Facebook Pixel Άλλη ομάδα ο ΠΑΟ με Ιωαννίδη, Μπακασέτα- Νέο "καμπανάκι" με το ρίσκο Τερίμ
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-28 23:46:00

Άλλη ομάδα ο ΠΑΟ με Ιωαννίδη, Μπακασέτα - Νέο "καμπανάκι" με το ρίσκο Τερίμ - Ποιος θα το περίμενε με Ζέκα...

του Νίκου Στεργίου
Άλλη ομάδα ο ΠΑΟ με Ιωαννίδη, Μπακασέτα - Νέο "καμπανάκι" με το ρίσκο Τερίμ - Ποιος θα το περίμενε με Ζέκα...

Λάθος αν στο Τριφύλλι νομίζουν ότι ήταν πρόβα Κυπέλλου! Οι καλές εμφανίσεις και νίκες που επέστρεψαν στη Λεωφόρο, οι παίκτες που ξεχώρισαν και τι πρέπει να προβληματίσει τον Τούρκο προπονητή ενόψει πλέι οφ και τελικού...

Το καλύτερό του αγωνιστικό πρόσωπο εδώ και αρκετό καιρό παρουσίασε ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Άρη, δίνοντας μία πρώτη απάντηση μετά τις απογοητευτικής εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος. Όχι ότι τα έκαναν όλα τέλεια οι Πράσινοι, αλλά τουλάχιστον... θύμισαν Παναθηναϊκό, ειδικά όπως θέλουν να τον βλέπουν οι οπαδοί του στα εντός έδρας ματς. Γιατί η εικόνα με Λαμία, ΠΑΟΚ και Κηφισιά στη κάθε άλλο παρά... Παναθηναϊκό Λεωφόρου θύμισε.

Αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός μπήκε με φόρα στο παιχνίδι, θέλοντας να δείξει από το πρώτο δευτερόλεπτο ποιος είναι το αφεντικό. Ευτύχησε να προηγηθεί στο 3ο λεπτό με τον Μπακασέτα, φέρνοντας το ματς στα μέτρα του από το ξεκίνημα. Έως το 20' η ομάδα του Φατίχ Τερίμ κυριάρχησε απόλυτα, κάτι που σαφώς ευχαριστεί τον Τούρκο τεχνικό, αλλά θα πρέπει παράλληλα να τον... προβληματίσει καθώς οι Πράσινοι θα έπρεπε να έχουν σκοράρει τουλάχιστον ένα ακόμα γκολ βάσει των κλασικών ευκαιριών που δημιούργησαν.

 

Η αδυναμία του Παναθηναϊκού να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες του θα μπορούσε να του κοστίσει, καθώς στη συνέχεια ο Άρης ισορρόπησε το ματς και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ισοφάριση, άσχετα αν δεν κατάφερε να σκοράρει. Το δίδυμο Ακαϊντίν-Ούγκο στα κέντρο της άμυνας δεν είναι το πλέον αξιόπιστο, κάτι που φάνηκε σε ορισμένες περιπτώσεις, με πιο κραυγαλέα τη φάση του 47', όταν "έχασαν" τον Ζαμόρα και αυτός αστόχησε με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή. Ο Τερίμ δίνει ευκαιρίες και χρόνο στους δύο "νέους" για να χτίσουν χημεία μεταξύ τους, αλλά ταυτόχρονα ρισκάρει αρκετά να του "στραβώσουν" παιχνίδια όταν τους τοποθετεί μαζί στην άμυνα αφού είναι εμφανές πως δεν έχουν δέσει ακόμα. Κόντρα στον Άρη δεν είχε και πολλές επιλογές εξαιτίας των απουσιών, θα έχει όμως ενδιαφέρον η διαχείρισή του στα Πλέι οφ.

 

Σε αντίθεση με τα πρόσφατα ματς, που έμοιαζε επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, ο Φώτης Ιωαννίδης είχε κέφια ενάντια στον Άρη, αποτελώντας διαρκή πηγή κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα. Οι εμπνεύσεις του, οι κάθετες πάσες του, οι κινήσεις με και χωρίς την μπάλα έλειψαν πολύ στο Τριφύλλι και φανερώνουν ότι ο Έλληνας επιθετικός επανέρχεται στα γνώριμα στάνταρ απόδοσής του πάνω που μπαίνουμε στο πιο κρίσιμο κομμάτι της σεζόν. Σημαντικό και για την ψυχολογία του το γεγονός ότι ξαναβρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, έστω και από τη βούλα του πέναλτι.

Εξαιρετική δουλειά έκανε επίσης ο επανακάμψας από τραυματισμό, Άνταμ Τσέριν, αλλά και ο Κάρλος Ζέκα, για τον οποίο ελάχιστοι περίμεναν να εξελιχθεί σε τόσο πολύτιμη μονάδα φέτος. Οι δύο τους συνέθεσαν ένα αποτελεσματικό δίδυμο χαφ, που ήλεγξε τον ρυθμό και βοήθησε τον Παναθηναϊκό να "πνίξει" τον αντίπαλό του σε σημαντικά διαστήματα του αγώνα. Τους βοήθησε φυσικά και ο Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος -πέραν της επιρροής του στην επίθεση- κάνει στο γήπεδο αρκετή αθόρυβη δουλειά με μπόλικο τρέξιμο. Κάτι  που εξηγεί εν πολλοίς το γιατί ο "Μπάκα" σπανίως μένει εκτός ενδεκάδας, ακόμα κι όταν ο Τερίμ εφαρμόζει ροτέισον.

Η συνύπαρξη Μπακασέτα, Μπερνάρ και Ιωαννίδη στο αρχικό σχήμα βοηθά τους Πράσινους να παίξουν κάθετα, στοιχείο που φαίνεται να αποτελεί το "Α και το Ω" στο επιθετικό πλάνο του Τερίμ. Όταν βρίσκουν χώρους, όπως με τον Άρη, μπορούν να κάνουν... πάρτι. Όταν όμως αντιμετωπίζουν κλειστές άμυνες έχουν σημαντικό πρόβλημα στη δημιουργία, όπως φάνηκε με Λαμία, ΠΑΟΚ και Κηφισιά.

Το αποψινό ματς δεν πρέπει να επ' ουδενί να αντιμετωπιστεί από τον Παναθηναϊκό ως προαναγγελία τελικού Κυπέλλου, κάνοντας τους Πράσινους να εφησυχάσουν. Ο Άρης (εφόσον φυσικά προκριθεί στη ρεβάνς με Παναιτωλικό) θα μπει με το... μαχαίρι στα δόντια και δεν πρόκειται να αφήσει τόσους χώρους στον αντίπαλό του, όπως έκανε στη Λεωφόρο. Ειδικά από τη στιγμή που ο Άκης Μάντζιος είχε την ευκαιρία να διαβάσει τον αντίπαλό του και να διαπιστώσει τι "απαγορεύεται" να κάνει κόντρα στους Πράσινους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύο ρήτρες για Ντραγκόφσκι, τον αγοράζει φθηνότερα ο ΠΑΟ - Μεγάλη διαφορά με Παλάσιος - Διπλό "όχι" Γιοβάνοβιτς!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags