Facebook Pixel Νέα πώληση στον Ολυμπιακό πριν τη Λεωφόρο - "Ζημιά" 15 εκατ. για Μαρινάκη
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-02 17:40:00

Νέα πώληση στον Ολυμπιακό πριν τη Λεωφόρο - "Ζημιά" 15 εκατ. για Μαρινάκη - "Και Μασούρας για Ιταλία"!

του Παναγιώτη Νικολάου

"Πίεση" για δύο παίκτες των Πειραιωτών από το εξωτερικό. Τι συμβαίνει με τον Έλληνα εξτρέμ που ακόμα δεν έχει ανανεώσει και για ποιον υπάρχει έντονη φημολογία ότι μπορεί να φύγει ακόμα και εντός του Σαββατοκύριακου; Διαβάστε στο Sportdog.gr

Ενδιαφέρον από την Τουρκία για την απόκτηση του Ζοάο Καρβάλιο έχει έρθει στην επικαιρότητα, καθώς ο Πορτογάλος άσος δεν έχει καταφέρει να πείσει για την ανάγκη τής παραμονής του στον Ολυμπιακό ούτε τον συμπατριώτη του Κάρλος Καρβαλιάλ.

Παρά το γεγονός, δηλαδή, ότι το κλαμπ κάνει ξανα στροφή στο πορτογαλικό στιλ ποδοσφαίρου, με τους Καρβαλιάλ και Πέδρο Άλβες, αν υπάρξει μια συμφέρουσα πρόταση για τον Καρβάλιο οι Πειραιώτες δεν θα ήταν αρνητικοί για την παραχώρησή του.

Υπάρχουν, όμως, μια σειρά από παράμετροι που έχουν ενδιαφέρον και θα τις δούμε αναλυτικά.

Είχε στοιχίσει πανάκριβα στη Νότιγχαμ Φόρεστ - Αυτή είναι η ομάδα από την Τουρκία που τον θέλει!

Η σχέση τού Ζοάο Καρβάλιο με τους Ερυθρόλευκους υπάρχει από το 2017, όταν ήταν ακόμα στην Μπενφίκα σε ηλικία 19-20 ετών (προέρχεται από τα τμήματα υποδομής των Αετών!) και όλοι περίμεναν ότι θα έκανε το βήμα παραπάνω στην καριέρα του.

Ήταν διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές της Πορτογαλίας (μέχρι την U21), ξεχώριζε κυρίως στη θέση 10 (αλλά και στα πλάγια), και υπήρχαν ρεπορτάζ τότε που ήθελαν τον Ολυμπιακό να τον έχει στη λίστα του. Τελικά είχε καταλήξει, το καλοκαίρι του 2018, στη Νότιγχαμ Φόρεστ, με την αγγλικη ομάδα να πληρώνει 15 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του. 

Στην Αγγλία δεν τα κατάφερε ποτέ, με αποτέλεσμα να δοθεί μια χρονιά με τη μορφή δανεισμού στην Αλμερία και, τελικά, τον Γενάρη τού 2022 να έρθει στο Λιμάνι. Ούτε στον Ολυμπιακό, όμως, κατάφερε να βρει ποτέ ρυθμό, με τον Πέδρο Άλβες να πετυχαίνει τον δανεισμό του στην Εστορίλ για μια χρονιά (ήταν, τότε, τεχνικός διευθυντής της!), αλλά σε γενικές γραμμές κι εκεί δεν ενθουσίασε κανενα.

Το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε στον Ολυμπιακό, λόγω των μαζικων αποχωρήσεων αλλά και επειδή ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είχε καταφέρει να του βρει κάποιον ρόλο στη θέση 8, είχε συνεχίσει. Το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό λήγει σε λίγους μήνες και, τώρα, βρέθηκε από το πουθενά η Σίβασπορ, η τουρκική ομάδα που ενδιαφέρεται για να τον αποκτήσει, για να δώσει τη λύση.

Μόνο που κάποτε είχαν δοθεί 15 εκατ. ευρώ για την αγορά του. Μπορεί τώρα να τον αφήσει η ομάδα να φύει τσάμπα; Αρχικά πρέπει να πούμε ότι οι μεταγραφές στην Τουρκία συνεχίζονται κανονικά. Άρα μπορεί να φύγει μέσα στον Φλεβάρη. Το ζήτημα είναι αν μπορεί να υπάρξει αντίτιμο.

Για να λύσουμε τις απορίες που προκύπτουν απευθυνθήκαμε στον Δημήτρη Βασιλάκο, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Τουρκία, προκειμένου να μας βοηθήσει.

"Στη μεσαία γραμμή έχει πολλά προβλήματα η Σίβασπορ, έχασε παίκτες, είχε και τραυματισμούς. Χρειάζεται ενίσχυση στα χαφ δηλαδή", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο και στη συνέχεια συμπλήρωσε: "Αλλά η Σίβασπορ να δώσει λεφτά είναι απίθανο. Έχει οικονομικά προβλήματα, αν πάει εκεί θα είναι δανεικός. Σεναριο επιστημονικης φαντασίας να πληρώσει για να τον αποκτήσει".

Θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να τον παραχωρήσει χωρίς κόστος αλλά να προσβλέπει σε κάποια καλή λύση από το ρόστερ της; Να έχει, για παράδειγμα, τον πρώτο λόγο το προσεχές καλοκαίρι; "Δεν έχει τίποτα αξιόλογο στο ρόστερ της, για αυτό κινδυνεύει για να πέσει. Βέβαια δεν είναι αμελητέο μέγεθος στη Τουρκία, αν υποβιβαστούν θα είναι αποτυχία. Ίσως ο επιθετικός, ο Ρέι Μανάι, που έχει πετύχει 15 γκολ φέτος. Αλλά δεν είναι παίκτης για το επίπεδο του Ολυμπιακού", συμπλήρωσε ο καλός συνάδελφος.

"Δεν είναι τυχαίο ο,τι συμβαίνει με τον Μασούρα στον Ολυμπιακό"

Πρόσωπο των ημερών ήταν το προηγούμενο διάστημα στον Ολυμπιακό ο Γιώργος Μασούρας, καθώς για μια ακόμα φορά τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε φημολογία για το μέλλον του και αν αυτό θα είναι στο Λιμάνι ή σε ομάδα του εξωτερικού.

Ο 30χρονος εξτρέμ, που παραδοσιακά έχει φανέλα βασικού όσα χρόνια βρίσκεται στους Πειραιώτες, θα μείνει ελεύθερος το προσεχές καλοκαίρι και, παρά το γεγονός ότι για τους Πασχαλάκη και Φορτούνη υπάρχει κινητικότητα για την παραμονή τους, δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά ότι αυτό ισχύει και για τον Μασούρα.

Γιατί υπάρχει ενδιαφέρον για εκείνον από ομάδες στην Τουρκία και την Ιταλία που θα μπορούσαν να του προσελκύσουν το ενδιαφέρον, αν τελικά αποφασίσει να μην συνεχίσει στους Ερυθρόλευκους.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Ηλία Κάμπα, θρυλικό σκόρερ τής Β΄ Εθνικής και συμπαίκτη τού Μασούρα στον Ηλυσιακό, όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, προκειμένου να σχολιάσει τις εξελίξεις, να μας πει την άποψή του για τη φετινή πορεία του, αλλά και για το μέλλον του.

"Ο Γιώργος, το έχουμε ξαναπεί εδώ στο sportdog, είναι παιδί που κάθε χρόνω εξελίσσεται, είναι παιδί που δουλεύει και δεν είναι τυχαίο ότι παίζει με κάθε προπονητή στον Ολυμπιακό. Άρα αυτό σημαίνει ότι βελτιώνεται διαρκώς. Έπρεπε να φτιάξει κάποιες αδυναμίες και το κάνει, όπως το να τελειώνει κάποιες φάσεις πιο γρήγορα", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο παλαίμαχος άσος.

Πόσο επιδραστικός, πόσο σημαντικός είναι στο παιχνίδι του Ολυμπιακού;

"Έχει το προσόν να μαρκάρει, να κυνηγάει ψηλά, γυρίζει πίσω. Δεν είναι μόνο ότι σουτάρει και θα κάνει φάσεις μόνο μπροστά. Κι αυτό το κάνει πολύ επιδραστικό στο παιχνίδι της ομάδας του".

Κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός φέρνει εξτρέμ που τους προορίζει για βασικούς και, πλην του Ποντένσε, δεν έχει καταφέρει κανείς να πάρει τη θέση του Μασούρα.

"Ο Γιώργος είναι παίκτης που φέτος ειδικά είναι πιο ομαδικός, βλέπει την ασίστ και επειδή έχει φτιάξει πολύ το επιθετικό ταμπεραμέντο, βάζει κι άλλα στοιχεία στο παιχνίδι του: Καλές θέσεις, πιο γρήγορα τελειώματα, παίκτης κατεξοχήν πολύ καλός για μια ομάδα επιπέδου. Πώς να βγει από την 11άδα;".

"Τρεξίματα και μπούκες στον Ηλυσιακό - Αυτά κάνει ο Ναβάρο στον Ολυμπιακό"

Πώς ήταν τότε που παίζατε ως συμπαίκτες, τι τον έκανε να ξεχωρίζει;

"Στη δική μου εποχή ήταν πλαϊνός γιατί ήμουν εγώ μπροστά. Είχε τρεξίματα, μπούκες κ.λπ. Αλλά αυτό που βλέπω τώρα στον Ολυμπιακό είναι ότι έχει τελειώματα, βάζει γκολ. Αυτό εννοώ ότι εξελίσσει το παιχνίδι του κάθε χρόνο". 

Πώς τον βλέπετε, τώρα, με τον Ναβάρο στο βασικό σχήμα;

"Δείχνει ο Ναβάρο, που τον βλέπω με τον Μασούρα, όπως και με τον Ποντένσε, ότι πιέζουν ψηλά. Πιέζει, κλέβει μπάλα,έχει  καλό πλασέ, είναι παίκτης περιοχής ο Ναβάρο. Αλλά θα ήθελα να τον δω λίγο ακόμα, γιατί στην Πόρτο δεν είχε τις συμμετοχές που έπρεπε. Αλλά δείχνει για παίκτης που κινείται γρήγορα και πιέζει μπροστά".

"Μεταγραφή σε μικρότερη ηλικία - Βασικός με όλους τους προπονητές στον Ολυμπιακό - Στα μέτρα του το ιταλικό ποδόσφαιρο"

Έχει ανοίξει η κουβέντα, στον βαθμό μάλιστα που έχει έχει ανανεώσει ακόμα το συμβόλαιό του, αν το μέλλον του είναι στον Ολυμπιακό ή στο εξωτερικό.

"Επειδή ο Γιώργος είναι σε ηλικία που θα πρέπει να πάρει αποφάσεις: Μια μεταγραφή στο εξωτερικό καλό θα ήταν να γίνεται σε μικρότερη ηλικία, προκειμένου να υπάρχουν τα περιθώρια βελτίωσης. Προφανώς ο καθένας κοιτάζει το καλύτερο για τον εαυτό του, κι αν θέλει να πάει στο εξωτερικό, καλώς να το κάνει. Αλλά στον Ολυμπιακό είναι στα βασικά πλάνα όλων των προπονητών του".

Πού θα του ταίριαζε να παίξει αν, θεωρητικά, αποφασίσει να παίξει εκτός Ελλάδα;

"Το ιταλικό πρωτάθλημα είναι στα μέτρα του, πιστεύω ότι εκεί θα του ταίριαζε. Όχι Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το μεγάλο λάθος Ολυμπιακού με Καμαρά - "Όχι" σε μονοετές και Σασουόλο - Ακύρωσε σπουδαία μεταγραφη του ΠΑΟ;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags