Facebook Pixel Ολυμπιακός - Πασκάλ Γιάνσεν: Δεν έκανε ποτέ πρωταθλητισμό ο Γιάνσεν
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-07 15:10:00

Δεν έκανε ποτέ πρωταθλητισμό ο Γιάνσεν - Εξελίσσει και πουλάει "χρυσό" τους νέους - Καρβαλιάλ όπως Γιοβάνοβιτς

Οι Μιχείες
Δεν έκανε ποτέ πρωταθλητισμό ο Γιάνσεν - Εξελίσσει και πουλάει "χρυσό" τους νέους - Καρβαλιάλ όπως Γιοβάνοβιτς

Ήρθε για προπονητής, αλλά έχει καριέρα ως Διευθυντής Ακαδημιών! Ποιος είναι ο 51χρονος Ολλανδός που ταξίδεψε στην Ελλάδα για τους Πειραιώτες, το βιογραφικό του και γιατί δεν έχει αποδείξει ότι αντέξει στην πίεση. Έχει πάντως κι ένα μεγάλο προσόν...

Ήταν τέλη Δεκεμβρίου όταν έσκασε στην Τουρκία δημοσίευμα πως ο Φατίχ Τερίμ είναι σε διαπραγμάτευση με τον Αλαφούζο για να αναλάβει τον Παναθηναϊκό. Στην Αθήνα η επίσημη ενημέρωση από τους πράσινους προς ρεπόρτερ/κόσμο ήταν : "Ο Παναθηναϊκός έχει προπονητή...", εννοώντας τον Γιοβάνοβιτς! Λίγες ώρες αργότερα επιβεβαιωνόταν τα περί Τερίμ και ο Τούρκος ανέλαβε/αντικατέστησε τον Σέρβο...

Πρώτη ημέρα (χθές) του Ντάρκο Κοβάσεβιτς ως νέος αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού και μιλάει σε σέρβικο Μέσο, για το αν ο μέχρι τον Δεκέμβριο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα, ο Ισραηλινός Μπαχάρ, είναι υποψήφιος για τον πάγκο των ερυθρόλευκων. Με τον Κοβάσεβιτς να απαντάει ακριβώς με την ίδια... καθησυχαστική κασέτα : " Ο Ολυμπιακός έχει προπονητή..." εννοώντας τον Καρβαλιάλ. Λίγες ώρες αργότερα, σήμερα δηλαδή (Τετάρτη), ο Πασκάλ Γιάνσεν ήρθε στην Αθήνα για συζητήσεις με τον Ολυμπιακό, προκειμένου να αναλάβει άμεσα την ομάδα.

Ο 51χρονος Ολλανδός κόουτς, που έχει γεννηθεί στο Λονδίνο και έχει Γερμανό πατέρα, απολύθηκε πριν από 3 εβδομάδες από την Άλκμααρ, μετά από ένα ματς Κυπέλλου που προκρίθηκε στα πέναλτι! Άχρηστη σημειωλογική λεπτομέρεια: τόσο ο Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό όσο και ο Καρβαλιάλ στον Ολυμπιακό ενημερώθηκαν από τα ΜΜΕ για Τερίμ και τώρα για την παρουσία του υποψήφιου αντικαταστάτη του Γιάνσεν στην Ελλάδα!!

Ποιος είναι ο Γιάνσεν; Προπονητής σε πρώτη ομάδα έγινε στην Άλκμααρ στα 48του χρόνια!!! Και κάθισε από το 2020 μέχρι τον Γενάρη του 2024! Προηγουμένως ήταν για 2,5 χρόνια βοηθός προπονητή στην ομάδα της Άλκμααρ, δίπλα σε Ντε Μπρόν και Σλότ. Δεν είναι τυχαίο πως η εν λόγω ομάδα αντικατέστησε και τον Γιάνσεν με τον Βέλγο βοηθό του, τον Μάρτενς, που υπέγραψε συμβόλαιο ως το 2025! 

Ο Γιάνσεν που έρχεται να αναλάβει τον Ολυμπιακό, έχει κάνει καριέρα βασικά ως Διευθυντής Ακαδημιών!!! Συνολικά 13 χρόνια. Ήταν 9 χρόνια επικεφαλής στην Φίτεσε, 3 χρόνια στην Σπάρτα Ροτερνταμ και 1 χρόνο στην Ακαδημία της Αιντχόφεν. Επίσης, έχει συνολικά δουλέψει 6,5 χρόνια ως βοηθός προπονητή, σε Αλ Τζαζίρα, Αλ Ουάχντα, Σπάρτα, Αλκμααρ. Και 4 χρόνια ως προπονητής στις ομάδες υποδομών της PSV, στην Κ19 και στην Κ21!!! Ως πρώτος προπονητής μόλις 3,5 χρόνια και μόνο στην Αλκμααρ.

Στο δια ταύτα ο Γιάνσεν δεν έχει κάνει ποτέ πρωταθλητισμό ως προπονητής, δεν έχει κάτσει ποτέ σε πάγκο με μεγάλη πίεση, δεν έχει δουλέψει στην καθημερινότητα του με μεγάλα ονόματα/ποδοσφαιριστές!

Από την άλλη ξέρει να αναδεικνύει νέους παίκτες, να τους εξελίσσει και το κλαμπ να τους χρυσο - πουλάει.Για αυτό τουλάχιστον μπορεί να υπερηφανεύεται. Στα χέρια του, υπό την καθοδήγησή του Γιάνσεν στην Άλκμααρ, πουλήθηκαν την τελευταία 3ετία 9 παίκτες - Ρέινγκερς, Κέρκεζ, Μποαντού, Στένγκς, Κοπμάινερς, Ιντρίσι, Κάρλσον, Βιντάλ, Μπεκεμά - από 9 ως 19.000.000 ευρώ (συν τον Χατζηδιάκο αντί 2.000.000). Με συνολική είσπραξη από αυτές 127.000.000 ευρώ!!! Παρεμπιπτόντως με τον Γιάνσεν προπονητή εκτοξεύθηκε και ο Παυλίδης στην Αλκμααρ, τον οποίο το κλαμπ τιμολογεί πλέον στα 25.000.000

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τελειώνει" και ποδοσφαιριστής μετά τη Λεωφόρο στον Ολυμπιακό - Ο φορ Ναζόν για τον ΠΑΟΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags