Facebook Pixel Ο... νέος Σα του Μέντες στο Λιμάνι - Ποιος "έφαγε" Ράντονιτς!
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-01 23:05:00

Ο... νέος Σα του Μέντες στο Λιμάνι - Χάλασε μεταγραφή πριν μπει στο αεροπλάνο - Ποιος "έφαγε" Ράντονιτς!

Οι Μιχείες
Ο... νέος Σα του Μέντες στο Λιμάνι - Χάλασε μεταγραφή πριν μπει στο αεροπλάνο - Ποιος "έφαγε" Ράντονιτς!

Γιατί ο Καμπράλ είναι μία... σύγχρονη έκδοση Γκάρι Ροντρίγκες; Ο γνωστός μεγαλοατζέντης "βοήθησε" τους Πειραιώτες στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και κατάφερε να φέρει παίκτες μέχρι και την τελευταία ώρα. Γιατί όμως δεν ήρθε ο Σέρβος και ποιος δεν ταξίδεψε στην Ελλάδα, ενώ είχαν βγει και τα σχετικά εισιτήρια;

Πώς ο Μέντες έβαλε την τελευταία πινελιά στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού, με το 9ο χειμερινό απόκτημα/6oν Πορτογάλο /και πρώτον απευθείας από την Gestifute, επαναλαμβάνοντας κάτι που έκανε πριν από 5,5 χρόνια με τον Σα; Ποιος ουσιαστικά "έφαγε" Ράντονιτς και Ερνάντεζ ; Γιατί λένε πως ο Καμπράλ είναι πιο σύγχρονη έκδοση... Γκάρι Ροντρίγκες; Οι απαντήσεις με επιπλέον παρασκήνιο από τον "Ευαγγελιστή"

ΡΟΥΜΠΕΝ ΒΕΖΟ: Είναι πελάτης του Μέντες, συμπατριώτης του κόουτς Καρβαλιάλ και σαφέστατα ήρθε πιο οικονομικά στους ερυθρόλευκους από τον Γκαστόν Ερνάντεζ! Ο Βέζο ήταν από τα πρώτα ονόματα πελατών του Μέντες ( σίγουρα ο πρώτος στόπερ), που βρέθηκαν τον Δεκέμβριο στην μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού, όταν δηλαδή ξεκίνησε η... πορτογαλική εποχή στου Ρέντη με Άλβες - Καρβαλιάλ και τον διάσημο συμπατριώτη τους "χρυσοδάκτυλο" ατζέντη να υπόσχεται πως θα... έβαζε πλάτη όπου χρειαζόταν! Ο 29χρονος δεξιός στόπερ, που διακρίνεται για την ταχύτητα και το aggresive παιχνίδι του έχει σημερινή χρηματιστηριακή αξία 1.800.000 αν και μόλις πριν από μια 3ετία έκανε limit up στα 10.000.000 ευρώ! Έπαιζε στην Λεβάντε, την οποία ακολούθησε σ5ην La Liga 2. Tον είχε αγοράσει 5.000.000 από την Βαλένθια το 2019, ένα ακόμη deal με την υπογραφή Μέντες. Ο Βέζο πλέον είχε μπει στο τελευταίο 6μηνο του συμβολαίου του και πριν από ένα μήνα η Λεβάντε ζητούσε πολλά περισσότερα (για παίκτη που θα έμενε ελεύθερος το καλοκαίρι), αλλά στο φινάλε του παζαριού ο "χρυσοδάκτυλος" (που έτσι κι αλλιώς είχε συστήσει... υπομονή) προφανώς και μπορούσε να...χειριστεί διαφορετικά την κατάσταση. 

ΜΕΝΤΕΣ: Σε κάποιους ο εκ των κορυφαίων ατζέντηδων στον κόσμο, με την υπόθεση Βέζο θύμισε την περίπτωση ενός άλλου Πορτογάλου πελάτη του. Εκείνη του Ζοσέ Σα, τον οποίο κυριολεκτικά είχε στείλει ... πακέτο τελευταία ημέρα του "παζαριού" (31 Αυγούστου του 2018) στον Ολυμπιακό! Στα μάτια μου άλλωστε δεν ήταν τυχαίο ότι με το που ενημερώθηκε ο Ολυμπιακός πως μπορεί να του φέρει τον Βέζο, πάτησε φρένο για το συμφωνημένο deal με τη Σαν Λορέντζο και εν τέλει χάλασε την αγορά του Γκάστον Ερνάντεζ. Λέγεται μάλιστα πως ο κόουτς Καρβαλιάλ που δεν καιγόταν να αποκτηθεί ο Αργεντινός στόπερ (είχε ενστάσεις γιατί στην ομάδα του έπαιζε σε 3άδα αριστερά), όταν ρωτήθηκε και του ζητήθηκε η σύγκριση, έδειξε σαφή προτίμηση στον συμπατριώτη του Βέζο ( για στόπερ πάντως και οι δυο δεν θεωρούνται ψηλοί/με ύψος κάτω απο 1,85)!!,Όσον αφορά στο ναυάγιο της μεταγραφής Γκαστόν Ερνάντεζ, από την Ελλάδα έριξαν το φταίξιμο στην Σαν Λορέντζο κι από την Αργεντινή έδειχναν σαν υπεύθυνο τον Ολυμπιακό. Η αλήθεια συνήθως είναι κάπου στην μέση. Στο Μπουένος Άιρες πάντως υποστηρίζουν πως οι ερυθρόλευκοι ακύρωσαν τελευταία στιγμή μέχρι και τα αεροπορικά εισιτήρια που είχαν βγει για να έρθει Ελλάδα ο Ερνάντες!

ΖΟΒΑΝΕ ΚΑΜΠΡΑΛ: Είναι αλήθεια πως ο Ολυμπιακός τον... κυνηγούσε δυο χρόνια και στις τρεις προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους είχε ασχοληθεί μαζί του! Από τότε δηλαδή που ο άσος από το Πράσινο Ακρωτήρι, προϊόν της Ακαδημίας της Σπόρτινγκ, άρχισε να στέλνεται δανεικός. Πάλι 31 Γενάρη του 2022 ήταν που έφυγε δανεικός στην Λάτσιο, με 300.000 ευρώ loan fee και υψηλή οψιόν αγοράς που δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ. Για να ακολουθήσει τον περασμένο Αύγουστο (2023) ο δεύτερος δανεισμός του, πάλι στην Serie A, αυτή την φορά σε μικρομεσαία ομάδα, την Σαλερνιτάνα. Ούτε εκεί μακροημέρευσε και με ανάλογο πλαίσιο κατέληξε χθες στον Ολυμπιακό (δανεικός με loan fee 250 χιλιάρικα και οψιόν αγοράς 3.000.000)!! Η σημερινή χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 3.000.000 ευρώ ενώ πριν από 4 χρόνια έκανε 10 εκατομμύρια. Παρότι δεξιοπόδαρος κάνει τη διαφορά ως αριστερός εξτρέμ, όντας πολύ γρήγορος και πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός. Αυτοί που τον γνωρίζουν λένε πως μοιάζει πολύ στον Γκάρι Ροντρίγκεζ, τον πρώην extreme Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Άλλωστε Καμπράλ και Ροντρίγκεζ είναι συμπατριώτες και συμπαίκτες στο Πράσινο Ακρωτήρι, με τον νέο άσο του Ολυμπιακού βασικό και τον Ροντρίγκεζ αναπληρωματικό του! Το Πράσινο Ακρωτήρι πάει φουλ για τελικό στο Κόπα Αφρικα,παίζοντας την Κυριακή στους "8" της διοργάνωσης με αντίπαλο την Νότια Αφρική που έκανε την έκπληξη αποκλείοντας το Μαρόκο. Στο Πράσινο Ακρωτήρι πάντως περισσεύουν οι καλοί εξτρέμ αφού εκτός των Καμπράλ/Ροντρίγκες υπάρχουν ο Γουίλι Σεμέδο (πρώην του ΟΦΗ), Ράιαν Μέντες (πρώην της Λιλ) και ο βετεράνος Μπέμπε (Ράγιο Βαγιεκάνο, που αναγκαστικά αγωνίζεται φουνταριστός στην Εθνική , για να χωρέσουν οι περισσότεροι). Λίγοι πάντως γνωρίζουν κι αυτοί από την ψαγμένη ελληνική πιάτσα agents, πως ο Καμπράλ πριν από 6 και περισσότερα χρόνια, όταν έπαιζε στην Σπόρτινγκ Β και δεν είχε κλείσει τα 19 του χρόνια, "έπαιξε" για να ερχόταν με ετήσιο δανεισμό στον Παναιτωλικό του Κωστούλα (είχαν άκρες στην Πορτογαλία).

 

ΡΑΝΤΟΝΙΤΣ: Από εκεί που ο Σέρβος... ετοίμαζε βαλίτσες για να έρθει στον Ολυμπιακό ξαφνικά χάλασε η μεταγραφή του και πήγε... Μαγιόρκα. Στην ομάδα δηλαδή που τον... κυνηγούσε και πριν εμφανιστούν οι ερυθρόλευκοι. Τι συνέβη τελικά; Μάλλον ένας συνδιασμός γεγονότων. Αν πιστέψουμε την ελληνική μανατζερική πιάτσα εμφανίστηκαν καμιά...10αριά ατζέντηδες, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εμπλεκόντουσαν. Πιθανότατα να έκαναν και δεύτερες σκέψεις στον Ολυμπιακό για την... εξωγηπεδική του ζωή "Ρονάλντο 2" ( όπως χρόνια τώρα τον αποκαλούν στην Σερβία). Διέρρευσε πως ο Ράντονιτς ζήτησε και εγγυήσεις πως θα παίζει, γιατί μόνο έτσι θα τον πάρει ο Στοίκοβιτς στο Euro με την Εθνική Σερβίας, κάτι που όταν μεταφέρθηκε στον Καρβαλιάλ ... χαλάστηκε. Όχι βεβαίως πως χρειαζόταν και καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια για να βάλει... πάγο στον Ράντονιτς και την απόκτησή του ο Πορτογάλος κόουτς. Πρώτα , λοιπόν, φρέναρε - κατά κάποιο τρόπο την απόκτησή του και μετά, όταν "έσκασε" ο Καμπράλ, άλλαξε γνώμη κι από εκεί που δεν ήθελε άλλες μεταγραφές είπε το "ναι" για τους δυο "δικούς" του, τον Ζοβάνε και τον Βέζο! Δεν πιστεύω πως το πρόβλημα ήταν οικονομικό, στην διαφορά των 500.000 ευρώ (1,7 εκατ. φέρεται να πρόσφεραν οι ερυθρόλευκοι, 2.200.000 απαιτούσε η Τορίνο)! Ο Ράντονιτς πάντως δεδομένα προτιμούσε Ελλάδα, ακόμη κι από την Μαγιόρκα. Στην οποία πάντως δεν πήρε "εγγυημένο χρόνο παρουσίας στην 11άδα", όπως φέρεται να ζητούσε από τον Ολυμπιακό και πήγε δανεικός με οψιόν αγοράς που θα γίνει υποχρεωτική αν η ομάδα παραμείνει στην La Liga κι ο Ράντονιτς έχει κάνει συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η κίνηση που "αλλάζει" τον Ολυμπιακό - "Γρήγορος, δυναμικός, καλός στο ψηλό παιχνίδι - Τριάδα στην άμυνα"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags