Facebook Pixel Ολυμπιακός: Η επόμενη κίνηση Μαρινάκη - "Σύννεφα" για Καρβαλιάλ
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-06 10:35:00

Η επόμενη κίνηση Μαρινάκη μετά τον Κοβάσεβιτς - "Σύννεφα" για Καρβαλιάλ, τα πρώτα ονόματα για Ολυμπιακό!

του Παναγιώτη Νικολάου

Η "παρέμβαση" Μιλτιάδη και οι φήμες για ανακοινώσεις σήμερα. Ο ιδιοκτήτης των Πειραιωτών άλλαξε τον Αθλητικό Διευθυντή, όμως τις επόμενες ώρες έρχονται κι άλλες εξελίξεις. Τι θα κάνει άμεσα, οι πληροφορίες για τον ερυθρόλευκο πάγκο και τα... παράπονα από τον Άλβες.

Ντόμινο εξελίξεων προκάλεσε στον Ολυμπιακό η ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, καθώς το κλίμα ήταν πολύ βαρύ και ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να πάρει σημαντικές αποφάσεις. Η πρώτη αφορούσε την απόλυση του Πέδρο Άλβες και η δεύτερη η πρόσληψη/επιστροφή του Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Ο πρόεδρος των Πειραιωτών, όπως έγραψε στο Sportdog.gr και ο Ευάγγελος Μίχος, πήρε μόνος του την απόφαση να απομακρύνει τον Άλβες, ενώ στην επιστροφή του Ντάρκο θετικός ήταν και ο γιος του, Μιλτιάδης Μαρινάκης.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Μαρινάκης τις επόμενες ημέρες (ίσως και ώρες!!!) θα ανακοινώσει κι άλλες κινήσεις του στην ΠΑΕ, ενώ άμεσα θα βρεθεί μετά από καιρό και στα αποδυτήρια για να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές. Άλλωστε, υπάρχουν πάρα πολλοί καινούριοι, που δεν έχουν καταλάβει ίσως σε ποια ομάδα έχουν έρθει, ενώ με την εμφάνισή του θα στείλει μήνυμα εντός κι εκτός Ολυμπιακού ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει φέτος!

Όσον αφορά το μέλλον του Κάρλος Καρβαλιάλ, πιθανότατα για την ώρα δεν κινδυνεύει (αν ήταν θα είχε φύγει χθες…), όμως η αποχώρηση του Άλβες (τον οποίο αποθέωνε δημόσια πριν λίγες ημέρες σε συνέντευξη Τύπου) σίγουρα τον ανησύχησε και μάλλον θα πρέπει να ανησυχεί.

Η αλήθεια είναι ότι τα παιχνίδια με τη Φερεντσβάρος και με τον ΠΑΟΚ είναι κρίσιμα για το μέλλον του Καρβαλιάλ, καθώς μπορεί να υπάρξουν αλλαγές σε περίπτωση που η ομάδα δεν πάρει νίκες με πειστικές εμφανίσεις. Το ενδεχόμενο να υπάρξει γκέλα στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ δεν το συζητάει κανείς, θα αποτελέσει άμεσα το κύκνειο άσμα για τον Πορτογάλο.

Ο Λουίς Φρέιρε της Ρίο Άβε, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και η έκπληξη! 

Το ζήτημα, βέβαια, είναι ποιος μπορεί να καθίσει στη θέση του, γιατί δεν είναι εύκολο να βρεθεί κάποιος προπονητής που να μπορεί να σταθεί στο επίπεδο του Ολυμπιακού και να έρθει για 2-3 μήνες - Ακόμα κι αν υπάρξει συμβόλαιο για +1 την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Οι Πειραιώτες πριν φτάσουν στην επιλογή του Καρβαλιάλ είχαν, ακροθιγώς, εξετάσει τις περιπτώσεις των Πάουλο Σόουζα και Μπρούνο Λάζε (αμφότεροι παραμένουν χωρίς ομάδα!), όπως και του Φερνάντο Σάντος που βρίσκεται στη Μπεσίκτας πια. Μια καλή λύση, που υπάρχει στο μπλοκάκι των ανθρώπων του Ολυμπιακού, είναι ο Λουίς Φρέιρ της Ρίο Άβε.

Αλλά πολύ-πολύ δύσκολα θα έρθει τώρα, γιατί ναι μεν παρουσιάζει εξαιρετική δουλειά στην πορτογαλική ομάδα αλλά είναι μόλις 38 ετών, χωρίς ποτέ να έχει βρεθεί σε μεγαλύτερη ομάδα από τη Ρίο Άβε (άρα πώς να αντέξει την πίεση που έχει ο Ολυμπιακός ειδικά αυτή την περίοδο!), ενώ φέτος έχει και το δύσκολο έργο να "σώσει" την κατηγορία για την πορτογαλική ομάδα.

Υπήρχε σενάριο το προηγούμενο διάστημα για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που είναι χωρίς ομάδα και απέδειξε ότι μπορεί να συμμαζέψει ένα μεγάλο κλαμπ και να κάνει πρωταθλητισμό. Αλλά το στιλ του Ιβάν δεν ταιριάζει απόλυτα στον Ολυμπιακό, ενώ κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι θέλει να εργαστεί ξανά στην Ελλάδα, τόσο άμεσα και μάλιστα στον αιώνιο αντίπαλο του Παναθηναϊκού. Για την ώρα είναι στη χώρα του και υπολογίζει να βρίσκεται ξανά στην Ελλάδα σε 10-15 μέρες.

Υπάρχει, όμως, μια ακόμα λύση που μπορεί να έρθει στον Ολυμπιακό, αν τελικά δεν πάνε καλά τα πράγματα για τον Καρβαλιάλ, να δώσει λύση μέχρι το καλοκαίρι που θα γίνει το ολικό restart, να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές με το μέγεθος που έχει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, και να δώσει κίνητρο σε όλους. Και μάλιστα μπορεί να έρθει πολύ εύκολα αυτός ο προπονητής.

Ποιος είναι; Ο Άριελ Ιμπαγάσα, που βρίσκεται στη δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού. Οι β΄ ομάδες δεν έχουν φτιαχτεί μόνο για να ετοιμάζουν ποδοσφαιριστές αλλά και προπονητές! Ο Αργεντινός άσος έχει το ειδικό βάρος για να καθίσει στον πάγκο τής πρώτης ομάδας, ξέρει τους πάντες και τα πάντα στου Ρέντη, δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, και μπορεί να εμπνεύσει.

Όλα αυτά βέβαια, γράφουμε ξανά, αν και εφόσον χρειαστεί να συμβεί κάτι τέτοιο στο Λιμάνι. Γιατί στο χέρι του Καρβαλιάλ είναι να συνεχίσει μέχρι το τέλος της σεζόν στην ομάδα, με τον Ολυμπιακό να παίζει καλή μπάλα και να προχωράει στην Ευρώπη. Τοσο απλό.

Η απόφαση Μαρινάκη για Άλβες και τι συνέβη τον Γενάρη

O Πέδρο Άλβες ήταν αυτός που θα πρωτοστατούσε στη μεταγραφική ενίσχυση και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που προσελήφθη στον σύλλογο. Οι διοικούντες περίμεναν από τον Άλβες άμεσες και ποιοτικές λύσεις στο μεταγραφικό πεδίο, θέλοντας να εκμεταλλευτούν τις διασυνδέσεις του.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ιδανικά αφού στην ΠΑΕ χρεώνουν στον Πορτογάλο μεγάλη καθυστέρηση στον μεταγραφικό τομέα. Πράγματι οι Πειραιώτες δεν ήθελαν να τραβήξουν τόσο πολύ οι μεταγραφικές υποθέσεις. Επιθυμούσαν η ομάδα να παραταχθεί ενισχυμένη στα ντέρμπι με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, κάτι που δεν συνέβη, με τον Ολυμπιακό να έχει ως νέα πρόσωπα μόνο τον Ναβάρο και τον ανέτοιμο Μαρτίνς. Επίσης σίγουρα δεν υπολόγιζαν ότι θα φτάναμε στις τελευταίες μέρες του Γενάρη δίχως ακόμα να έχει αποκτηθεί κεντρικός αμυντικός, αν και η συγκεκριμένη προσθήκη αποτελούσε την υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητα της ομάδας!

Γι’ αυτό και από τα μέσα Γενάρη υπήρχε έντονη φημολογία ότι το μέλλον του είναι εξαιρετικά αμφίβολο, ενώ ο Ευάγγελος Μίχος αποκάλυψε ότι η απόλυση ήταν προσωπική απόφαση του Μαρινάκη!

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξαλλος Μαρινάκης με Άλβες για συγκεκριμένο λόγο - Κωμικό για Ντάρκο-Γιοβάνοβιτς, δεν είναι... απελπισμένος!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags