Facebook Pixel Ολυμπιακός - Superleague: Θέλει Έλληνα στόπερ - Μοράλες για ελληνική ομάδα
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-03 18:30:00

Στόπερ από την Εθνική για Ολυμπιακό, προβάδισμα και για Ιωάννου - Μοράλες για μεγάλη ελληνική ομάδα!

του Νίκου Στεργίου
Στόπερ από την Εθνική για Ολυμπιακό, προβάδισμα και για Ιωάννου - Μοράλες για μεγάλη ελληνική ομάδα!

Οι δύο Έλληνες αμυντικοί που εξετάζουν στο Λιμάνι και η περίπτωση του Κολομβιανού επιθετικού που βρίσκεται ήδη στο μπλοκάκι των Big-4, καθώς δεν θέλει να παραμείνει άλλο στην Ευρώπη και ψάχνει τρόπο να επιστρέψει στην Ευρώπη.
 

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει ακόμα στο μεταγραφικό πεδίο για κάποιες ομάδες, καθώς μπορεί να έχει κλείσει η περίοδος για τις μετακινήσεις ποδοσφαιριστών που έχουν συμβόλαιο αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τους ελεύθερους.

Επίσης, υπάρχουν πρωταθλήματα που έχουν διευρυμένο το χρονικό όριο για να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές, όπως είναι για παράδειγμα η Τουρκία - Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τη Σίβασπορ για τον Ζοάο Καρβάλιο, αλλά ακούγονται και ψίθυροι για τον Μαντί Καμαρά!

Με αφορμή αυτό το μεταγραφικό άρωμα που δεν έχει ακόμα περάσει, δεν έχει ξεθυμάνει, θα κάνουμε αποκαλύψεις με ενδιαφέρον για το καλοκαίρι πια, δεδομένου ότι στην Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει κίνηση για κάποιος από τους ποδοσφαιριστές που θα αναφέρουμε. Παρόλα αυτά είναι περιπτώσεις που έχουν ενδιαφέρον και, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, έχουν συνδεθεί με μεγάλες ελληνικές ομάδες.

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: O Δημήτρης προέρχεται από τα σπλάχνα του Ολυμπιακού και πριν από λίγο καιρό το όνομά του είχε συνδεθεί με τους Πειραιώτες. Το καλοκαίρι του 2019 έφυγε για την Ιταλία (Εμπολι, Σπέτσια). Λόγω του αριστερού ποδιού αποτελεί σπάνια περίπτωση σέντερ μπακ, όλα αυτά τα χρόνια στην Ιταλία έχει βελτιωθεί τακτικά ως αμυντικός, είναι μόλις 25 ετών, το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2026 και η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο ανέρχεται στα 2,4 εκατ. ευρώ.

Μόνο που η Σπέτσια πολύ δύσκολα θα αποφύγει φέτος τον υποβιβασμό, άρα ο Νικολάου λογικά θα είναι διαθέσιμος ακόμα και τσάμπα. Η ελληνοποίηση στο ρόστερ είναι κάτι που ψάχνουν όλοι οι Big 4 αλλά προτεραιότητα στην περίπτωση του έχει ο Ολυμπιακός.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Όπως και στην περίπτωση του Νικόλα Ιωάννου έχει προτεραιότητα ο Ολυμπιακός, αν και η περίπτωσή του είναι διαφορετική. Προέρχεται από τις ακαδημίες τής Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μπορεί να μην είχε φορέσει ποτέ τη φανέλα τού Ολυμπιακού αλλά είχε αποκτηθεί από τη Νότιγχαμ Φόρεστ - Στην Ελλάδα είχε έρθει με τη μορφή δανεισμού στον Άρη. Ο διεθνής Κύπριος άσος είναι, κατά βάση, αριστερός μπακ αλλά μπορεί να παίξει και ως στόπερ. Φέτος τα πηγαινει με τη φανέλα της Κόμο ως μπακ-χαφ, καθώς δεν είναι μόνο ότι βασικός με 13 ματς ήδη, αλλά είναι και σούπερ επιδραστικός με 3 γκολ και 3 ασίστ. Μάλιστα, αν συνδυάσουμε και την παρουσία του στην εθνική ομάδα που επίσης είναι μόνιμο μέλος, καταλαβαίνετε ότι η αξία του ανεβαίνει.

ΚΥΠΡΙΟΙ: Μια και αναφερθήκαμε στον Νικόλα Ιωάννου, που είναι Κύπριος, ας συνεχίσουμε στο ίδιο κλίμα. Για το πρωτάθλημα στη Μεγαλόνησο το παρακολουθουν σταθερά και με ενδιαφέρον οι Big 4, με αποτέλεσμα να εχουν σημειωμένα ονόματα στη λίστα τους. Να σας αποκαλύψουμε ποια είναι κοινά στις λίστες τους αυτή την περίοδο (προσοχή, κοινά ονόματα στις λίστες αλλά όχι τα μοναδικά που υπάρχουν στις λίστες) και μπορεί να απασχολήσουν το καλοκαίρι; Φραν Σολ (ΑΕΚ) - Πρώτος Σκόρερ πρωταθλήματος με 13 γκλ. Ντάλσιο (ΑΠΟΕΛ) - Αρχίζει και τελειώνει στο παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ, όλα ξεκινούν από αυτόν. Μαρκίνιος (ΑΠΟΕΛ) - Τρομερή ντρίμπλα, μοιράζει ασίστ, σκοράρει και έχει ταχύτητα.

ΣΑΝΤΟΣ: Για το τέλος αφήσαμε τη Βραζιλία και τη Σάντος. Που πριν από λίγο καιρό υποβιβάστηκε και, μοιραία, από το ρόστερ της έχουν αποχωρήσει πλήθος παικτών. Παρόλα αυτά υπάρχουν αξιόλογες περιπτώσεις που είχαν απασχολήσει αλλά έχουν αποχωρήσει (για παράδειγμα ο Σοτέλδο τον ΠΑΟΚ), αλλά κάποιες άλλες που έχουν συνεχίσει και μπορεί το καλοκαίρι να βρεθούν ξανά στο προσκήνιο. Για παράδειγμα ο στόπερ Ζοακίμ που έφτασε κοντά στον Ολυμπιακό, αλλά δεν ήρθε ποτέ.

Θα προσθέσουμε και το όνομα του Αλφρέντο Μορέλος, διεθνή Κολομβιανού επιθετικού που έβγαζε μάτια με τη Ρέιντζερς και τον περασμένο Σεπτέμβρη πήγε στη Σάντος για να την βοηθήσει να παραμείνει στην κατηγορία. Δεν τα κατάφερε αλλά αυτό δεν αλλάζει την αξία του. Για αυτό και δεν πρόκειται να μείνει, στα 27 του χρόνια και με 5,5 market value, στη δεύτερη κατηγορία του βραζιλιανικου πρωταθλήματος...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Tίναξε την μπάνκα" για Μπρινιόλι ο Μελισσανίδης - "Καψόνι" 200.000 από ΠΑΟ - Οργισμένος ο Αλαφούζος!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags