Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Ρεσιτάλ Μεντιλίμπαρ, καθάρισε ΠΑΟΚ με δύο κομπίνες
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-18 23:01:00

Ρεσιτάλ Μεντιλίμπαρ με καμικάζι, καθάρισε ΠΑΟΚ με δύο κομπίνες - Διέλυσε τον... Λουτσέσκου ο Ποντένσε (Vid)

του Παναγιώτη Νικολάου

Το τρικ του Ισπανού και η αλλαγή... τίτλου για τους Πειραιώτες. Πώς ήρθε το εντυπωσιακό 4-1 του Ολυμπιακού στην Τούμπα, η προετοιμασία του έμπειρου προπονητή, η επιστροφή Ποντένσε και η τακτική που έβγαλε εκτός μάχης τον Δικέφαλο...

Ο Ολυμπιακός, επιτέλους, θυμίζει ομάδα με τη όλη τη σημασία της λέξης και παίζει με βάση την πραγματική αξία του ρόστερ του. Η προπονητική σφραγίδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έπειτα από μόλις δύο παιχνίδια είναι εμφανής, με τον Βάσκο τεχνικό να παραδίδει... ρεσιτάλ στην Τούμπα. Παρατάσσοντας μια ενδεκάδα γεμάτη παίκτες "καμικάζι" και βρίσκοντας τον τρόπο να μπλοκάρει σχεδόν όλα τα ατού του Δικεφάλου!

Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά στη μάχη του κέντρου, εκεί όπου η τριάδα έπνιξε με το πρέσινγκ τους παίκτες του ΠΑΟΚ, κερδίζοντας κατά κράτος τη μάχη από την τριάδα Οζντόεφ-Μεϊτέ-Μουργκ. Το αδιάκοπο τρέξιμο της τριάδας του άξονα έβγαλε εκτός παιχνιδιού τους κεντρώους του Δικεφάλου, με αποτέλεσμα η μπάλα να μην περνά σχεδόν καθόλου από τα πόδια τους και οι επιθέσεις της ομάδας του Λουτσέσκου να γίνονται ανορθόδοξα.

Με τον τρόπο αυτό, αλλά και με το πρέσινγκ ψηλά σε σημαντικά διαστήματα του αγώνα, μηδενίστηκε εντελώς το κάθετο παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να βρουν χώρους με αρκετές βαθιές μπαλιές για Σαμάτα και Κωνσταντέλια, όμως ο Μεντιλίμπαρ γνώριζε πολύ καλά ότι το στυλ αυτό δεν βολεύει τον Δικέφαλο, ειδικά όταν αγωνίζεται με τον Σαμάτα στην κορυφή.

Οι μοναδικές στιγμές που η ερυθρόλευκη άμυνα πραγματικά προβληματίστηκε από βαθιές μπαλιές ήταν δύο φάσεις στην πλάτη του Ορτέγκα. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις ο Αργεντίνος δεν ενήργησε σωστά, με συνέπεια το μοναδικό γκολ του ΠΑΟΚ στο 39', αλλά και τη μεγάλη ευκαιρία του Ντεσπόντοφ στο 60'.



Βγάζει μάτι επίσης η αγωνιστική μεταμόρφωση του Ποντένσε. Αυτόν τον Ποντένσε ονειρεύονταν να δουν και φέτος οι οπαδοί του Ολυμπιακού, με τον Πορτογάλο να αρχίζει επιτέλους να τους δικαιώνει. Απίθανη εμφάνιση από τον βραχύσωμο εξτρέμ, που διέλυσε κάθε αμυντικό πλάνο του Λουτσέσκου και συμμετείχε σε όλα τα γκολ (απερίγραπτης ομορφιάς αυτό που σκόραρε ο ίδιος). Ο Ποντένσε είναι παίκτης ψυχολογίας και σίγουρα δεν είναι τυχαίο που "οργιάζει" στα τρία ματς που ακολούθησαν την αποχώρηση Καρβαλιάλ!

Παρεμπιπτόντως, τα δύο πρώτα γκολ προήλθαν από έξυπνες κομπίνες σε στημένες φάσεις, με τον Ολυμπιακό να πιάνει στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα, κάτι που πιστώνεται ξεκάθαρα στη δουλειά του προπονητικού επιτελείο. Όσο για τα δύο τελευταία γκολ, φέρουν τη σφραγίδα του δημιουργού Ποντένσε, του σκόρερ Ελ Κααμπί, αλλά και του Μεντιλίμπαρ, ο οποίος φρόντισε να φρεσκάρει τη μεσοεπιθετική γραμμή στο κατάλληλο τάιμινγκ ώστε να χτυπήσει στους χώρους που άφησε ο ΠΑΟΚ.

Συμπέρασμα; Το -5 από την κορυφή δεν είναι... τίποτα αν ο Ολυμπιακός συνεχίσει να παρουσιάζει τέτοια εικόνα από εδώ και πέρα. Η ομάδα έχει ξαναμπεί στη μάχη του τίτλου, κυρίως γιατί πλέον εχει ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οργή στον Ολυμπιακό για το γκολ του ΠΑΟΚ - Καραπαπάς: "Διπλό φονικό, φάουλ και χέρι"! - Δείτε τη φάση! (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags