Καμπανάκι ήχησε το απόγευμα της Κυριακής στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, όταν έγινε γνωστό ότι ο Κάρλος Καρβαλιάλ αποφάσισε να αφήσει εκτός βασικού σχήματος για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο τον Κώστα Φορτούνη.

Ο αρχηγός των Ερυθρόλευκων, φύσει και θέσει ηγέτης των Πειραιωτών, φαίνεται ότι δεν κατάφερε να πείσει τον Πορτογάλο για τη χρησιμότητα της παρουσίας του σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, σε μια περίοδο που ήδη γράφονται και λέγονται πολλά για το μέλλον του - Τόσο για ομάδες του εξωτερικού, ενώ στο παιχνίδι (έστω κι αν διαψεύστηκε άμεσα) βρέθηκε και ο Παναθηναϊκός.

Σε κάθε περίπτωση το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι και η μοναδική περίπτωση για να συνεχίσει στο Λιμάνι, είναι να νιώσει ότι η ομαδα τον θέλει για πρωταγωνιστή.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιώργο Βαζάκα, τον πεπειραμένο τεχνικό που είχε δώσει την ευκαιρία στο Φορτούνη για να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο του 2009 στον ΑΟ Τρικάλων, με αποτέλεσμα από εκεί να αρχίσει η καριέρα που έχει κάνει μέχρι σήμερα. Προκειμένου να σχολιάσει τόσο όσα συμβαίνουν με τον Έλληνα άσο, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στον Ολυμπιακό.

"Αυτό είναι το πρόβλημα του Ολυμπιακού - Έτσι χτίζεται η μεγάλη ομάδα - Δεν θα έπαιρνα τον Καρβαλιάλ"

"Όταν μια ομάδα αλλάζει τόσους προπονητές και παίκτες, θα υπάρξουν προβλήματα. Μια μεγάλη ομάδα για να χτιστεί θέλει βάση και να γίνονται προσθήκες εκεί που πονάει. Αυτό είναι το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό. Είναι απίστευτο αυτό που έγινε φέτος και δεν επιτρέπεται ο Μαρινάκης, που είναι έμπειρος παράγοντας πια, να κάνει τέτοια λάθη. Από το καλοκαίρι μέχρι τώρα άλλαξε πάλι όλη η ομάδα. Πώς να βρει πατήματα, αυτοματισμούς κ.λπ.;", ανέφερε αρχικά ο Γ. Βαζάκας και στη συνέχεια πρόσθεσε για το ενδεχόμενο αλλαγής του Κάρλος Βαραλιάλ:

"Δεν θα πω αν είναι καλός ή όχι. Αλλά από τη στιγμή που έκανες μια επιλογή, πρέπει να την στηρίξεις. Γιατί και ο καινούργιος προπονητής αν έρθει, χρειάζεται πίστωση χρόνου. Άρα και καινούργιος να έρθει, θα έχει πρόβλημα αν δεν υπάρξει εύλογη πίστωση χρόνου. Δεν θα έπαιρνα τον Καρβαλιαλ αν ήμουν στην ομάδα, γιατί ο Ολυμπιακός είναι τεράστιος συλλογος και πρέπει να πάρει ένα μεγάλο όνομα για τον πάγκο του. Αλλά τώρα δεν κερδίζεις τίποτα με το να τον διώξεις. Θα τον στήριζα λοιπόν τον Καρβαλιάλ. Αλλά πρέπει να μαζέψει τους παίκτες, να τους θέσει προ των ευθυνων τους και να δώσουν το κάτι παραπάνω".

"Μεγάλος λάθος Καρβαλιαλ με Φορτούνη - Παπάδες στην Τουρκία - Αυτός τον "κόβει" από τον Παναθηναϊκό"

Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι δεν ήταν βασικός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό;

"Μεγάλο λάθος. Πρέπει ο προπονητής να ξέρει πότε ένας παίκτης μπορεί να την βοηθήσει και αν μπορεί να το κάνει καλύτερα ως βασικός ή από τον πάγκο. Ο Φορτούνης είναι πολυτέλεια, τον αφήνεις να παίξει όσο αντέχει κι αν κουραστεί τον κάνεις αλλαγή. Ποτέ δεν μένει στον πάγκο".

Ποια είναι η άποψη που εχετε για τα σενάρια που τον θέλουν να μην συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό;

"Ο Φορτούνης είναι ξεχωριστός για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι τι σκέψη έχει ο πρόεδρος, ο Μαρινάκης, τι ομάδα θέλει να φτιάξει και αν χωράει σε αυτή την ομάδα ο Φορτούνης. Τον Κώστα τον ξέρουμε τι είναι, 10άρι που κάνει τη διαφορά, αλλά χρειάζεται δύο αμυντικά χαφ-σκυλιά πίσω του για να βγαίνει εύκολα στον χώρο. Αν σκέφτονται να κάνουν άλλη ομάδα, με άλλο στιλ, τότε πρέπει να φύγει".

Ποιο πρωταθλημα του ταιριάζει; Είχε θητεία, όπως θυμάστε, στη Γερμανία

"Ο Φορτούνης δεν είναι για τέτοιο πρωτάθλημα. Είναι δυνατό και σκληρό πρωτάθλημα εκεί. Θεωρώ ότι στην Τουρκία μπορεί να κάνει παπάδες".

Το σενάριο για Παναθηναϊκό;

"Δε νομίζω ότι ο Φορτούνης θα πάει στον Παναθηναϊκό. Πήρε και τον Μπακασέτα, άλλωστε, δεν χωράει ο Κώστας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν έκανε ποτέ πρωταθλητισμό ο Γιάνσεν - Εξελίσσει και πουλάει "χρυσό" τους νέους - Καρβαλιάλ όπως Γιοβάνοβιτς