Facebook Pixel Η απόφαση Μαρινάκη άλλαξε το πρωτάθλημα - Δεν... ακολούθησε ο Σαββίδης
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-20 10:00:00

Η απόφαση Μαρινάκη άλλαξε το πρωτάθλημα - Δεν... ακολούθησε ο Σαββίδης - Στα "σχοινιά" ο Λουτσέσκου!

του Παναγιώτη Νικολάου
Η απόφαση Μαρινάκη άλλαξε το πρωτάθλημα - Δεν... ακολούθησε ο Σαββίδης - Στα "σχοινιά" ο Λουτσέσκου!

Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι έπρεπε να είχε κάνει ο ΠΑΟΚ και εμφανίζεται δικαιωμένος. Στον Δικέφαλο είχαν την δική τους πολιτική, ο Ρουμάνος προπονητής βγήκε μπροστά και θα κριθεί ανάλογα...

Ο… τελειωμένος και απογοητευμένος πριν 10 ημέρες Ολυμπιακός, επέστρεψε με εμφατικό τρόπο, καθώς την περασμένη Πέμπτη έκανε βήμα πρόκρισης στην Ευρώπη με το 1-0 απέναντι στην Φέρεντσβάρος, ενώ το βράδυ της Κυριακής «τίναξε στον αέρα» το πρωτάθλημα. Οι Πειραιώτες με το εντυπωσιακό 4-1 στην Τούμπα όχι μόνο έριξαν τον ΠΑΟΚ από την κορυφή και μπήκαν ξανά στο κόλπο του τίτλου, αλλά έστειλαν και μήνυμα σε όλους τους ανταγωνιστές τους.

Προφανώς, όλα τα φώτα έχουν πέσει πάνω στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος κατάφερε μέσαα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να… συμμαζέψει τους Πειραιώτες, ωστόσο είχε και το κατάλληλο υλικό. Στο Λιμάνι υπάρχουν παίκτες αξίας που ήρθαν τόσο το καλοκαίρι όσο και τον Γενάρη, που για διαφορετικούς λόγους μέχρι ρώτα απέδιδαν κάτω του μετρίου. Η άφιξη του νέου προπονητή και το πλάνο του, φαίνεται για την ώρα να τους έχει ξυπνήσει.

Ο Μεντιλίμπαρ ήρθε, διάβασε το ρόστερ, αξιολόγησε το υλικό που έχει στου Ρέντη και προσπαθεί να πάρει από όλους ό,τι καλύτερο. Ίσως βέβαια θα έπρεπε να πει κι ένα… ευαριστώ στον προκάτοχό του, καθώς ο Κάρλας Καρβαλιάλ μπορεί ως κόουτς να ήταν απογοητευτικός, στις μεταγραφές όμως ήταν εξαιρετικός. Όλοι οι Πορτογάλοι που ήρθαν με δική του εισήγηση είναι ποιοτικοί παίκτες και ήδη βοηθούν πάρα πολύ. Ο Κάρμο έλυσε το πρόβλημα στην άμυνα που υπήρχε εδώ και χρόνια, οι Όρτα και Τσικίνιο ανέβασαν επίπεδο και τον εντυπωσιακό Έσε, ενώ ακόμα και ο Ναβάρο δείχνει χρήσιμος.

Θυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο, ακόμα και όταν όλοι θεωρούσαν πως όσον αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις η σεζόν είχε τελειώσει, με εντολή (και κινήσεις σε κάποιες υποθέσεις…) του Βαγγέλη Μαρινάκη, έγινε κάποιες πολύ δυνατές και εντυπωσιακές μεταγραφές.

Αρχικά, ο Ολυμπιακός απέκτησε τον 25χρονο επιθετικό Φραν Ναβάρο δανεικό μέχρι το καλοκαίρι από την Πόρτο με μη υποχρεωτική οψιόν 7.500.000 ευρώ, ενώ συνέχισε ακόμα πιο δυναμικά με τη σπουδαία μεταγραφή του εξτρέμ, Ζέλσον Μαρτίνς με τριετές συμβόλαιο, τον οποίο αγόρασε με 3.000.000 ευρώ από τη Μονακό, η οποία κράτησε και ποσοστό μεταπώλησης. Οι Πειραιώτες δεν σταμάτησαν εκεί, αφού προχώρησαν σε διπλό «χτύπημα» με την απόκτηση των Τσικίνιο και Αντρέ Όρτα. Ο Τσικίνιο αποχώρησε από την Μπενφίκα και υπέγραψε συμβόλαιο έως το 2027, ενώ ο Όρτα αφήνει τα «ερυθρόλευκα» της Μπράγκα για να φορέσει αυτά του Πειραιά, ως δανεικός μέχρι το καλοκαίρι. Επένδυση... για το μέλλον ήταν η μεταγραφή του 20χρονου Άγγλου στόπερ Νέλσον Άμπι, ο οποίος άφησε τη Ρέντινγκ για το Λιμάνι. Η τελευταία προσθήκη ήταν αυτή του 24χρονου Πορτογάλου Νταβίντ Κάρμο, ο οποίος αποκτήθηκε δανεικός από την Πόρτο με οψιόν 18.000.000 ευρώ για το καλοκαίρι του 2024, με την προοπτική να πάρει φανέλα βασικού στο κέντρο της άμυνας.

Δεν τις λες και λίγες αυτές τις κινήσεις. Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός άλλαζε επίπεδο με τον Φατίχ Τερίμ και τις μεταγραφές του, με καλύτερη όλων αυτή του Τάσου Μπακασέρα, ενώ ακόμα και η γεμάτη ΑΕΚ, έφερε τον πανάκριβο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς. Την ίδια ώρα όμως στον ΠΑΟΚ κινήθηκαν σε ρηχά νερά, απέκτησαν μόνο τον Γιόνι Ότι και στηρίχτηκαν στον… αέρα του Ραζβάν Λουτσέσκου και στις εντυπωσιακές εμφανίσεις του Γιάννη Κωνσταντέλια και του Μπάμπα Ράχμαν και λιγότερο των Κίριλ Ντεσπόντοφ και Αντρίγια Ζίφκοβιτς.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει κάνει ήδη υπέρβαση, έφτασε να θεωρείται μέχρι και φαβορί για τον τίτλο, όμως τώρα καλείται να δώσει απαντήσεις, καθώς ξαφνικά βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Ο ΠΑΟΚ εμφανέστετα έχει μεγάλο πρόβλημα στον φορ, όμως στην Τούμπα αποφάσισαν πως δεν τους… βγαίνει να φέρουν έναν «Πρίγιοβιτς» για να αποκτήσουν ξεκάθαρο προβάδισμα για τον τίτλο. Μία επιλογή ρίσκου τόσο για τον Λουτσέσκου όσο και για τον Ιβάν Σαββίδη και θα πρέπει το ρόστερ να τους δικαιώσει, για να μη βρεθούν εκτεθειμένοι στο τέλος της σεζόν…

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα αλλάζει όλα ο Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό - Επιστρέφουν δύο... κομμένοι - Κίνηση έκπληξη μετά τον ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags