Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ανατροπή στο Λιμάνι με Φορτούνη, Μασούρα
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-27 21:03:00

Ανατροπή στο Λιμάνι με Φορτούνη, Μασούρα - "Καμπανάκι" για Ποντένσε - Ο πρώτος που φεύγει το καλοκαίρι!

του Παναγιώτη Νικολάου

Το μέλλον των δύο Ελλήνων και οι αποφάσεις Μεντιλίμπαρ. Οι τελευταίες πληροφορίες από το μέτωπο των ανανεώσεων, η προσοχή που χρειάζεται με τον Πορτογάλο άσο και οι αλλαγές που έρχονται στο ρόστερ.

Μια σειρά από ενδιαφέροντα θέματα υπάρχουν στο ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού τις τελευταίες ημέρες, δεδομένου ότι η έλευση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει φέρει άλλον αέρα στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο.

Συνοδεύτηκε από νίκες σε Ελλάδα (ειδικά η εμφατική 4άρα επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα!) και Ευρώπη (με πρόκριση στην επόμενη φάση τού Conference League!), εξορθολογισμό στον τρόπο αντιμετώπισης των αγώνων αλλά και μια ακομπλεξάριστη τακτική από την πλευρά του πεπειραμένου προπονητή.

Γιατί χρησιμοποιεί τους παίκτες εκείνους που κάνουν τη δουλειά του, χωρίς να κοιτάζει αν τους είχε φέρει ο Καρβαλιάλ (Τσικίνιο και Όρτα) ή χωρίς να τον ενδιαφέρει αν κάποιοι ήταν τελειωμένοι ήδη από την εποχή του Μαρτίνεθ (π.χ. ο Ιμπόρα, που έχει ξανανιώσει).

ΜΕΝΤΙΛΙΜΠΑΡ: Ο Ισπανός τεχνικός, λοιπόν, τα πηγαίνει εξαιρετικά, κι εδώ έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε ότι δεν ήταν η πρώτη λύση που εξετάστηκε για να έρθει στην ομάδα στη θέση του Κάρλος Καρβαλιάλ! Ο Ολλανδός Γιάνσεν ήταν ο επικρατέστερος για αντικαταστάτης του Πορτογάλου προπονητή, που είχε έρθει μάλιστα και στην Ελλάδα για συζητήσεις, αλλά δεν έπεισε κανέναν ότι μπορούσε να κάνει αυτό που έκανε ο Μεντιλίμπαρ; Δηλαδή να δώσει άμεσα την αλλαγή που χρειαζόταν η ομάδα. Με αποτέλεσμα να προτιμηθεί ο πεπειραμενος και πιο αποφασισμένος Ισπανός προπονητής...

ΚΑΡΒΑΛΙΑΛ: Όταν έφυγε από τον Ολυμπιακό, πολλά ερυθρόλευκα Μέσα προσπάθησαν να μας πείσουν ότι θα βρει άμεσα δουλειά στην Πορτογαλία, με το που θα λήξει δηλαδή η τρέχουσα σεζόν. Προφανώς στη λογική οτι δεν του δημιούργησε πρόβλημα στην καριέρα του το γεγονός ότι μέσα σε 2 μήνες έφυγε από τον Ολυμπιακό. Κι αλήθεια είναι, μπορεί να υπάρξει ομάδα, καθώς ο 38χρονος και άκρως επιτυχημένος Λουίς Φρέιρε, της Ρίο Άβε, αναμένεται να δοκιμαστεί σε ομάδα με υψηλότερο επίπεδο στην Πορτογαλία, για να έρθει στη συνέχεια στην Ελλάδα. Το ζήτημα είναι κατά πόσο ενδιαφέρει τον Καρβαλιάλ να καθίσει στον πάγκο της Ρίο Άβε...

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ/ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Δεν έχουν κληθεί ακόμα για ανανέωση στα συμβόλαιά τους, σε αντίθεση με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Θα συνεχίσουν στο Λιμάνι; Στον Ολυμπιακό λένε ότι στη δύσκολη περίοδο του Φορτούνη, μετά και τον δεύτερο χιαστό, η ομάδα του είχε φερθεί ως οικογένεια. Κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσει. Ενώ για τον Μασούρα υποστηρίζουν πως πρόκειται για ένα απ’ τα καλύτερα παιδιά, που βοηθάει πολύ και στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως τα δεδομένα έχουν αλλάξει και ότι αμφότεροι βρίσκονται πλέον πιο κοντά στην παραμονή. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει άριστη σχέση και με τους δύο και το οικονομικό δύσκολα θα αποτελέσει εμπόδιο.

ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Δεν είναι κρυφό πως ο Ποντένσε δουλεύει πολύ για την εκρηκτικότητά του και την ταχύτητα. Γιατί θέλει διαρκώς να γίνεται καλύτερος. Με αποτέλεσμα, όμως, τα υπερβολικά γυμνασμένα πόδια του να του στερούσαν το προηγούμενο διάστημα αυτό που ήθελε να πετύχει - Για αυτό και είχε κάνει "κοιλιά" στην απόδοσή του. Ο ίδιος δουλεύει εδώ και αρκετό καιρό πάνω σε αυτό, ώστε να εξελίξει κι άλλο την έκρηξή του. Μόνο που θέλει και λίγο προσοχή γιατί όλα αυτά γίνονται για να βοηθούν τελικά την ομάδα, κι οχι για να της στερούν το 100% ενός από τους καλύτερους παίκτες της.

ΓΙΟΒΕΤΙΤΣ: Το τελευταίο διάστημα έχει ανεβάσει την απόδοσή του, ο Ολυμπιακός πήρε γκολ από αυτόν, δείχνει να πατάει καλύτερα στα πόδια του με τον Μεντιλίμπαρ στην άκρη του πάγκου. Παρόλα αυτά δεν έχει μέλλον στο Λιμάνι μετά το καλοκαίρι. Ξεκαθαρισμένο. Μάλιστα, αν δεν ήταν ο Ελ Κααμπί που έχει ντυθεί, φέτος, Μπακαμπού στο σκοράρισμα και έχουν πέσει οι τόνοι γύρω από την επιθετική απόδοση της ομάδας, πολύ εύκολα θα μπορούσε να είχε φύγει ήδη από τον περασμένο Γενάρη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Εθνική αλλάζουν το πρόγραμμα των πλέι οφ και τον τελικό Κύπελλου - Όλα τα σενάρια

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags