Facebook Pixel Κρούση σε Μπενφίκα από αθηναϊκή ομάδα για Μεϊτέ - "Παζάρια" ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-13 17:30:00

Κρούση σε Μπενφίκα από ομάδα της Αθήνας για Μεϊτέ - "Παζάρια" ΠΑΟΚ για 1.5 εκατ. - Βέτο από Λουτσέσκου!

Sportdog Team

Η "καψούρα" του προέδρου και η ρήτρα της Μπενφίκα. Στον ΠΑΟΚ θέλουν να κρατήσουν τον έμπειρο χαφ, όμως όχι με τα χρήματα που έχουν συμφωνήσει. Την ίδια στιγμή ο Ρουμάνος πιέζει για τη μεταγραφή, ενώ εμφανίστηκε στη Λισαβόνα και νέος μνηστήρας από την Ελλάδα. Αποκάλυψη του Ευάγγελου Μίχου

Η άνοδος στην απόδοση του Σουαλιό Μεϊτέ είναι αλματώδης το τελευταίο διάστημα, με τον Γάλλο να εξελίσσεται σε αυτό που περίμεναν όταν τον απέκτησαν στον ΠΑΟΚ. Δηλαδή σε ένα παίκτη-κλειδί, που φέρνει εις πέρας τον καίριο ρόλο του στη θέση του κεντρικού χαφ και αποδεικνύει το γιατί έχει περάσει από ομάδες όπως η Μίλαν και η Μονακό μεταξύ άλλων, προτού καταλήξει στη Μπενφίκα και από εκεί δανεικός στη Θεσσαλονίκη.

Λογικό είναι να έχει όχι απλά ανοίξει αλλά... φουντώσει ήδη η κουβέντα σχετικά με το κατά πόσο ο Δικέφαλος μπορεί να αποκτήσει τον παίκτη με αγορά. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στον "αέρα" του Ελλάδα Sports FM ο Ευάγγελος Μίχος, οι πρώτες επαφές των Ασπρόμαυρων με τη Μπενφίκα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Μόνο που ο ΠΑΟΚ ψάχνει σε πρώτη φάση τη φόρμουλα ώστε να επαναδιαπραγματευτεί τη ρήτρα αγοράς του Μεϊτέ, ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι Θεσσαλονικείς θέλουν να ρίξουν το προβλεπόμενο ποσό και να πληρώσουν 2,5-3 εκατομμύρια στους Πορτογάλους για την απόκτηση του Γάλλου μέσου. Ποντάρουν στο ότι ο Μεϊτέ δεν υπολογίζεται από τη Μπενφίκα, η οποία τον δίνει διαρκώς δανεικό εδώ και δύο χρόνια. Αν το κατάφερναν, θα ήταν ιδανικό σενάριο για τον ΠΑΟΚ αφού το να γλιτώσει μία ελληνική ομάδα 1-1,5 εκατομμύριο μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στις υπόλοιπες μεταγραφικές της κινήσεις.

Στον Δικέφαλο υπάρχει ακόμα ένας μέσος δανεικός μέσος από μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα (Λάτσιο) με σημαντική οψιόν αγοράς (6 εκατ. ευρώ). Ο λόγος φυσικά για τον Μάρκος Αντόνιο, που σε αντίθεση με τον Μεϊτε, ακόμα δεν έχει μπορέσει να κάνει τη διαφορά. Ο Λουτσέσκου πάντως εξακολουθεί να πιστεύει στις δυνατότητες του Βραζιλιάνου και θα του δώσει κι άλλες ευκαιρίες μέχρι το φινάλε της σεζόν. Δεν θα ήθελε με τίποτα να χάσει και τον Μεϊτέ και τον Αντόνιο προκειμένου να μη διαταραχθεί ο βασικός κορμός της ομάδας.



Ο Ρουμάνος βλέπει μπροστά και ήδη κάνει τα πλάνα του για τα ευρωπαϊκά προκριματικά της επόμενης σεζόν, συνεπώς προτιμά σε αυτά να στηριχθεί σε παίκτες "δεμένους" μεταξύ τους και όχι νεοφερμένους. Μεταξύ των δύο φαντάζει σαφώς πιο εύκολο να παραμείνει ο Μεϊτέ, αφού και χαμηλότερη οψιόν αγοράς έχει, και είναι μεγαλύτερος σε ηλικία (30 ενώ ο Αντόνιο είναι 23).

Εκτός των άλλων, υπάρχει και το επικοινωνιακό κομμάτι, στο οποίο ο ΠΑΟΚ δεν θα ήθελε να υποστεί άλλη μία "ήττα" μετά την υπόθεση του Μαξίμοβιτς, που ενώ επί μήνες... πλησίαζε στην Τούμπα, για να συμφωνήσει τελικά με τον Παναθηναϊκό.

"Σφήνα" από Αθήνα για Μεϊτέ

Ο Ευάγγελος Μίχος αποκάλυψε επίσης ένα ιδιαιτέρως "ζουμερό" παρασκήνιο, που θέλει τον Μεϊτέ να βρίσκεται στο στόχαστρο όχι μόνο του ΠΑΟΚ, αλλά και μίας ακόμα ελληνικής ομάδας!

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, πρόκειται για σύλλογο της Αθήνας, στον οποίο υπάρχει "fan club" για τον 30χρονο Γάλλο. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης της εν λόγω ΠΑΕ φέρεται να τρέφει αδυναμία στις αγωνιστικές ικανότητες του Μεϊτέ και γι' αυτό παρακολουθεί την υπόθεση διακριτικά, ψάχνοντας την ευκαιρία να κάνει την κίνησή του.

Όχι μόνο αυτό, αλλά έγινε και η σχετική προσέγγιση στη Μπενφίκα, πάντα με διακριτικό τρόπο, ώστε να μάθουν τις προθέσεις των Πορτογάλων για τον ποδοσφαιριστή. Η διακριτικότητα είναι η λέξη-κλειδί και τονίζουμε διαρκώς τη σημασία της για ευνόητους λόγους. Αν διαρρεύσει το ενδιαφέρον της αθηναϊκής ομάδας, τότε ο ΠΑΟΚ μπορεί να πληρώσει τα 4 εκατομμύρια της ρήτρας -που έχει ισχύ μέχρι τον Μάιο- και να κλείσει τον παίκτη άμεσα προκειμένου να αποφύγει την... αρπαγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υποψήφιος για τον ΠΑΟΚ, ο φορ που... απειλεί τον Ολυμπιακό - Ζητάει 3 εκατ. από τον Αλαφούζο ο Παλάσιος!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags