Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Σκούπα" μετά τις μεταγραφές στον Ολυμπιακό - 10+2 στην έξοδο
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-03 22:00:00

"Σκούπα" μετά τις μεταγραφές στον Ολυμπιακό - 10+2 στην έξοδο - Ανανεώνουν δύο συμβόλαια μετά τη Λεωφόρο!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Σκούπα" μετά τις μεταγραφές στον Ολυμπιακό - 10+2 στην έξοδο - Ανανεώνουν δύο συμβόλαια μετά τη Λεωφόρο!

Ποιοι φεύγουν, ποιοι ανανεώνουν και η περίπτωση Φορτούνη. Μπορεί οι προσθήκες του Ιανουαρίου να ολοκληρώθηκαν, όμως στο Λιμάνι έμειναν παίκτες που είτε δεν υπολογίζονται είτε έχουν... διορία μέχρι το καλοκαίρι να πείσουν την ομάδα. Ήδη πάντως η "μαύρη λίστα" είναι έτοιμη!

Μια σειρά από πολύ σημαντικά συμβόλαια λήγουν στον Ολυμπιακό στο τέλος τής τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, κάτι που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να δούμε εκπλήξεις που δεν είχαμε φανταστεί ποτέ στο Λιμάνι το φετινό καλοκαίρι. Γιατί έτσι κι αλλιώς υπάρχει σενάριο που θέλει τους Ερυθρόλευκους να τα αλλάζουν όλα μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ολικό restart.

Οι αλλαγές, δηλαδή, αναμένεται να είναι πολύ περισσότερες και σπουδαιότερες από κάποια συμβόλαια που λήγουν και, ίσως, δεν ανανεωθούν. Αλλά σε κάθε περίπτωση δείχνει κάποια πράγματα το γεγονός, για παράδειγμα, ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κινητικότητα γύρω από τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν ιστορία στην ομάδα.

Πάμε να δούμε μία-μία τις θέσεις και να αναφερθούμε σε κάθε περίπτωση που έχει ενδιαφέρον.

Τερματοφύλακες

Αλέξανδρος Πασχαλάκης: Δεν έχει ανανεώσει ακόμα αν και σε λίγους μήνες λήγει η τρέχουσα συμφωνία. Ο Αλέξανδρος είχε τρία όνειρα στη ζωή του όσον αφορά το ποδόσφαιρο: α) Να κατακτήσει πρωτάθλημα (το πέτυχε με τον ΠΑΟΚ), β) Να παίξει στον Ολυμπιακό, γ) Να δοκιμάσει σε ομάδα του εξωτερικού. Οι πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως λογικά ούτε τώρα θα πραγματοποιήσει το όνειρό του, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τη Λεωφόρο θα κληθεί στα γραφεία της ΠΑΕ για να υπογράψει.  

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Ο Ολυμπιακός τού έδειξε ότι τον θέλει και τον υπολογίζει, με αποτέλεσμα να συνεχίσει στην ομάδα. Όμως το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι και ακόμα δεν έχει ανανεωθεί - Ας το κρατήσουμε αυτό. Στη Γερμανία υπάρχουν ομάδες που έχουν, σταθερά, την περίπτωσή του στις λίστες τους.

Άμυνα

Ντειβιντ Κάρμο: Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι και προβλέπεται οψιόν για την αγορά του, η οποία ωστόσο πλησιάζει τα 17 εκατομμύρια.

Ρίτσαρντς-Μπινακόν: Είχαν έρθει το περασμένο καλοκαίρι με τη μορφή δανεισμού, για να βρουν ρυθμό και να βοηθήσουν με την ποιότητά τους την ομάδα. Για την ωρα δεν είναι απαραίτητοι αλλά κανείς δεν αμφισβητεί την αξία τους.

Κίνι: Δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε κάτι για τον Ισπανό. Ο Καρβαλιάλ αποφάσισε να του δώσει δεύτερη ευκαιρία τον Ιανουάριο, αλλά δύσκολα θα συνεχίσει. Θα ψάξουν για καλύτερη λύση.  

Χαφ

Βιθέντε Ιμπόρα: Περίπτωση Κίνι. Δεν έχει κανένα μέλλον στον Ολυμπιακό.

Μαντι Καμαρά: Λίγο πριν φύγει για την Ισπανία, κατάφερε να υποβιβαστεί στη β΄ ομάδα λόγω πειθαρχικού. Είναι περίπου αδύνατο να ανανεώσει το συμβόλαιο - Ακόμα και μετά από συμφωνία για να πωληθεί με ένα χαμηλό ποσό.

Αντρέ Όρτα: Το καλοκαίρι λήγει ο δανεισμός και υπάρχει οψιόν αγορας. Είναι περίπτωση Κάρμο, δεν μπορεί να πεις κανείς από τώρα τι θα γίνει με την περίπτωσή του, αλλά σίγουρα έχει περισσότερες πιθανότητες. Αρκεί να δείξει ότι το αξίζει.

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος: Το καλοκαιρι υπάρχει οψιόν για την αγορά του απο τη Σπόρτινγκ, η οποία φτάνει τα 4 εκατομμύρια. Τρελά χρήματα που δεν θα τα δώσουν οι Πειραιώτες. Αν γίνουν όμως… παζάρια, ίσως συνεχίσει με κάποια «φόρμουλα» (επέκταση δανεισμού;) στο Λιμάνι.

Ζοάο Καρβάλιο: Μπορεί να αποχωρήσει για τη Σίβασπορ από τώρα. Σε κάθε περίπτωση δεν έχει μέλλον στον Ολυμπιακό μετά το καλοκαίρι.

Επιθετικοί

Κώστας Φορτούνης: Η πιο ενδιαφέρουσα, ίσως, περίπτωση. Στον Ολυμπιακό έκανε μεγάλη καριέρα, πήρε τεράστια συμβόλαια, έφτασε μια ανάσα από την αποχώρηση, τελικά επανήλθε σημαντικότερος ίσως από ποτέ. Ακόμα δεν υπάρχει νεότερο για το συμβόλαιό του. Αλλά ο Κώστας μιλάει απευθείας με τον Μαρινάκη και η ανανέωση μπορεί να είναι ζήτημα 5 λεπτών. Θέλει να του δείξουν, ξανα, ότι είναι σημαντικός για την ομάδα. Και αυτό αφορά κι ένα συμβόλαιο που θα ξεπερνάει αρκετά το 1.5 εκατομμύριο ευρώ. Αλλιώτικα οι κελεμπίες μπορούν να βρουν τον τρόπο για να το πάρουν κοντά τους...

Γιώργος Μασούρας: Υπάρχει ενδιαφέρον από Τουρκία και Ιταλία. Αλλά φαίνεται ότι θέλει να μείνει. Όπως, λογικά, θέλει και ο Ολυμπιακός να τον κρατήσει. Πληροφορίες αναφέρουν πως τη Δευτέρα, μετά τον Παναθηναϊκό, θα κληθεί μαζί με Πασχαλάκη για τις υπογραφές.

Τζοβάνε Καμπράλ: Ήρθε στην Ελλάδα χωρίς οψιόν στο συμβόλαιό του. Αυτο τα λέει όλα.

Φραν Ναβάρο: Ήρθε τον χειμώνα, δεν υπάρχει οψιόν στο συμβόλαιό του, η Πόρτο τον υπολογίζει. Αλλά, λογικά, με ένα καλό ποσό μπορεί να μπει στον πειρασμό για να τον παραχωρήσει.

Αγιούμπ Ελ Κααμπί: Άρχισε τη σεζόν δυνατά, κάπου μετά σίγησε, ξαναπηρε μπρος κ.ο.κ. Αξιόπιστος, δεν παίρνει κάποιο τρελό συμβόλαιο, το πιθανότερο είναι συνεχίσει στον Ολυμπιακό και μετά τη λήξη του συμβολαίου του το καλοκαίρι του 2024.

Στέφαν Γιόβετιτς: Ήταν μικρή έκπληξη το γεγονός ότι δεν αποχώρησε τον Γενάρη, θα είναι τεράστια έκπληξη ακόμα κι αν υπάρξει σκέψη για την ανανέωσή του.

Γιουσέφ Ελ Αραμπί: Παράξενο που έμεινε, έχασε τη θέση, κάπως επανήλθε, αλλά στα 37 του χρόνια δεν έχει θέση σε ομάδα με τις βλέψεις του Ολυμπιακού.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στόπερ από την Εθνική για Ολυμπιακό, προβάδισμα και για Ιωάννου - Μοράλες για μεγάλη ελληνική ομάδα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags