Facebook Pixel Ολυμπιακός: 20χρονος-έκπληξη το Νο2 πίσω από Πασχαλάκη - "Τσεκάρει" Αζίζ
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-17 10:00:00

20χρονος-έκπληξη Νο2 με Πασχαλάκη - "Τσεκάρει" Αζίζ ο Μεντιλίμπαρ, έβγαλε εισιτήρια η πρώτη μεταγραφή!

του Παναγιώτη Νικολάου
20χρονος-έκπληξη Νο2 με Πασχαλάκη - "Τσεκάρει" Αζίζ ο Μεντιλίμπαρ, έβγαλε εισιτήρια η πρώτη μεταγραφή!

Η λίστα που παραδόθηκε με παίκτες στον Ισπανό προπονητή. Ποιος είναι ο νεαρός τερματοφύλακας που εξετάζεται ως εναλλακτική του Τζολάκη, ο επιθετικός που ξεχωρίζει και ο παίκτης που μετράει αντίστροφα για να φορέσει τα ερυθρόλευκα...

 Πολλές φορές έχουμε επισημάνει, εδώ στο sportdog, τη χρησιμότητα του δικτύου ομάδων που έχει στην κατοχή του ο Βαγγέλης Μαρινάκης και αφορά, κυρίως, τον Ολυμπιακό!

Γιατί είναι περίπου αδύνατο ένας παίκτης που ξεχωρίζει στη Ρίο Άβε να βρεθεί με τη μία στη Premier League και τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Αλλά και το ανάποδο: Μπορεί κάποιος παίκτης που δεν ταιριάζει/κολλάει/περισσεύει στο αγγλικό κλαμπ να βρεθεί σε μια μικρή ομάδα της Πορτογαλίας;

Τυπικά, δηλαδή, το δίκτυο των ομάδων ευνοεί, κυρίως, τον Ολυμπιακό: Και λόγω τού ταλέντου που έχει/μπορεί να βρει σε Πορτογαλία και Λατινική Αμερική η Ρίο Άβε, αλλά και ως μετάβαση από τη Νότιγχαμ σε κλαμπ που κάνει πρωταθλητισμό στην Ελλάδα και παίζει μόνιμα στην Ευρώπη.

Για να φτάσουμε στο ρεζουμέ: Σαφώς και υπάρχει ήδη υλικό στη Ρίο Άβε που μπορεί το ερχόμενο καλοκαίρι να έρθει στο Λιμάνι - Δηλαδή, εφόσον η πορτογαλική ομάδα έχει καταφέρει πρωτά να "σώσει" την κατηγορία. Αλλά κι αν δεν το κάνει, αν δεν τη "σώσει" δηλαδή, αναμένεται να γίνει αιμοδότης του Ολυμπιακού!

Να δούμε ποιες περιπτώσεις μπορεί να απασχολήσουν, ανά θέση, και όταν έρθουν μπορούν να γίνουν στελέχη τουλάχιστον του βασικού ροτέισον;

Τερματοφύλακες

Εδώ υπάρχει case study που αφορά τον Ολυμπιακό έτσι κι αλλιώς: Ο 20χρονος τερματοφύλακας Λούκας Φλόρες, από την U23 της Ρίο Άβε, που πριν από λίγο καιρό βρέθηκε στην πρώτη ομάδα του συλλόγου. Είναι κανονικός γίγαντας κάτω από τα δοκάρια, στο 1,96 μ., και θα μπορούσε να βρεθεί στη θέση του Κωνσταντίνου Τζολάκη αν αποφασίσει να φύγει. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχει στην κατοχή του κοινοτικό διαβατήριο. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, αποτελεί προϊόν τού τμήματος σκάουτινγκ της Ρίο Άβε και η περίπτωσή του είναι εξαιρετική.

Και η περίπτωση του Τζόναθαν είναι καλή, ως λύση που θα έχει τον ρόλο που είχε για χρόνια ο Κρίστινσον: Θα έρθει για να είναι Νο2, πίσω από έναν καλό πρώτο τερματοφύλακα! Τρεις πορτιέρο με 7 εκατ. (Σελς), 10 εκατ. ευρώ (Τέρνερ) και επίσης 10 εκατ. ευρώ (Βλαχοδήμος) market value έχει η Νότιγχαμ, δεν θα έρθει ένας από αυτούς στην Ελλάδα το προσεχές καλοκαίρι; Σε αυτή την περίπτωση ο 32χρονος Βραζιλιάνος της Ρίο Άβε, μπορεί να γίνει μια χαρά λύση για να δώσει βάθος στον πάγκο.

Αμυντικοί

Εδώ υπάρχει ήδη ένας κλεισμένος: Ο Κοστίνια! 23χρονος διεθνής Πορτογάλος δεξιός μπακ, ο,τι καλύτερο υπάρχει στη Ρίο Άβε μαζί με τον Φάμπιο Ρονάλντο (-αριστερός μπακ, Βραζιλιάνος, 22 ετών)! Ο Κοστίνια ήταν να έρθει στο Λιμάνι από τον Γενάρη, αλλά έμεινε στην Πορτογαλία για να βοηθήσει την ομάδα του να σώσει τον υποβιβασμό και θα έρθει το καλοκαίρι.

Κρατάμε και το όνομα του Χέλντερ Σα, 21 ετών διεθνής με τις μικρές εθνικές της Πορτογαλίας, που ήρθε από την Γκιμαράες και η πιάτσα βοά ότι στη Ρίο Άβε θα κάνει το αγροτικό του ενόψει Ολυμπιακού.

Χαφ

Η περίπτωση του Γκούγκα ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Αρχηγός της Ρίο Άβε δεν θα άφηνε για κανέναν λόγο τώρα το καράβι. Είναι 26 ετών, έχει θητεία στην Ελλάδα με τη μορφή δανεισμού στον Παναιτωλικό, μπορεί να καλύψει τις θέσεις 6, 8 και 10 με την ίδια ευκολία - Τυπικά είναι 8άρι τύπου Ιμπαγάσα, μοιάζουν σε σωματοδομή και τεχνική κατάρτιση/ποιότητα.

Επιθετικοί

Η περίπτωση του Εμπαλό θα μπορούσε να είναι καλή, με προοπτική, καθώς πρόκειται για 22χρονο Πορτογάλο εξτρέμ που ήρθε στη Ρίο Άβε από τη γερμανική Φορτούνα, στο πλαίσιο της  χειμερινής ενίσχυσή της. Αν γράψει καλές εμφανίσεις, θα μπορούσε να προκύψει ενδιαφέρον και από τον Ολυμπιακό.

Ο επιθετικός που ξεχωρίζει, δίχως άλλο, είναι ο Αζίζ, που επίσης υπήρξε σενάριο για έλευσή του τον Γενάρη στο Λιμάνι. Δεν είναι κάποια λαμπερή περίπτωση, αλλά είναι 25 ετών, με καλό κορμί για επιθετικό, που έχει 60 γκολ σε 110 ματς στην καριέρα του μέχρι στιγμής (και 15 ασίστ) - Επίδοση δηλαδή που δεν περνάει απαρατήρητη. Μπορεί μια χαρά, δηλαδή, αν μη τι άλλο να υπάρξει ως τρίτη λύση στο Λιμάνι, για να βάζει πίεση στον Νο2 επιθετικό και να αυξάνεται ο ανταγωνισμός.

Αυτό που δεν έχει γράψει κανείς για τη Ρίο Άβε!

Κάτι τελευταίο: Η Ρίο Άβε αποκτήθηκε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη για να ενισχύσει το δίκτυο των ομάδων του αλλά, κυρίως, για να επεκταθεί στην αγορά τής Πορτογαλίας που υπάρχει πλούσιο ταλέντο - Όπως φυσικά και σε όλη τη Λατινική Αμερική που διαθέτει ήδη πολύ καλό δίκτυο σκάουτινγκ η πορτογαλική ομάδα.

Υπάρχει κάτι ακόμα: Πολλές φορές οι ποδοσφαιριστές που φεύγουν από τη Λ. Αμερική χρειάζονται ένα διάστημα προσαρμογής στο ευρωπαϊκό στιλ ποδοσφαίρου. Ποιο καλύτερο περιβάλλον από το πορτογαλικό, ειδικά για τους Βραζιλιάνους που έχουν την ίδια γλώσσα! Δηλαδή αν υπήρχε χρόνος για έξι μήνες να παίξει στη Ρίο Άβε ο Γκουστάβο Σκάρπα (που, προφανώς, ήταν δύσκολο λόγω κόστους μεταγραφής να περνούσε έξι μήνες σε μια μικρή πορτογαλική ομάδα!) ή ο αριστερός μπακ Ραμόν, που φέτος έχει δοθεί στην Εσπανιόλ με τη μορφή δανεισμού από τον ίδιο λόγο, δεν θα ήταν πιο αποδοτικό για τους Πειραιώτες;

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο όρος Πασχαλάκη για να ανανεώσει - Αυτό είναι το νέο "χρυσό" συμβόλαιο - Άλλαξαν όλα λόγω... Μπρινιόλι! 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags