ/του κεφαλαίου (για το κλαμπ) Μαντί Καμαρά πρέπει να αποτελεί μια διδακτική ιστορία του τι πρέπει να κάνεις και τι όχι με έναν παίκτη. Πόσο μάλλον όταν κάποια στιγμή αυτός έκανε το μπαμ, δημιούργησε υπεραξία και κάπου...αγωνιστικά υπερτιμήθηκε!

Στο δια ταύτα: ο Ολυμπιακός αφού δεν κατάφερε να πουλήσει τον Μαντί Καμαρά ούτε με πολλά, ούτε με λίγα και δεν θέλησε να τον ανανεώσει με τις απαιτήσεις του Γάλλου (ίσως στο κλαμπ να θεωρούν πλέον - δικαιολογημένα για μένα - ότι δεν έχει να προσφέρει και κάτι παραπάνω), πάει προς το παρόν σε σκληρό ροκ με τον Αφρικανό! Με έναν παίκτη που το περασμένο καλοκαίρι δεν ήθελε - και το έλεγε - να γυρίσει στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό, παρότι είχε συμβόλαιο μαζί του ως το 2024 και η Ρόμα δεν τον ήθελε/τον επέστρεφε! 

Τελικά αντί να βρεθεί τότε από τον ("μάγο" αθλητικό διευθυντή) Κορδόν μια φόρμουλα για πάει σε άλλη ομάδα και με ένα άλφα κέρδος (τηρουμένων του τάιμινγκ και των δεδομένων) για τον Ολυμπιακό, ο 27χρονος Μαντί Καμαρά μεταπείστηκε(;) και με τον Μαρτίνεθ κόουτς έγινε βασικός κι αναντικατάστατος, με καλά μάλιστα παιχνίδια το πρώτο τρίμηνο.

Συνολικά μετράει την τρέχουσα σεζόν 27 συμμετοχές/1 γκολ/1ασίστ αλλά αποδείχθηκε μοιραίος στο τελευταίο χαμένο πέναλτι με τον Παναθηναϊκό. Για να αποδειχθεί βέβαια πως όταν μια σχέση έχει δηλητηριαστεί από παλαιότερα, σπάνια ξαναφτιάχνει και το πιθανότερο να έχει άσχημο φινάλε...

ΥΓ. Στην ελληνική πιάτσα agents ξέρουν πως ο Ολυμπιακός του έκανε πρόταση για μονοετή ανανέωση του συμβολαίου του η οποία δεν κάλυπτε τον παίκτη αλλά και του πρότεινε να πάει στην Σασουόλο με ποσό όμως, που επίσης δεν ικανοποιούσε τον Μαντί.

ΥΓ.1 Οι απαιτήσεις του Καμαρά, σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι για ετήσιες αποδοχές από 1,2 μέχρι 1.500.000 ευρώ (ανάλογα και το πρωτάθλημα).

ΥΓ.2 Η πλευρά του παίκτη υποστηρίζει πως πήγε πρόταση στον Ολυμπιακό για λογαριασμό της Χετάφε το τελευταίο 15νθημερο του Γενάρη, ώστε να παραχωρούσαν με μικρό αντίτιμο τον Καμαρά στην ισπανική ομάδα. Με τους "ερυθρόλευκους" - σύμφωνα με την ίδια πηγή ενημέρωσης - να απαντάει αρνητικά! Και εδώ μπαίνει η ... ίντριγκα: η Χετάφε έψαξε όντως για χαφ στο τέλος του Γενάρη, ενδεχομένως για να αντικαθιστούσε /απελευθέρωνε τον Μαξίμοβιτς και να ερχόταν τώρα στον Παναθηναϊκό. Δεν τον βρήκε / δεν τον απέκτησε μέχρι 31 Ιανουαρίου και ο Σέρβος αρχηγός της παραμένει ως τον Ιούνιο κάτοικος Μαδρίτης. Μπορεί, λοιπόν, κάποιος με βεβαιότητα να αποκλείσει πως ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να ενισχυθεί ο αιώνιος αντίπαλός του στο υπόλοιπο μισό της σεζόν με έναν παίκτη της κλάσης του Μαξίμοβιτς, για αυτό και δεν άφησε τον Μαντί να πάει στην Χετάφε;

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο... νέος Σα του Μέντες στο Λιμάνι - Χάλασε μεταγραφή πριν μπει στο αεροπλάνο - Ποιος "έφαγε" Ράντονιτς!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags