Facebook Pixel Πουλάει Σαμάτα και Εκόνγκ ο ΠΑΟΚ - Ζητάει 10 εκατ. για Ζίβκοβιτς
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-13 20:06:00

Πουλάει Σαμάτα και Εκόνγκ ο ΠΑΟΚ - Ζητάει 10 εκατ. για Ζίβκοβιτς - Τιμή πώλησης 25 εκατ. για δύο 11αδάτους!

του Λάζαρου Γεωργίδη

Αλλάζει επίπεδο ο Δικέφαλος, γεμίζει τα ταμεία ο Σαββίδης. Στην Τούμπα θέλουν να εκμεταλλευτούν την τρομερή σεζόν της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά δεν πρόκειται να ξεπουλήσουν κανένα. Ήδη άλλωστε πολλές ευρωπαϊκές ομάδες παρακολουθούν στενά συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές τους...

"Δεν πωλείται", ήταν η θέση τής ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο ενδιαφέρον από τη Ρωσία που υπήρξε για την παραχώρηση του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, αλλά αυτό δεν σημαίνει και τίποτα ιδιαίτερο. Γιατί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να αγοραστούν και να πωληθούν, αρκεί να υπάρχει το σωστό timing. Και φυσικά το κατάλληλο ποσό.

Ρωτήσαμε σούπερ ψαγμένη πηγή από τη Θεσσαλονίκη για το θέμα τού Σέρβου άσου και βγάλαμε λαβράκι. "Δεν πωλείται ο Ζίβκοβιτς, αλλά πόσο πωλείται;", ήταν η πρώτη απόκριση που ακούσαμε στην άλλη άκρη τής τηλεφωνικής γραμμής και, φυσικά, ζητήσαμε εξηγήσεις.

"Είναι ρευστά αυτά που θα πούμε τώρα, γιατί η μπάλα είναι στρογγυλή για να γυρίζει. Και ανατρέπει καταστάσεις. Αλλά είναι γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να πουλήσει τώρα ή το καλοκαίρι του 2024 τον Αντρίγια. Θέλει να κάνει άλλη μια σεζόν με τον Δικέφαλο, να πάει ακόμα καλύτερα, κι έπειτα να βάλει ως μίνιμουμ ποσό τα 10 εκατ. ευρώ", ήταν αυτό που ακούσαμε.

Στις διευκρινίσεις που ζητήσαμε για το γεγονός ότι το ποσό δεν είναι κοντινό στα τεράστια που ακούγονται για άλλους ποδοσφαιριστές, λάβαμε αποστομωτική απάντηση: "Ο Αντρίγια το καλοκαίρι του 2024 θα είναι 28 ετών και το καλοκαίρι του 2025 θα είναι 29 ετών. Αν πάρει 10 εκατ. ευρώ και κρατήσει κι ένα ποσοστό μεταπώλησης στο 20%, θα είναι και ευχαριστημένοι".

Στη βιτρίνα οι Κοτάρσκι και Κωνσταντέλιας - Η αλήθεια για Κουλιεράκη και Έκονγκ - Τι ισχύει με τον Ντεσπόντοφ

Υπάρχουν παίκτες που έχουν προβάδισμα για πώληση το φετινό καλοκαίρι; Φυσικά, είναι οι Κοτάρσκι και Κωνσταντέλιας. Για τους οποίους από την ΠΑΕ διαρρέουν ότι δεν φεύγουν κάτω από 20 εκατ. ευρώ, αλλά η αλήθεια είναι ότι η κουβέντα ξεκινάει από τα 15 εκατ. ευρώ.

Ποσά στα 20 εκατ, γενικότερα ποσά στα 15+ εκατ. ευρώ, υπάρχουν μόνο στην Αγγλία. Και εκεί ο ΠΑΟΚ, ακόμα, δεν έχει αποκτήσει μεγάλη τριβή με την αγορά. Το έκανε μια φορά με τον Γιαννούλη και άλλη μια με τον Τζόλη, αλλά δεν έχει ιδιαίτερη προσβασιμότητα.

Άλλοι παίκτες που είναι υποψήφιοι προς πώληση; "Ο Έκονγκ θα φύγει δεδομένα και στον ΠΑΟΚ πιστεύουν ότι και μετά το βραβείο του MVP στο Κόπα Άφρικα μπορούν να βρουν ένα ποσό κοντά στο 1 εκατ. ευρώ που έδωσαν για να τον πάρουν. Όπως και ο Σαμάτα, που θα φύγει ακόμα και με συμβολικό ποσό. Για τον Κουλιεράκη κάνει στενό μαρκάρισμα η Άιντραχτ, αλλά στον Δικέφαλο λένε ότι δεν πέφτουν κάτω από 15 εκατ. ευρώ. Τόσα χρήματα οι Γερμανοί δύσκολα θα τα δώσουν", ανέφερε η πηγή μας.

Πριν κλείσουμε το τηλέφωνο ρωτήσαμε κάτι ακόμα, περισσότερο χάριν γούστου, αλλά κάτι βγήκε και από εκεί: Μπορεί να υπάρξει θέμα Ντεσπόντοφ, από τη στιγμή που βγάζει μάτια φέτος; "Πολύ δύσκολο, Λάζαρε. Τον αγόρασαν για να τον κρατήσουν. Κι αυτός στη Θεσσαλονίκη είναι βασιλιάς, σε 1-1,5 ώρα με το αυτοκίνητο είναι στο σπίτι του, έχει καλό συμβόλαιο, κάνει πρωταθλητισμό και παίζει στην Ευρώπη. Nα τα αφήσει όλα αυτά για να πάει ξανά στην Κάλιαρι, που παλεύει φέτος για να σώσει την κατηγορία;".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρούση σε Μπενφίκα από ομάδα της Αθήνας για Μεϊτέ - "Παζάρια" ΠΑΟΚ για 1.5 εκατ. - Βέτο από Λουτσέσκου!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags