Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Γυρίζει το χαρτί στη Λεωφόρο"! Αλήθεια για Σαμάτα-Τζίμα-Λουτσέσκου
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-19 19:02:00

"Δεν είναι σύμπτωση, αλλά κακή νοοτροπία - Το γυρίζει στη Λεωφόρο" Η αλήθεια για Σαμάτα-Τζίμα και Λουτσέσκου

του Λάζαρου Γεωργίδη

"Κάτι συμβαίνει, κάτι γίνεται στα αποδυτήρια πριν τη σέντρα"! Ο Αντώνης Τσακαλέας μιλά στο Sportdog για την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και πως μπορεί να αλλάξει η κατάσταση.

Η ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό προκάλεσε πολύ αρνητικά αισθήματα στον κόσμο της ομάδας. Δεν ήταν μόνο το εμφατικό 4-1 των Πειραιωτών, αλλά και το γεγονός, ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετράει τρία συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα σε ντέρμπι. Διαβάσατε στα σχόλια των οπαδών στο Sportdog ότι υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια γύρω από το πρόσωπο του Ραζβάν Λουτσέσκου. «Στις ήττες όλοι φταίνε και όλοι είναι άχρηστοι» σημειώνει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Ο εκ των επικεφαλής του PAOKtoday, ενός διαδικτυακού καναλιού με πολύ μεγάλη απήχηση στον κόσμο του ΠΑΟΚ, μίλησε στο Sportdog μετά την απογοητευτική εμφάνιση κόντρα στους «Ερυθρόλευκους» και ανέλυσε την εικόνα του παιχνιδιού.

Σημείο αναφοράς μια επαναλαμβανόμενη σύμπτωση

«Καθαρά τακτικά, ο Ολυμπιακός κατάφερε με την επιλογή στη μεσαία γραμμή, Όρτα, Τσικίνιο, Έσσε να κόψει τον Μεϊτέ. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε με τους δύο εξτρέμ να δώσει βοήθειες στα δύο μπακ. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να δείξει το μεγάλο ατού του, δηλαδή το γρήγορο τρανζίσιον. Το έκανε μόνο μια φορά στο σημείο της ισοφάρισης και ποτέ ξανά», σημειώνει ο ρεπόρτερ.

Ο Τσακαλέας παρατηρεί και μία ακόμα ανορθογραφία. Στα τρία σερί παιχνίδια, τα οποία είχαν κρίσιμο χαρακτήρα, ο ΠΑΟΚ δέχτηκε γκολ στα πρώτα δέκα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. «Πρόκειται για ένα ακόμα σημείο αναφοράς, το οποίο δεν είναι πλέον σύμπτωση. Δεν είναι ότι δέχτηκε γκολ, αλλά ότι δέχτηκε γκολ επειδή είχε πολύ κακή νοοτροπία εισόδου στο παιχνίδι. Αυτό είναι ένα δείγμα γραφής στα τρία συνεχόμενα ντέρμπι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Είναι πρόβλημα συγκέντρωσης ή νοοτροπίας ή απορρόφησης εντολών στα αποδυτήρια. Κάτι είναι», υπογράμμισε.

Ο Λουτσέσκου προτιμά να χάσει με Σαμάτα

Μεγάλη κριτική γίνεται στον Λουτσέσκου! Ο κόσμος θεωρεί, ότι έχει εμμονές με τον Σαμάτα και δίνει λιγότερο χρόνο στον νεαρό Έλληνα επιθετικό, Τζίμα. Κατά τον Τσακαλέα, στις ήττες φταίνε όλοι και οι καλύτεροι παίκτες είναι όσοι δεν αγωνίστηκαν. «Ο Ρουμάνος είναι ένας προπονητής που τον ξέρουμε πολύ καλά. Ανήκει στην κατηγορία των τεχνικών που επιλέγει τον τρόπο που θα χάσει. Εννιά στις δέκα φορές έτσι θα ξεκινούσε την ενδεκάδα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Έχει στο μυαλό του κάποια ιεράρχηση των παικτών, την εφαρμόζει, με αυτήν κερδίζει, με αυτήν χάνει. Για τον Τζίμα είχε πει, ότι έρχεται στο πλάνο από τη στιγμή που ήταν εκτός ο Σαμάτα. Όταν επέστρεψε ο Σάματα επανήλθε τρίτος στην ιεραρχία. Στο τέλος της ημέρας, αυτοί που θα ήθελαν να δούνε τον Τζίμα αντί του Σαμάτα, κάνουν το ίδιο με τον Λουτσέσκου. Θα προτιμούσαν να δούν τον ΠΑΟΚ να χάνει με Τζίμα. Απλά ο Λουτσέσκου προτιμά να χάσει με Σαμάτα. Αν τον είχε βάλει στα μισά τον Σαμάτα και στα μισά τον Τζίμα, θα είχαν παράπονο γιατί δεν είχε βασικό τον Τζίμα. Όταν χάνεις λοιπόν οι καλύτεροι παίκτες είναι αυτοί που δεν παίζουν, ο Μάρκος Αντόνιο, ο Τάισον…», λέει ο δημοσιογράφος από τη Θεσσαλονίκη.

Γυρίζει το χαρτί με πρόκριση στη Λεωφόρο

Κατά τον Αντώνη Τσακαλέα, ο επαναληπτικός του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, την Τετάρτη (21/2), φαντάζει ιδανική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, προκειμένου να ανασκευάσει το αρνητικό κλίμα, το οποίο έχει χτιστεί μετά από τρεις συνεχόμενες απώλειες των «ασπρόμαυρων».

«Η σούμα των τριών συνεχόμενων αγώνων είναι αρνητική. Έχει μία ισοπαλία (με ΑΕΚ) και δύο ήττες (Παναθηναϊκό Κύπελλο, Ολυμπιακό πρωτάθλημα). Δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη η κατάσταση. Γιατί τη χαρά της νίκης πιο εύκολα την αφήνεις για να συγκεντρωθείς. Την ήττα την κουβαλάς στον ώμο και σε βαραίνει. Αν γυρίσουμε πίσω τον χρόνο θα δούμε, ότι ο ΠΑΟΚ είχε μία λιγότερο βαριά ήττα στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά με κακή εμφάνιση. Μετά πηγαίνει και παίρνει ένα τεράστιο διπλό στο Καραϊσκάκη. Τώρα έχει ευκαιρία να κάνει ό,τι έκανε στο Καραϊσκάκη τότε, στη Λεωφόρο. Να προσπαθήσει να γυρίσει το χαρτί», σημειώνει.

Πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό; «Πρέπει να καθαρίσει το μυαλό της ομάδας και να θυμίσει σε όλους γιατί βρίσκεται στους 16 του Κυπέλλου και του Conference League και έναν βαθμό κάτω από την κορυφή. Αν ο ΠΑΟΚ προκριθεί στη Λεωφόρο θα ξαναγίνει υπερομάδα; Αν χάσει την πρόκριση είναι άχρηστοι όλοι και χάθηκε η χρονιά; Το νούμερο ένα στοιχείο του πρωταθλητισμού είναι η αντοχή στους κραδασμούς. Αυτό δεν αφορά την ομάδα, αφορά το εσωτερικό της στα αποδυτήρια. Πριν από μία εβδομάδα θα μας έκανε λιγότερη εντύπωση να πάει ο ΠΑΟΚ να κερδίσει τον Παναθηναϊκό απ’ότι σήμερα. Άρα η αίσθηση για το τι θα γίνει στη Λεωφόρο έρχεται από το τελευταίο δείγμα γραφής, το οποίο είναι απογοητευτικό».

Στο τέλος ζητήθηκε η άποψη του ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ για τον Ολυμπιακό με Μεντιλίμπαρ. «Έχει αλλάξει πολύ σε ψυχολογία. Είναι ο προπονητής που αποφάσισε ο Ολυμπιακός να διαχειριστεί τις μεταγραφές του. Το πρώτο δείγμα γραφής θα το έχουμε όταν θα ζοριστεί. Όπως αντίστοιχα το πρώτο δείγμα γραφής του Τερίμ ήταν όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο με Ατρόμητο», κατέληξε ο Αντώνης Τσακαλέας μιλώντας στο Sportdog.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απομυθοποιήθηκε η "Μάντσεστερ Σίτι Θεσσαλονίκης" - Εφιάλτης 4ης θέσης για ΠΑΟΚ - Υπερβολές με Κωνσταντέλια

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags