Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ο πρώτος που ζήτησε ο Μεντιλίμπαρ - Εσκαλάντε και χαφ 5 εκατ.
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-15 18:58:00

Ο πρώτος παίκτης που ζήτησε ο Μεντιλίμπαρ - Εσκαλάντε και χαφ 5 εκατ. από La Liga - Απόφαση για Καμαρά

του Παναγιώτη Νικολάου
Ο πρώτος παίκτης που ζήτησε ο Μεντιλίμπαρ - Εσκαλάντε και χαφ 5 εκατ. από La Liga - Απόφαση για Καμαρά

Το... χαρτάκι του Ισπανού κόουτς και οι αλλαγές στο ρόστερ. Αν και βρίσκεται στην Ελλάδα μόλις λίγες ημέρες, έχει ήδη σχηματίσει άποψη για τα κενά στους Πειραιώτες και ψάχνει τρόπο να τα καλύψει. Τι θα κάνει με τον Μαντί και τα δύο νέα ονόματα από την Ισπανία

Τα πρώτα "θέλω" τού Μεντιλίμπαρ για το ρόστερ έχουν γίνει γνωστά στο Λιμάνι, μετά από την ολιγοήμερη θητεία τού Ισπανου προπονητή στον Ολυμπιακό. Γιατί ο 63χρονος προπονητής ήρθε στην ομάδα μετά από τη λήξη τής χειμερινής μεταγραφικής περιόδου και θα πορευτεί με το ρόστερ που βρηκε.

Προφανώς και πρόκειται για ένα σύνολο ποδοσφαιριστών επιπέδου, με σημαντικές προσθήκες τον Γενάρη, παρόλα αυτά ο κάθε προπονητής έχει τον δικό του σχεδιασμό. Για αυτό και ο Μεντιλίμπαρ έχει στο μυαλό του κάτι πολύ συγκεκριμένο για τη θητεία του στους Πειραιώτες

Τι ακριβώς θέλει; Έναν χαφ που να είναι αεικίνητος στον χώρο του κέντρου, να καταπίνει αμέτρητα χιλιόμετρα, να "δαγκώνει" τους αντιπάλους, να κόβει την μπάλα, να μαρκάρει. Έναν χαφ που, όπως φαίνεται τώρα, δεν υπάρχει στον Ολυμπιακό! Ο Έσε είναι περισσοτερο 8άρι, ο Ιμπόρα είναι 35 ετων, ο Όρτα πιο αεράτος, ο Αλεξανδρόπουλος πιο ντελικάτος.

Θα μπορούσε να δώσει τη λύση ο Μαντί Καμαρά, που στην Ελλάδα συστήθηκε ως ένα 6άρι που δαγκώνει, άσχετα αν τα τελευταία χρόνια της καριέρας του ο Πέδρο Μαρτίνς τον είχε βάλει στη θέση τού 8αρο-10αριού, για να αρχίζει η πίεση τού Ολυμπιακού από πιο ψηλά στο γήπεδο; Το ζήτημα, βέβαια, είναι κατά πόσο θα επιτρέψει η διοίκηση στον Ισπανο τεχνικό να τον βγάλει από το ψυγείο...

Οι λύσεις από την Ισπανία - "Δυνατός χαφ ο Εσκαλάντε, κλασσικό Αργεντίνο στιλ - Δεν έχει μέλλον στη Σεβιλλη ο Χορδάν"

Πολλές φορές έχουμε γράψει ότι το προσεχές καλοκαίρι ο Ολυμπιακός θα κάνει οριστικό restart. Και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι ο Μεντιλίμπαρ θα συνεχίσει στο Λιμάνι και μετά το καλοκαίρι. Παρόλα αυτά φαίνεται ότι ο πεπειραμένος Ισπανός κάτι έχει στο νου του για την επόμενη μέρα του συλλόγου, καθώς είναι δεδομένο ότι δεν ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει διακοπές. Τον ενδιαφέρει το παρόν και το μέλλον.

Το ρεπορτάζ από την Ισπανία, λοιπόν, που έφτασε στα αυτιά τού sportdog έφερε στο προσκήνιο έναν χαφ που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και έχει συνυπάρξει σε δύο ομάδες με τον Μεντιλίμπαρ: Τον Ζοάν Χορδάν! Ο 29χρονος Ισπανός άσος είχε θητεία στην Έιμπαρ με τον νυν προπονητή του Ολυμπιακού, ενώ όταν πήγε στη Σεβίλλη ο τελευταίος τον βρήκε και εκεί!

Φέτος δεν υπολογίζεται και δεν έχει μέλλον στην ισπανική ομάδα, το market value παραμένει στα 5 εκατ. ευρώ, και σίγουρα θα μπορούσε να αναλάβει αυτόν τον ρόλο που ψάχνει ο Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ένα πουλάκι, μάλιστα, έφερε στο προσκήνιο για τους Ερυθρόλευκους και το όνομα του Γκονζάλο Εσκαλάντε, της Κάντιθ, που φαίνεται ότι φέτος δύσκολα θα "σώσει" την κατηγορία. Άρα το προσεχές καλοκαίρι μπορεί να είναι εύκολα διαθέσιμος για τον Ολυμπιακό. Και με τον Εσκαλάντε είχε συνυπάρξει στην Έιμπαρ ο Μεντιλίμπαρ και, μάλιστα, είχε δώσει τη φανέλα του βασικού στο σπίτι.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Βαγγέλη Λυκάκη, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Ισπανία, για να αποκτήσουμε μια πρώτη επαφή για τους δύο παίκτες. "Δυνατός αμυντικός μέσος ο Εσκαλάντε, κλασσικό Αργεντίνο στιλ. Αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να πάει σε τέτοιες λύσεις στον Ολυμπιακό ο Μεντιλίμπαρ", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε για τον Χορδάν: "Έχει συμβόλαιο με τη Σεβίλλη αλλά θα μπορούσε να απασχολήσει γιατί δεν παίζει και δεν φαίνεται να έχει μέλλον στην ομάδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απασφάλισε ο Καραπαπάς! Οργισμένο tweet για ΠΑΟ, ΑΕΚ, Άρη - "Κουφοί, θεατρίνοι, ψεύτες μια ζωή" (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags