Facebook Pixel Έγκλημα για ΠΑΟΚ - "Επιστρατεύει" Κώττα και Φίλων ο Λουτσέσκου
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-24 19:27:00

Έγκλημα και… katastrofa για ΠΑΟΚ - "Επιστρατεύει" Κώττα και Φίλων ο Λουτσέσκου - Φεύγει ο Εκόνγκ!

Οι Μιχείες
Έγκλημα και… katastrofa για ΠΑΟΚ - "Επιστρατεύει" Κώττα και Φίλων ο Λουτσέσκου - Φεύγει ο Εκόνγκ!

Στον Δικέφαλο "την έπαθαν" όπως ο Παναθηναϊκός με Αϊτόρ! Ποιο ήταν το μεγάλο λάθος με τον Αφρικανό στόπερ, γιατί δεν πωλήθηκε και κυρίως γιατί δεν ήρθε ο στόπερ που χρειάζεται ο Ρουμάνος προπονητής. Οι... επιλαχόντες και ο Κεντζιόρα που είναι στα "κόκκινα"!

Έγκλημα και τιμωρία στον ΠΑΟΚ με την υπόθεση Τρόστ Εκόνγκ και κυρίως το ντόμινο που μπορεί να προκαλέσει γενικότερα στην άμυνα (και στα ακραία μπακ) ξεμένοντας από στόπερ, αρχικά στο Conference League!!!

Όπως είχε αποκαλύψει η στήλη, μετά την επιστροφή του τραυματισμένου κάπτεν της Νιγηρίας από το Κόπα Άφρικα, η ζημιά που είχε πάθει επειδή και με δική του επιθυμία συνέχιζε να παίζει όντας τραυματίας (κάνοντας τρία 90λεπτα και ένα 120λεπτο, βγαίνοντας μάλιστα MVP του τουρνουά) ήταν άκρως ανησυχητική και για αυτό προδικάζαμε ότι η απουσία του θα ήταν πολύ μεγαλύτερη από ένα μήνα, που έλεγε το ρεπορτάζ από την Τούμπα. 

Η πλήρη επιβεβαίωσή μας ήρθε μετά την ρεβάνς στην Λεωφόρο, όταν επίσημα ο ΠΑΟΚ παραδέχτηκε πως είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος ο 30χρονος Νιγηριανός να οδηγηθεί στο χειρουργείο αφού έχει υποστεί χοντρή ζημιά στις μυϊκές ίνες! Πως μεταφράζεται αυτό; Σε πραγματική... katastrofa!! Κι αυτό αφού ενόψει των δυο αγώνων με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ ξέμεινε με έναν και μοναδικό κλασικό στόπερ, τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη!!

Ο Κεντζιόρα που τον βάπτισαν από μπακ σε βασικό κι αναντικατάστατο στόπερ (σε 2άδα & όχι σε 3άδα), τα έχει πάει περίφημα μέχρι τώρα αλλά αγωνίζεται non stop και υπάρχει ο κίνδυνος (λόγω μη αντικατάστασης) να καεί από τα συνεχή παιχνίδια. Από εκεί και πέρα ο Μιχαηλίδης βγήκε νοκ άουτ τουλάχιστον για 4 με 5 εβδομάδες ενώ εκτός ευρωπαϊκής λίστας έχει τεθεί ο Νάσμπεργκ!! Με τον αναξιόπιστο Νορβηγό, επίσης αριστεροπόδαρο όμως, να είναι τουλάχιστον διαθέσιμος για το πρωτάθλημα...

Οπότε η λογική λέει για back up λύση εκ των έσω, Γιόνι Ότο ή Βιερίνια στην Ευρώπη. Δεξιοί μπακ και οι δυο αλλά καμία σχέση ανασταλτικά με τον Κεντζιόρα, πείραμα που του βγήκε στο 110% του Λουτσέσκου. Μόνο που δεν γίνεται σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και θέλει να πάει πέρα κι από τα προημιτελικά του Conference, να βαπτίζεται συνέχεια το κρέας ψάρι. Όταν μάλιστα από εδώ και πέρα το πρόβλημα θα είναι τόσο βεβαρημένο, με συνεχή παιχνίδια. 

Βέβαια και στους ακραίους μπακ υπάρχει θέμα για τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις αφού και εκεί είναι οριακά, πραγματικά τσίμα, τσίμα τα... κουκιά. Μάλιστα με έναν ακόμη τραυματία ή τιμωρημένο δεν θα βγαίνουν. Βλέπετε στην ευρωπαϊκή λίστα δεν έχουν δηλωθεί ούτε ο Σάστρε, ούτε ο Ράφα Σοάρες!!! Για παράδειγμα αν ο ΠΑΟΚ έπαιζε αυτή την Πέμπτη με Ντιναμό και περιμένοντας την επάνοδο του Ράχμαν Μπάμπα, λογικά θα πήγαινε ο Γιόνι Οτο αριστερό μπακ και ο Βιερίνια δεξιά! 

Πάμε και στις ευθύνες που βαραίνουν τον Οργανισμό ΠΑΟΚ γενικότερα: ο Τρόστ Εκόνγκ για τον οποίο καλοκαιριάτικα πληρώθηκε transfer fee 1.000.000 ευρώ στην Γουότφορντ και ο ίδιος πήρε το συμβόλαιο του Ίνγκανσον (περίπου 1,2 εκατ. ετησίως) στο πρώτο μισό της σεζόν δεν κατάφερε να μπει ποτέ στα παπούτσια του Ισλανδού. Για αυτό άλλωστε τον λόγο υπήρχαν σοβαρές σκέψεις απόκτησης δεξιού στόπερ τον Γενάρη (στο ρόστερ του δικεφάλου υπάρχει και το πρωτοφανές, των τριών αριστεροπόδαρων από τους οποίους κανένας δεν μπορεί να αγωνιστεί δεξιός στόπερ), οι οποίες πήγαν πίσω επειδή έβγαινε ο Κεντζιόρα ως στόπερ. 

Έτσι δόθηκε προτεραιότητα στην προσθήκη πρωτοκλασάτου δεξιού μπακ, καταλήγοντας στον Ότο που καλύπτει με την ίδια επιτυχία κι άνεση και την θέση του αριστερού μπακ. Μάλιστα ο Ισπανός πήρε και ένα πολύ υψηλό συμβόλαιο, ύψους 850.000 net ετήσιες αποδοχές συν μπόνους, το οποίο δόθηκε πιο εύκολα γιατί δεν θα... μοιραζόταν με τις αποδοχές άλλης μεταγραφής στην άμυνα (από την στιγμή που στην πορεία αποφασίστηκε να βγει Stop στον ερχομό και σεντερ μπακ, παρότι υπήρξαν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις υποψηφίων).

O Εκόνγκ αφού έπαιξε για τελευταία φορά με τον ΠΑΟΚ στις 3 Ιανουαρίου έφυγε στο Κόπα Άφρικά με την Νιγηρία. Στην ελληνική πιάτσα agents γνώριζαν βεβαίως πως στην Τούμπα περίμεναν να πάει καλά ο Νιγηριανός στο τουρνουά, μπας και το καλοκαίρι ή ακόμη και μέχρι τέλος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, τους πήγαινε πρόταση από την Αραβία για τον Εκόνγκ, ώστε να τον πουλούσαν, βγάζοντας κέρδος και κυρίως γλιτώνοντας το υψηλότατο συμβόλαιό του, από την στιγμή που δεν τους έβγαινε... Ίνγκανσον. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε οι πληροφορίες και τα δημοσιεύματα πως η Αλ Νάσρ του Κριστιάνο Ρονάλντο ... κοιτούσε την περίπτωση του Τρόστ Εκόνγκ.

Το κακό με τον Εκόνγκ για τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον τραυματισμό του κόντρα στην Γουινέα Μπισάου, μόλις στο δεύτερο μάτς της φάσης των ομίλων. Προλάβαιναν ακόμη να πάρουν στόπερ στον ΠΑΟΚ, αφού αυτός συνέβη στις 18 Ιανουαρίου. Και παρότι στο επόμενο ματς (22/1) έμεινε εκτός, οι ασπρόμαυροι κάπου εφησύχασαν βλέποντας του να επανέρχεται στα νοκ άουτ  ματς αλλά και επειδή ο ίδιος, ο άσος, τους καθησύχαζε (όχι φυσικά πως πέταγαν και την σκούφια τους να πάρουν στόπερ αφού ακόμη δεν είχαν κλείσει τον δεξιό μπακ, που ήρθε τελικά 29 Ιανουαρίου). Κι αυτό πληρώνουν τώρα στον δικέφαλο και ίσως να τους κοστίσει ακριβά προσεχώς.

Ο ΠΑΟΚ βγάζει προς τα έξω πως είναι έξαλλος με την ...ΕΠΟ της Νιγηρίας για την διαχείριση του Τρόστ Εκόνγκ. Και πως θα ζητήσει εξηγήσεις ενώ σκέφτεται -λένε- να το πάνε μέχρι και την... FIFA. Και δίκιο να έχουν και έτσι να είναι, πιάσε το αυγό και κούρευτο... Μόνο επικοινωνιακά και ενδεχομένως οικονομικά με κάποια αποζημίωση μπορεί να έχει όφελος ο ΠΑΟΚ. Αγωνιστικά όμως, μπορεί να αποδειχθεί... katastrofa για τον ΠΑΟΚ, που δεν προνόησε και δήλωσε τον Εκόνγκ στην ευρωπαϊκή λίστα και δεν έκανε μεταγραφική προσθήκη στόπερ τον Γενάρη. Στον Παναθηναϊκό πέρσι κάτι ανάλογο είχαν πάθει με την περίπτωση Αιτόρ...

ΥΓ. Παναγιώτου, Κωττάς και Ταξιάρχης Φίλων είναι τρείς πολύ ταλαντούχοι στόπερ από την Ακαδημία, που παίζουν και στον ΠΑΟΚ Β, οι οποίοι μπορούν θεωρητικά να βοηθήσουν τον Λουτσέσκου σε ένα προσεχές/ενδεχόμενο... αδιέξοδο στα στόπερ. Ποιος ξέρει ίσως έρχεται η σειρά ενός νέου... Κουλιεράκη, ειδικά όταν μιλάμε για τον 18χρονο Φίλων ή τον 19χρονο Κωττά...

ΥΓ.1 Εκτιμώ πως με αυτό που συνέβη ο Τρόστ Εκόνγκ το καλοκαίρι, είτε έτσι είτε αλλιώς, θα αποχωρήσει το καλοκαίρι από την Τούμπα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Κροτίδα" Σαββίδη στο ελληνικό ποδόσφαιρο - 10 εκατ. ευρώ για 2 χαφ στον ΠΑΟΚ - Κλείνει και στόπερ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags