Facebook Pixel Sportdog.gr | Απομυθοποιήθηκε η "Μάντσεστερ Σίτι Θεσσαλονίκης" - Εφιάλτης 4ης θέσης για ΠΑΟΚ - Υπερβολές με Κωνσταντέλια
| 2024-02-19 13:13:00

Απομυθοποιήθηκε η "Μάντσεστερ Σίτι Θεσσαλονίκης" - Εφιάλτης 4ης θέσης για ΠΑΟΚ - Υπερβολές με Κωνσταντέλια

του Ευάγγελου Μίχου

Πώς... Τάισον και Μεντιλίμπαρ "διέλυσαν" το πλάνο Λουτσέσκου. Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για τον Δικέφαλο που έπρεπε στα δύο τελευταία ντέρμπι να αποδείξει ότι μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα αλλά έπεσε από την κορυφή, για το πώς η απουσία του Βραζιλιάνου χάλασε το σχέδιο του Ρουμάνου, αλλά και γιατί έχει το χειρότερο ρόστερ από ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Πριν από 10 ημέρες, παραμονές του ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, έγραφα/έλεγα στις "Μιχείες" πως αν το κέρδιζε η ομάδα του Λουτσέσκου θα γινόταν αυτομάτως το Νο 1 φαβορί για τον τίτλο, διαφορετικά θα παρέμενε ... εκεί - αλλά με ενισχυμένο ποσοστό - η ομάδα του Αλμέιδα. Ο "δικέφαλος" του βορρά όχι μόνο δεν κέρδισε τότε αλλά χθες έφαγε και 4άρα κατακέφαλα από τον Ολυμπιακό κι ενώ στο μεσοδιάστημα είχε αλώσει την Τούμπα και ο Παναθηναϊκός! 

Η περίφημη " αντίδραση Ραζβάν" μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα δεν εμφανίστηκε - πήγε... περίπατο - αλλά ακόμη χειρότερα: το πολυδιαφημισμένο γκρουπ του από ντέρμπι σε ντέρμπι χειροτέρευε, αγωνιστικά και πνευματικά!!! Και στον ορίζοντα του ΠΑΟΚ πλέον έρχεται ο εφιάλτης της... 4ης θέσης!!

Ο ΠΑΟΚ και ο προπονητής του μας έδειξαν σε αυτή την 3άδα των συνεχόμενων ντέρμπι εκτός από συναισθηματικό έλλειμα για να πάρεις ένα τέτοιο παιχνίδι και μια εμμονή σε ένα ΜΟΤΙΒΟ παιχνιδιού που παρέπεμπε σε... κατωτερότητα. Αυτή είναι η αλήθεια. Μας είχαν προετοιμάσει βέβαια από το ματς του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό που προηγήθηκε, αλλά εκεί η νίκη τα κάλυψε όλα. Παρότι και εκείνη περισσότερο προήλθε από τον... Τερίμ που μπέρδεψε το τριφύλλι με τις επιλογές του και δεν γνώριζε ακόμη τον ΠΑΟΚ. Όταν τον είδε/μελέτησε/έμαθε κέρδισε κι αυτός τον ΠΑΟΚ! 

ΠΡΟΣΟΧΗ : είναι κάτι που νομίζω θα αποτελέσει ενόψει play off το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει και πρέπει να βρεί λύση άμεσα ο Λουτσέσκου. Οι ανταγωνιστές του τον έχουν αναλύσει, τον έχουν μετρήσει και ξέρουν πια πως να κυριαρχήσουν πάνω του. Πόσο μάλλον όταν το ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι κάτω και από της ΑΕΚ και από του Ολυμπιακού κι από του Παναθηναϊκού! Αυτό είναι μια πραγματικότητα και όχι... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ!!

Το χθεσινό ντέρμπι φάνηκε από το πρώτο 10λεπτο του πως αν έβγαζε νικητή αυτός θα ήταν ο Ολυμπιακός. Το ότι ο ΠΑΟΚ δέχθηκε τα δυο πρώτα του γκολ επειδή "κοιμήθηκε" σε στημένες μπάλες των "ερυθρόλευκων" δεν μπορεί να αποτελέσει... δικαιολογία ή εξήγηση για την βαριά ήττα. Ίσα, ίσα που αναδεικνύει το "ΘΕΜΑ" του ΠΑΟΚ ενώ η έλλειψη συγκέντρωσης, με την πνευματική αν ετοιμότητα των περισσότερων παικτών του αποτελούν μέρος του. 

Ασφαλώς μεγάλο μερίδιο ευθύνης για αυτό - αλλά και για κάποιες επιλογές του, ειδικά στον άξονα της μεσαίας γραμμής - έχει ο Λουτσέσκου. Ο Μεντιλίμπαρ των 10 ημερών στον Ολυμπιακό τον πήρε χαμπάρι πως παίζει με τους Μειτέ - Οζντόεφ - Μούργκ και τον "κτύπησε" εκεί. Παίζοντας με 4 καθαρά χαφ, με πρέσινγκ στην πρώτα πάσα τω ασπρόμαυρων και έχοντας συνέχεια παίκτη του πάνω στον αργοκίνητο Μειτέ, αναγκάζοντας τον σε συχνά λάθη, ουσιαστικά ξεχαρβάλωσε το πολυδιαφημισμένο πλάνο παιχνιδιού του Ρουμάνου "στρατηγού" , μετατρέποντας το όπλο του σε αδυναμία . Ο ΠΑΟΚ δεν είχε εύκολη κατοχή μπάλας, δεν μπορούσε να φύγει γρήγορα στις μεταβάσεις και να εκμεταλλευτεί τους χώρους, κάτι που έκανε εύκολα ο (πολύ καλά σχεδιασμένος και προετοιμασμένος από τον Βάσκο προπονητή του) Ολυμπιακός.

ΜΙΣΗ ΝΤΟΥΖΙΝΑ ...ΑΛΗΘΕΙΕΣ

1. ΚΑΝΟΝΑΣ: είσαι μεγάλη ομάδα και θέλεις να κερδίσεις το πρώτο σου ντέρμπι στην σεζόν; Παίζεις με τον ΠΑΟΚ χωρίς Τάισον σε μια γεμάτη Τούμπα και καθάρισες! Το έκανε με επιτυχία ο Παναθηναϊκός του Τερίμ την Τετάρτη και με (ομολογουμένως) πολύ μεγαλύτερη, ακόμη πιο πειστικά χθες ο Ολυμπιακός του "μαέστρου" Χοσέ Λούις Μεντιλίμπαρ!!!

2. ΝΟΜΟΣ: το πρωτάθλημα, πόσο μάλλον όταν έχει play off, δεν το παίρνουν οι... πρωταθλητές χειμώνα, ούτε οι... πρωταθλητές Φεβρουαρίου αλλά εκείνοι που έχουν το μέταλλο (σε κούρσα τίτλου για 4), τις προσωπικότητες (και στον πάγκο τους και στο γήπεδο), την τεχνογνωσία (πρωταθλητισμού) για να ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις/την πίεση συνεχόμενων ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ παίζοντας εντός έδρας Κυριακή - Τετάρτη - Κυριακή, κόντρα σε ΑΕΚ/ΠΑΟ/Ολυμπιακό έσωσε μόνο στο πρώτο του ντέρμπι μόλις μια ισοπαλία, με γκολ ισοφάρισης στο φινάλε της αναμέτρησης. Μάλιστα σε κανένα από τα τρία δεν ήταν συνολικά καλύτερος των αντιπάλων του, έπαιρνε μπροστά μόνο όταν βρισκόταν πίσω στο σκορ. 

3. ΠΡΟΒΛΕΨΗ: ουσιαστικά ήταν σαν ένα τριπλό... STRESS ECHO για το γκρουπ του Λουτσέσκου, με την διάγνωση να είναι... ισοπεδωτική ενόψει των play off που ακολουθούν (ειδικά για τον ΠΑΟΚ με τα 8 ντέρμπι έναντι 6 των τριών ανταγωνιστών του αφού αυτός έχει και τον Άρη, τον οποίο παρεμπιπτόντως δεν κέρδισε στην κανονική διάρκεια, με ισοπαλία/ήττα). ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ!! Η εικόνα του και το ... κοντέρ μιλάνε από μόνες τους με 0-1-2 και συνολικό... σκορ 2-6!! Μάλιστα έτσι όπως πάει πλέον το πράγμα, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει πάση θυσία να προκριθεί στον τελικό και να πάρει το Κύπελλο για να είναι σίγουρα του χρόνου στην Ευρώπη ή βεβαίως να κατακτήσει το Conference, γιατί στο πρωτάθλημα βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για... τέταρτος (4ος)!!!!

4. ΑΠΑΤΗΛΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ: με ομάδες soft και κατώτερες του ο ΠΑΟΚ όντως είναι πολύ καλός, μοιράζοντας 4άρες και 5άρες (με Πανσερραϊκούς, ΠΑΣ, Κηφισιές, Βόλους κλπ). Κόντρα σε αντιπάλους ίσων μέτρων όμως, σε συνεχόμενα απαιτητικά ματς, ο ΠΑΟΚ μπλόκαρε και από πλευράς παραγωγής ωραίου/κυριαρχικού ποδοσφαίρου και από πλευράς παραγωγής γκολ. Με το δείγμα σημαντικό, να μην ξεχνάμε και την δύσκολη επικράτηση του στο Περιστέρι. Ο ΠΑΟΚ, επίσης, όπως φαίνεται ευνοήθηκε το προηγούμενο 2μηνο από τα κλειστά (στον κόσμο) γήπεδα, παίζοντας λες και ήταν... προπονητικά ματς! Όταν επέστρεψαν οι οπαδοί στην... εξίσωση και κουβαλούσε τον τίτλο του φαβορί, όντας πρωτοπόρος και "ομάδα των 100 γκολ" ζορίστηκε. Το είδαμε αυτό και με τον Παναθηναϊκό, το Σάββατο στην Λεωφόρο. Αντιθέτως η Opap Arena έδωσε τρομερή ώθηση στην ΑΕΚ ενώ ο Ολυμπιακός δεν έχει πρόβλημα τέτοιο, αρκεί να είναι -αγωνιστικά- κανονικός Ολυμπιακός!!

5. ΤΑΙΣΟΝ/ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ: Ο πρώτος με την απουσία του χθες φάνηκε γιατί είναι ο μοναδικός αναντικατάστατος στο φετινό γκρούπ του Λουτσέσκου ενώ ο "Ντέλιας" με την παρουσία του απέδειξε γιατί (δικαίως) ο Ρουμάνος προπονητής πολλές φορές δεν τον ξεκινάει προτιμώντας τον βετεράνο Βραζιλιάνο. Ο Τάισον κάνει μέχρι τώρα μια υπερβατική σεζόν, έχει την προσωπικότητα και την κλάση να οργανώνει και να δίνει τον ρυθμό στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ (Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ), κάτι που ακόμη αδυνατεί ο προικισμένος νεαρός Έλληνας, ο οποίος αρκείται σε ορισμένες χαρισματικές στιγμές. Κακά τα ψέματα όμως, ο Τάισον έλειψε σε δύο ντέρμπι (με τον ΠΑΟ μπήκε αλλαγή αλλά αποβλήθηκε) και ο ΠΑΟΚ σχεδόν... διαλύθηκε ενώ για τον Κωνσταντέλια κάπου λίγο ως πολύ... ώπα δηλαδή για τις υπερβολές που γράφονται. Να το θέσω διαφορετικά και μιλώντας πάντα για το παρόν: με άλλους 2 (φετινούς) Τάισον ο ΠΑΟΚ έπαιρνε το πρωτάθλημα, ακόμη και με άλλους 3 Κωνσταντέλιες όχι.

6. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο ΠΑΟΚ ασφαλώς και δεν είναι για πέταμα μετά τίς 2 back to back ήττες του από Ολυμπιακό & Παναθηναϊκό. Ούτε ο Λουτσέσκου έγινε ξαφνικά... μυρωδιάς προπονητής. Φάνηκαν περίτρανα όμως, και τα δομικά του θέματα (δεν μπορείς να πάρεις πρωτάθλημα με δίδυμο σέντερ φορ Σαμάτα/Μπράντον ή με βασικό δεξί στόπερ τον τίμιο Κεντζόρα που είναι μπακ ο άνθρωπος ή χωρίς να κάνεις μια ποιοτική προσθήκη στα χαφ τον Γενάρη τύπου Μαξίμοβιτς) και κυρίως πως έχει ΘΕΜΑΤΑ με τον ανταγωνισμό/συν διεκδικητές του (και με τους 3 όμως) όταν παίζει στην κατά τα άλλα "καυτή" έδρα του! Εκτός έδρας, με εξαίρεση την Νέα Φιλαδέλφεια, τα πάει /θα τα πάει καλύτερα. Πέρα από επικοινωνιακά "φτιασίδια" και χρωματιστά γυαλιά, ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να αφήσει στο -5 την Πρωταθλήτρια ΑΕΚ και στο -10 τον Ολυμπιακό, δηλαδή τους δυο θεωρητικά μεγάλους αντιπάλους/ανταγωνιστές του για τον τίτλο και κυρίως να ενισχύσει/απογειώσει τον... μύθο του. Όχι μόνο δεν τα κατάφερε αλλά σε αυτά τα δυο εντός έδρας ντέρμπι και έπεσε από την πρώτη θέση και έχασε το πλεονέκτημα σε ισοβαθμία με τους ερυθρόλευκους και στο φινάλε απομυθοποιήθηκε σε σχέση με την ... "Μάντσεστερ Σίτι της Θεσσαλονίκης", όπως σχεδόν τον παρουσίαζαν κάποιοι στο προηγούμενο διάστημα. Τι να συζητάμε από εκεί και πέρα...

ΥΓ. Κυρίως ο ΠΑΟΚ αλλά και ο Παναθηναϊκός πληρωσαν ακριβά στο πρωτάθλημα, την 23η αγωνιστική, τις ανόητες αποβολές των Τάισον/Μπακασέτα στην κυπελλική αναμέτρησή τους. Αυτό είναι το κόστος και για τα δυο κλαμπ μιας προσωπικής βεντέτας που άνοιξαν οι δυο σπουδαίοι αυτοί ποδοσφαιριστές.

ΥΓ.1 Ο Ολυμπιακός χθες πήρε 3 γκολ από τους Ναβάρο/Ελ Κααμπί ενώ ο ΠΑΟΚ απολύτως τίποτα από τους Σαμάτα/Μπράντον Τόμας/Τζίμα. Ο Λουτσέσκου έριξε στο ντέρμπι και τους 3 σέντερ φορ του αλλά το μόνο που του έδωσαν ήταν... μισή τελική ο Ισπανός! Τραγικός απολογισμός από μια ομάδα που θέλει να διεκδικήσει πρωτάθλημα αλλά στην κομβική θέση του φουνταριστού της έχει εγκλωβιστεί στον μετριότατο Τανζανό με το υψηλό συμβόλαιο και στο προτζεκτ Τζίμα. Για λόγους μπάτζετ (δεν μπόρεσαν να γλιτώσουν το συμβόλαιο του Αφρικάνου) και για λόγους προοπτικής (να μην κλείσουν τον δρόμο στην εξέλιξη του πιτσιρικά) δεν αποκτήθηκε βαρβάτος στραικερ/γκολτζής τον Γενάρη και τώρα τα... λούζονται στον ΠΑΟΚ

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αδιάβαστος ξανά ο Λουτσέσκου - Καταντάει εμμονή με Τζίμα - "Κρύβεται" το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δύο χρόνια

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags