Facebook Pixel Ολυμπιακός - Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ: Θα φύγει μόνο αν φύγει και ο Βαλβέρδε
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-25 16:00:00

"Ολυμπιακός όπως η Σεβίλλη με Μεντιλίμπαρ - Θα φύγει από Ελλάδα μόνο αν απολυθεί και ο Βαλβέρδε..."!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Ολυμπιακός όπως η Σεβίλλη με Μεντιλίμπαρ - Θα φύγει από Ελλάδα μόνο αν απολυθεί και ο Βαλβέρδε..."!

"Μέσα στο πρωτάθλημα με το καλύτερο ρόστερ στην Ελλάδα"! Τι κατάφερε ήδη στο Λιμάνι ο Ισπανός κόουτς, το μέλλον του σε συνδυασμό με τον Ερνέστο και η προοπτική των Πειραιωτών

Ενθουσιασμό έχει προκαλέσει εντός και εκτός Ολυμπιακού, σε διοίκηση/παίκτες αλλά και στους οπαδούς, η παρουσία τού Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην άκρη του πάγκου, καθώς από την ημέρα της έλευσής του η ομάδα πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις και, το κυριότερο, παίρνει αποτελέσματα.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Βαγγέλη Λυκάκη, δημοσιογράφο που γνωρίζει πολύ καλά το ισπανικό ποδόσφαιρο και, κατ' επέκταση, τον Βάσκο τεχνικό, για να σχολιάσει την πορεία του στο Λιμάνι μέχρι στιγμής αλλά και αν του προκαλούν εντύπωση όλα όσα έχει πετύχει.

"Αυτό κάνει ο Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό - Για αυτό τον σέβονται στα αποδυτήρια - Θα προχωρήσει στην Ευρώπη όπως με Σεβίλλη;"

"Τα είχαμε ξαναπεί στο sportdog, θα πάει καλά αν τον αφήσουν σε ησυχία. Κάνει απλά πραγματάκια, βάζει τους σωστούς παίκτες στη σωστή θέση, δεν πηγαίνει να κάνει περίεργα πράγματα στις τακτικές. Build up ναι, αλλά όταν υπάρχει ρίσκο να διώχνουμε την μπάλα. Νομίζω ότι του βγαίνει τού Ολυμπιακού γιατί τον σέβονται στα αποδυτήρια. Ακόμα και τα μεγάλα ονόματα. Στη Σεβίλλη ήταν, ευρωπαϊκό τίτλο κατέκτησε πριν από λίγους μήνες, υπάρχει σεβασμός. Και είναι προπονητής που έχει καλά αποτελέσματα και η ομάδα προχωράει", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος.

Βλέπεις να προχωράει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη;

"Έκανε δηλώσεις πρόσφατα ο Μεντιλίμπαρ και έλεγε ότι μοιάζει λίγο η κατάσταση στον Ολυμπιακό, με την περσινή κατάσταση που βρήκε στη Σεβίλλη. Που προχώρησε στην Ευρώπη και πήρε τα πάνω της. Γιατί να μην συμβεί το ίδιο και στον Ολυμπιακό;".

"Μέσα για το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός - Μην περιμένουμε θαύματα - Γιατί να μην μείνει στην Ελλάδα;"

Μπορεί να διεκδικήσει ξανά με αξιώσεις το πρωτάθλημα φέτος ο Ολυμπιακός;

"Αν κάνει τις νίκες που πρέπει να κάνει, δεν αποκλείεται να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα. Οι Ολυμπιακοί με μια νίκη θεωρούν ότι μπορούν να πάρουν το πρωτάθλημα, αποθεώνουν, όπως και γενικά οι Έλληνες φίλαθλοι, αλλά με μια ήττα χαλούν τον κόσμο. Ναι μεν θα βελτιωθεί και θα συνεχίσει, αλλά μην περιμένουμε και θαύματα από τον Μεντιλίμπαρ. Δεν θα ξεπεράσει σε ένα μήνα την καλή δουλειά που κάνει ο Αλμέιδα 1,5 χρόνο στην ΑΕΚ ή όσα έχει πετύχει ο Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ. Ατομικά αν το δει κανείς πάντως, δεν υστερεί ο Ολυμπιακός. Ίσως να είναι και καλύτερος από τους άλλους".

Θεωρείς ότι μπορεί να έχει μέλλον στον Ολυμπιακό;

"Είναι πολύ πιθανό να μείνει αν πάει καλά η χρονιά. Αν πάρει τίτλο. Αν δε πάρει τίτλο ή δεν κάνει πορεία στην Ευρώπη, αλλά η ομάδα είναι βελτιωμένη και βγάλει πράγματα, θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός θα τον κρατήσει. Γιατί να μην μείνει;".

"Ισπανία για την Μιλμπάο του Βαλβέρδε; - Δεν έχει κολλήματα - Βάζει παίκτες Μαρτίνεθ και Καρβαλιάλ"

Μπορεί να προκύψει ενδιαφέρον, ξανά, από την Ισπανία;

"Δε νομίζω να του έρθει πρόταση και να φύγει ενώ είναι καλά εδώ, ευχαριστημένος. Για να γυρίσει στην Ισπανία πρέπει να είναι πρόταση τύπου Μπιλμπάο, αλλά εκεί είναι ο Βαλβέρδε. Δεν υπάρχει άλλη ελκυστική προοπτική".

Θα φέρει ξανά παίκτες από την Ισπανία ο Ολυμπιακός το προσεχές καλοκαίρι;

"Ισπανία κοιτάζει έτσι κι αλλιώς ο Ολυμπιακός, αλλά με τον Μεντιλίμπαρ θα το κάνει παραπάνω. Άλλαξε και τεχνικό διευθυντή ο Ολυμπιακός, δεν είναι ότι έχουμε κάποιο δουλεμένο δίδυμο. Αλλά δείχνει ότι δεν έχει πρόβλημα να χρησιμοποιήσει του προηγούμενου προπονητή παίκτες ή Έλληνες ή οτιδήποτε άλλο. Δεν έχει κολλήματα, δούλεψε πολλά χρόνια σε μικρομεσαίες ομάδες, δεν είναι ότι έφερνε τα δικά του παιδιά".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο εξωτερικό μάνατζερ κορυφαίου παίκτη του Ολυμπιακού - Συζητά με άλλη ομάδα, αποφασίζει ο Μαρινάκης!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags