Facebook Pixel Στον... αέρα ο μισός Ολυμπιακός - Πρέπει να βάλει 44.5 εκατ. ο Μαρινάκης
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-20 18:12:00

Στον... αέρα ο μισός Ολυμπιακός - Πρέπει να βάλει 44.5 εκατ. ο Μαρινάκης - "Κίνδυνος" για κορυφαία ονόματα!

του Παναγιώτη Νικολάου

Αμφίβολοι 12 παίκτες στο Λιμάνι, ψάχνουν άμεσα για λύση. Οι Πειραιώτες έχουν επιστρέψει ξανά στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος, όμως παράλληλα καλούνται να πάρουν και δύσκολες αποφάσεις...

Ο Ολυμπιακός έχει αρχίσει και ρολάρει με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ στον πάγκο του, αλλά πρέπει από τώρα να σκέφτεται το καλοκαίρι και τις οψιόν αγοράς, αλλά και τα συμβόλαια που λήγουν.

Σε κάθε μεταγραφική περίοδο, οι Πειραιώτες ενισχύονται σημαντικά αγοράζοντας ή αποκτώντας δανεικούς αρκετούς ποδοσφαιριστές με αποτέλεσμα το καλοκαίρι να είναι πολλοί παίκτες στον... αέρα.

Με τρίτο διαφορετικό προπονητή και 8 προσθήκες τον Γενάρη

Οι ερυθρόλευκοι έχουν αλλάξει μέχρι στιγμής στη σεζόν τρεις προπονητές, αφού ξεκίνησαν με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ και ακολούθησε για λίγο ο Κάρλος Καρβαλιάλ, ο οποίος ανέλαβε στις 5 Δεκεμβρίου του 2023 και τώρα τα ηνία έχει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ.

Το καλοκαίρι, ο Ολυμπιακός απέκτησε τους  Ιμπόρα (Βιγιαρεάλ), Κίνι (Γρανάδα), Φρέιρε (Πούμας), Πορόσο (Τρουά), Αλεξανδρόπουλος (Σπόρτινγκ), Ελ Κααμπί (Αλ Σαντ) και τον χειμώνα τους Κάρμο (Πόρτο), Άμπι (Λεβάντε), Βέζο (Λεβάντε), Τσικίνιο (Μπενφίκα), Όρτα (Μπράγκα), Ναβάρο (Πόρτο), Ζέλσον Μαρτίνς (Μονακό), Καμπράλ (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), ενώ ο δανεισμός του Ραμόν (λήξη δανεισμού στην Εσπανιόλ).

Πάντως, ο σύλλογος του Βαγγέλη Μαρινάκη, όχι μόνο ενισχύθηκε, αλλά και έδωσε παίκτες όπως οι Ανδρούτσος (Οσνάμπρικ), Βρουσάι (Ρίο Άβε), Σκάρπα (Ατλέτικο Μινέιρο), Σολμπάκεν (δανεικός στην Ουράβα), Φρέιρε (Ίντερ Μαϊάμι), Πεπ Μπιέλ (δανεικός στην Άουγκσμπουργκ), Πορόσο (Κασίμπασα), ενώ εκτός ομάδας είναι ο Μαντί Καμαρά.

Οι εφτά δανεικοί και οι οψιόν τους

Ο Ολυμπιακός ανεξάρτητα πως θα τελειώσει η σεζόν (πετυχημένα ή αποτυχημένα), αφού είναι μέσα σε δύο διοργανώσεις (Super League και Conference League) θα πρέπει να δει τι θα κάνει το καλοκαίρι με τους εφτά δανεικούς που έχει στο ρόστερ του και τα 11 συμβόλαια ποδοσφαιριστών που λήγουν. Μέχρι πρότινος ήταν 12, αλλά ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης συμφώνησε να ανανεώσει και θα μείνει στο λιμάνι με 800.000 ευρώ τον χρόνο.

Οι Πειραιώτες αν θέλουν να κρατήσουν τους δανεικούς τους θα πρέπει να βγάλουν από τα ταμεία τους συνολικά 44,5 εκατομμύρια ευρώ, αφού μόνο η οψιόν αγοράς του Νταβίντ Κάρμο είναι στα 18 εκατ. ευρώ. Σίγουρα, ο Ολυμπιακός μετά και την τελευταία εμφάνιση του Ντανιέλ Ποντένσε στην Τούμπα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένα πως θα δώσει στη Γουλβς 5 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό του το καλοκαίρι.

Στα 7,5 εκατ. ευρώ είναι η ρήτρα του επιθετικού Φραν Ναβάρο από την Πόρτο, ενώ στα 4 είναι αυτή του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Όπως όλα δείχνουν, οι ερυθρόλευκοι δεν θα ασχοληθούν καν με το τα 5,5 εκατ. ευρώ του Όλα Σολμπάκεν, ο οποίος δόθηκε δανεικός σε ομάδα της Ιαπωνίας, ενώ ο Ομάρ Ρίτσαρντς δεν έχει καν οψιόν αγοράς.

Ερωτηματικό είναι πως θα κινηθεί η ελληνική ομάδα με την περίπτωση του Αντρέ Όρτα, ο οποίος για να φορέσει μόνιμα τα ερυθρόλευκα θα πρέπει να δαπανηθούν από τον Βαγγέλη Μαρινάκη 4,5 εκατ. ευρώ, όταν ο δανεισμός του στοιχίζει 200.000 ευρώ από την Μπράγκα.

Τα 12 συμβόλαια που λήγουν

Ένα άλλο εξίσου σημαντικό κεφάλαιο που απασχολεί από τώρα τον Ολυμπιακό είναι τα συμβόλαια που λήγουν και δεν πρόκειται για 1-2, αλλά 12! Ο Μαντί Καμαρά είναι ήδη εκτός ομάδας και δεν θα ανανεώσει, ενώ δύσκολα θα γίνει κάτι τέτοιο με τους μεγάλους ηλικιακά Γιουσέφ Ελ Αραμπί, Κίνι και Βιθέντε Ιμπόρα. Επίσης, ο Μάριος Βρουσάι θα πρέπει να ψάχνει ήδη τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και τώρα αγωνίζεται στη Ρίο Άβε, ενώ δύσκολα θα μείνει στον Πειραιά ο Κωνσταντίνος Τζολάκης και ο Στέφαν Γιόβετις.

Ερωτηματικά παραμένουν οι περιπτώσεις των Κώστα Φορτούνη, Γιώργου Μασούρα, Αγιούμπ Ελ Καμπί και Ζοάο Καρβάλιο...

ΟΙ ΔΑΝΕΙΚΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ Η ΟΨΙΟΝ ΑΓΟΡΑΣ ΤΥ

Ντανιέλ Ποντένσε: 5 εκατομμύρια ευρώ
Νταβίντ Κάρμο: 18 εκατομμύρια ευρώ
Φραν Ναβάρο: 7,5 εκατομμύρια ευρώ (με ποσοστό μεταπώλησης 10%)
Αντρέ Όρτα: 4,5 εκατομμύρια ευρώ
Όλα Σολμπάκεν: 5,5 εκατομμύρια ευρώ
Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος: 4 εκατομμύρια ευρώ
Ομάρ Ρίτσαρντς: Χωρίς οψιόν αγοράς

ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ
Μαντί Καμαρά
Γιώργος Μασούρας
Αγιούμπ Ελ Καμπί
Κώστας Φορτούνης
Ζοάο Καρβάλιο
Κωνσταντίνος Τζολάκης
Στέφαν Γιόβετιτς
Αλέξανδρος Πασχαλάκης
Μάριος Βρουσάι
Βιθέντε Ιμπόρα
Γιουσέφ Ελ Αραμπί
Κίνι


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η απόφαση Μαρινάκη άλλαξε το πρωτάθλημα - Δεν... ακολούθησε ο Σαββίδης - Στα "σχονιά" ο Λουτσέσκου!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags