Facebook Pixel Πέτρος Πασσαλής: Επέστρεψε ο Ολυμπιακός με Μεντιλίμπαρ! Σιγουριά με Κάρμο
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-19 20:29:00

"Ξανά σε τροχιά τίτλου ο Ολυμπιακός - Έδωσε στυλ ο Μεντιλίμπαρ, άλλος Ποντένσε - Σιγουριά με Κάρμο"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη

Ο Πέτρος Πασσαλής στο Sportdog για την αλλαγή αύρας στην ομάδα του Πειραιά μετά το τεράστιο διπλό στην Τούμπα.

Η εμφατική νίκη του Ολυμπιακού μέσα στην Τούμπα έβαλε την ομάδα του Πειραιά ξανά στο παιχνίδι. «Ήταν η καλύτερη εμφάνιση της χρονιάς. Βάζει τον Ολυμπιακό ξανά σε τροχιά τίτλου», αναφέρει ο Πέτρος Πασσαλής. Ο βετεράνος άσος των Πειραιωτών μίλησε το Sportdog για αυτήν την αλλαγή κλίματος που ήρθε με την αύρα του Μεντιλίμπαρ, εξέφρασε την άποψή του για τις κινήσεις που ενίσχυσαν την ομάδα και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ευρωπαϊκή συνέχεια των «ερυθρόλευκων».

Ο Πέτρος Πασσαλής ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην ομάδα της γενέτειράς του, τον Σαμψών Γιαννιτσών. Το 1991 πήρε μεταγραφή στον Εδεσσαϊκό και τον Ιανουάριο του 1995 φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού, με τον οποίο αγωνίστηκε μέχρι το 2001 και κέρδισε 5 πρωταθλήματα Ελλάδας (1997, 1998, 1999, 2000, 2001) και ένα Κύπελλο (1999). Αγωνίστηκε μέχρι το 2007 στον Άρη, όπου έκλεισε την καριέρα του. Στη σταδιοδρομία του διακρίθηκε στη θέση του μέσου.

Η άποψη του για την εικόνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ και την επικράτηση με 4-1 είναι συγκρατημένη και χωρίς άκρατο ενθουσιασμό. «Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός, όχι μετά από πολύ χρονικό διάστημα. Στα δύο τελευταία παιχνίδια δείχνει, ότι είναι καλύτερος απ’ότι ήταν πριν. Με τον ΠΑΟΚ ήταν μία νίκη ψυχολογίας. Γιατί Υπάρχουν ματς μπροστά πολύ καθοριστικά», ανέφερε ο Πασσαλής, ο οποίος θεωρεί, ότι με αυτήν τη νίκη το πρωτάθλημα αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον. «Η διαφορά μεταξύ των ομάδων είναι μικρή. Το διπλό στην Τούμπα βάζει τον Ολυμπιακό ξανά σε τροχιά τίτλου», υπογραμμίζει.

Ξέρει από πίεση ο Μεντιλίμπαρ

Η έλευση Μεντιλίμπαρ έπαιξε καθοριστικό ρόλο, όπως και η χειμερινή μεταγραφική ενίσχυση. «Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα. Με Φερεντσβάρος είδαμε τον Ολυμπιακό με αμυντική συνοχή και επιθετικές προσπάθειες καλύτερες του αντιπάλου. ΜΕ ΠΑΟΚ η ομάδα έκανε την καλύτερη εμφάνιση της χρονιάς. Είχε ανάγκη από στόπερ αλλά και στον άξονα. Ο ερχομός των παικτών τον χειμώνα ήταν επίσης σημαντικός.

Τακτικά ο Μεντιλίμπαρ έχει προσφέρει πράγματα. Έχει δώσει το δικό του στυλ. Οι τρεις παίκτες που έχει στη μεσαία γραμμή κάνουν δουλειά, υπάρχει ισορροπία. Αναφέρομαι στους Όρτα,  Έσσε, Τσικίνιο. Ο Ισπανός είναι ένας προπονητής που γνωρίζει την ιδιαιτερότητα του Ολυμπιακού και έχει μάθει να λειτουργεί υπό πίεση. Αυτό είναι καλό να γνωρίζει να λειτουργεί με πρέσινγκ. Φαίνεται, ότι οι ποδοσφαιριστές αντιλαμβάνονται τι θέλει και αυτό αποτυπώνεται μέσα στο γήπεδο».

Σιγουριά στην άμυνα και στον άξονα

Η άποψή του βετεράνου άσου για τις προσθήκες του χειμώνα είναι θετική, αν και πιστεύει, ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος, για εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. «Ο Κάρμο φαίνεται, ότι είναι καλό στόπερ. Έχει δώσει μια σιγουριά στην άμυνα. Δεν γίνονται τα λάθη που συνέβαιναν πριν. Στο κομμάτι της μετάβασης τόσο στην επιθετική όσο και στην αμυντική παρουσίαζε πρόβλημα ο Ολυμπιακός. Είναι σημαντικό ότι ο σχηματισμός παίρνει μια μορφή με Όρτα και Τσικίνιο. Ο Ναβάρο επίσης δίνει πράγματα», σημείωσε.

Παράλληλα ο παλιός άσος στάθηκε και σε ορισμένους παίκτες που τους γνωρίζουμε. «Ο Φορτούνης τοποθετείται στα πλάγια και συγκλίνει στον άξονα, κάτι που βοηθά στο παιχνίδι. Στην Τούμπα είδαμε έναν διαφορετικό Ποντένσε απ’ ότι ήταν μέχρι τώρα. Έβαλε γκολάρα και το σπάσιμο της μπάλας στο γκολ του Κααμπί ήταν εξαιρετικό. Επίσης ο Ολυμπιακός έδειξε ότι έχει καλύτερα φορ. Ο Ελ Κααμπί είναι σημαντικός. Ο Γιόβιτς έχει ποιότητα, αλλά δεν την έχει βγάλει μέχρι στιγμής», επισημαίνει.

Στο τέλος ο παλαίμαχος παίκτης μίλησε για τον επαναληπτικό των πλέι οφ του Conference League με τη Φερεντσβάρος. «Είναι σημαντικό παιχνίδι. Το 1-0 δεν εξασφαλίζει πολλά πράγματα. Οι Ούγγροι επιτίθενται σωστά με πολύ καλές συνεργασίες. Ο Ολυμπιακός όμως μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση», κατέληξε ο Πέτρος Πασσαλής.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τακτικός θρίαμβος Μεντιλίμπαρ με… κοχόνες - Ο καλύτερος Ολυμπιακός της 3ετίας - Δεν το χάρηκε ο Αλμέιδα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags