Facebook Pixel 81’’ τρόμου από τον ΠΑΟΚ του... 2019 - Θα μας ’’στείλει’’ ο Κωνσταντέλιας
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-25 19:50:00

81’’ τρόμου από τον ΠΑΟΚ του... 2019 - Θα μας ’’στείλει’’ ο Κωνσταντέλιας, άλλος είναι ο τύπος που δεν παίζεται!

του Λάζαρου Γεωργίδη
81’’ τρόμου από τον ΠΑΟΚ του... 2019 - Θα μας ’’στείλει’’ ο Κωνσταντέλιας, άλλος είναι ο τύπος που δεν παίζεται!

Μόνο τυχαία δεν ήταν η απίθανη ανατροπή του Δικεφάλου στο Αγρίνιο, μόλις λίγα 24ωρα μετά τα όσα απίστευτα έγιναν στη Λεωφόρο. Η… βεντέτα με τα δοκάρια, ο μικρός "μάγος" και ο κορυφαίος του Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ το έκανε όπως στο πρώτο γύρο ή όπως το... 2019! Ο Δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ, όπως ακριβώς και στον αγώνα της Τούμπας για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος και τελικά είχε επικρατήσει με 2-1. Ποιοι ήταν οι σκόρερ του; Ο Σάστρε και ο Ζίβκοβιτς! Η νίκη του στο Αγρίνιο είναι επικράτηση που... φωνάζει πως την χρειαζόταν ο οργανισμός μετά τον ''υπερήφανο'' αποκλεισμό στη Λεωφόρο την περασμένη Τετάρτη. Και είναι τρίποντο, που στο φινάλε της σεζόν να κουβαλάει τη βαρύτητα της νίκης που είχε πάρει ο νταμπλούχος ΠΑΟΚ του 2019. Και τότε πίσω στο σκορ και τότε ανατροπή σε μικρό χρονικό διάστημα: σήμερα αρκούσαν 81 δευτερόλεπτα, στις 16/03/2019 απαιτήθηκαν 3 λεπτά. Σαν πολλές δεν είναι οι συμπτώσεις;

Γιατί ο ΠΑΟΚ το γύρισε σε 81 δευτερόλεπτα;

Κι επειδή 2 γκολ σε τόσο σύντομο διάστημα μπορεί να θεωρηθεί τύχη ή αν προτιμάτε, τα... ρέστα της γκίνιας μετά τον Παναθηναϊκό πρέπει να πάρουμε υπόψιν μας πως ο ΠΑΟΚ το έχει πράξει ξανά φέτος. Δηλαδή, στη νίκη του με τον Ατρόμητο κάνει το 0-2 σε 4 λεπτά ενώ με τον ΟΦΗ γράφει το 2-0 σε απόσταση 2 λεπτών. Δεν είναι μοίρα, παιχνίδι της τύχης ή οτιδήποτε άλλο. Είναι η ορμή μιας ομάδας που ''πετάει'' φωτιές και μόλις πάρει κεφάλι, μπορεί να σε διαλύσει αγωνιστικά μπαμ - μπαμ!

 

Έχει ανοίξει λογαριασμό με τα δοκάρια, τρελό αυτό που κάνει ο ''Ντέλιας''!

Πάμε και πιο συγκεκριμένα στο ματς. Ο Δικέφαλος την... άκουσε από την γκολάρα του Ηλία Χατζηθεοδωρίδη, αλλά ανέβασε ρυθμό. Έψαξε ορθολογικά και με υπομονή το γκολ της ισοφάρισης, αλλά τα δοκάρια του το χάλασαν. Κι εδώ που τα λέμε, ο ΠΑΟΚ έχει ανοίξει κακό λογαριασμό με τα δοκάρια: στο Περιστέρι το σημάδεψε δις, με την ΑΕΚ το βρήκε ο Ντεσπόντοφ, με τον ΠΑΟ στο Κύπελλο ο Μεϊτέ, σήμερα οι Μουργκ και Κωνσταντέλιας.

Ο τελευταίος μπορεί να μη σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο, όμως ήταν ο απόλυτος μαέστρος της ομάδας του. Το συγκλονιστικό δεν είναι η ευχέρειά του με την μπάλα στα πόδια, η συνέπεια με την οποία δημιουργεί ρήγματα και φέρνει σε θέσεις καλής ευκαιρίας τους συμπαίκτες του μα η αγάπη που δείχνει στην ευθύνη. Την ευθύνη του ηγέτη, που την έχει κερδίσει και έχει κάνει και τον απαιτητικότατο Λουτσέσκου να του δώσει το ''σκαλπ''.

Οι αγκαλιές τίτλου και ο τύπος που δεν παίζεται στον ΠΑΟΚ!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και έκλεισε με αγκαλιές που έδειξαν γιατί ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Πριν την εκκίνηση των τελευταίων 45 λεπτών, ο Λουτσέσκου έριξε στη μάχη τον Αλί Σαμάτα τον οποίο σύσσωμη η ''ασπρόμαυρη'' οικογένεια στήριξε πριν την είσοδό του. Η αγκαλιά με την οποία έκλεισαν τον αγώνα οι Θεσσαλονικείς ήταν αυτή της ομάδας που πήρε τρίποντο με ανατροπάρα, που έβγαλε τόνους χαρακτήρα και έστειλε το μήνυμα πως θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της.

Το 1-1 έρχεται μετά τη μετακίνηση του ''Ντέλια'' ακριβώς πίσω από τον Σαμάτα. Μέχρι να το καταλάβει η ομάδα του Πετράκη, είχε φάει το γκολ και μόλις το... έπιασε ''έσκασε'' και η γκολάρα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς για το 2-1! Ο Σέρβος έκανε τη διαφορά κι εδώ είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ: δεν τραβάει σε ένα παιχνίδι ο Ντεσπόντοφ; Κανένα πρόβλημα, το παίρνει πάνω του ο Σέρβος εξτρέμ. Και αντίστροφα.

Κι επειδή τα φώτα πάνε δικαίως στους επιτιθέμενους, υπάρχει κι αυτός που έκανε τη ''βρώμικη'' δουλειά. Περί του Σουαλιό Μεϊτέ ο λόγος, με τον μέσο του Δικέφαλου να είναι απροσπέλαστος και οι παίκτες του Παναιτωλικού τον έβλεπαν και... άλλαζαν δρόμο συνειδητοποιώντας πως ο 29χρονος απλά δεν παίζεται!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η επική ανατροπή του ΠΑΟΚ σε... δευτερόλεπτα - Γκολάρες Χατζηθεοδωρίδη και Ζίβκοβιτς (Highlights)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags