Facebook Pixel Ολυμπιακός: Φεύγει ο Μίτσελ - "Τέλος" τα εκατομμύρια για Φορτούνη
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-01 15:43:00

Φεύγει από την Αραβία ο Μίτσελ - "Τέλος" τα εκατομμύρια για... Φορτούνη!

του Παναγιώτη Νικολάου
Φεύγει από την Αραβία ο Μίτσελ - "Τέλος" τα εκατομμύρια για... Φορτούνη!

Το ξέσπασμα του Δώνη και η αποχώρηση του Μποτία πριν μερικούς μήνες μόνο τυχαία δεν ήταν...

Τρελό κράξιμο έριξε ο Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα τής Αλ Ουάχντα από την Αλ Ιτιχάντ, με 2-1, καθώς αποκάλυψε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι ποδοσφαιριστές του είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Νοέμβριο.

Εξέλιξη που προφανώς δημιουργεί αναστάτωση στο εσωτερικό τής ομάδας και, εύλογα, δημιουργούνται προεκτάσεις που δεν επιτρέπουν σε ποδοσφαιριστές και τεχνικό τιμ να λειτουργήσουν απερίσπαστα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους.

Θα μπορούσε, βέβαια, να υποστηρίξει κάποιος ότι αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, πολλές φορές μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις κ.λπ., προφανώς δεν χάθηκε και ο κόσμος. Σωστά. Αλλά έχει σημασία να δούμε πού συμβαίνουν όλα αυτά: Στο αραβικό ποδόσφαιρο που, λόγω και του Τυπου στην Ελλάδα, έχει δημιουργηθεί μια ψευδαίσθηση ότι ρίχνουν τρελά ποσά, περπατάνε σε μαγικά χαλιά και κάνουν μπάνιο με λίρες και πετρέλαιο.

Η αλήθεια, όμως, είναι διαφορετική και αυτό είναι κάτι που γράφουμε για ακόμα μια φορά μέσω του sportdog, καθώς έχει ενδιαφέρον να αναδείξουμε κάτι ακόμα: Η ομάδα τού Δώνη αντιμετωπίζει τόσο πρόβλημα ρευστότητας, για αυτό δεν κάνει πληρωμές, όσο και πρόβλημα με την απαγόρευση μεταγραφών που της έχει επιβληθεί (λόγω των οικονομικών της), με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πραγματοποιήσει μεταγραφές.

Και ρωτάμε: Πού είναι, τώρα, όλοι εκείνοι που έβλεπαν εκατομμύρια στα πόδια τού Κώστα Φορτούνη για να φύγει από τον Ολυμπιακό και να υπογράψει στην Αλ Ουάχντα του Γιώργου Δώνη; Γιατί, προφανώς, ο Έλληνας προπονητής τον ήθελε πολύ στην ομάδα του και η αξία του Κ. Φορτούνη είναι για να πάρει συμβόλαιο πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Αλλά στο αραβικό ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο εύκολοι στο να δώσουν χρήματα όσο έχει καλλιεργηθεί η εντύπωση στους Έλληνες αναγνώστες. Πολύ περισσότερο η Αλ Ουάχντα, που ΘΑ έδινε τεράστιο ποσό στον Κώστα!

Κι αυτό είναι κάτι που, επίσης είχατε διαβάσει στο sportdog την εποχή που είχε πρωτογραφτεί ότι ο άσος τού Ολυμπιακού ενδιαφέρει τους Άραβες - Ο εξειδικευμένος στο αραβικό ποδόσφαιρο δημοσιογράφος Δημήτρης Σιώρης, είχε επισημάνει μέσω του sportdog τον Αύγουστο του 2023 που είχε προκύψει το θέμα ότι τα οικονομικά της Αλ Ουάχντα δεν είναι καλά - Mόνο τυχαίο δεν ήταν και ο Αλμπέρτο Μποτία είχε αποχωρήσει απλήρωτος από την ίδια ομάδα το περασμένο καλοκαίρι, για να έρθει και να παίξει μπαλα στην Κηφισιά με συμβόλαιο 100.000 ευρώ.

Ενδεικτικό, μάλιστα, του ότι οι Άραβες δεν είναι κορόιδα που πετούν λεφτά, είναι ότι και το επίπεδο του ποδοσφαίρου τους είναι αξιοπρεπέστατο - Έχει αλλάξει η εικόνα τα τελευταία χρόνια δηλαδή. Χαρακτηριστικό σε αυτό που λέμε είναι το δυσοίωνο μέλλον τού Μίτσελ στην Αλ Κασιντίγια, την ομάδα που συμμετέχει στη δεύτερη κατηγορία τού πρωταθλήματος της Σαουδικής Αραβίας, και ήθελε φέτος να ανέβει και να χωθεί ανάμεσα στις 5 κορυφαίες της μεγάλης κατηγορίας.

Ο Ισπανός προπονητής που έχει θετικά περάσματα από τον Ολυμπιακό, είναι τεχνικός αξίας δηλαδή, έχει στη διάθεσή του ρόστερ με παίκτες όπως οι στόπερ Αλβάρο Γκονζάλες και Αλεξάντερ Χακ, ο Μαξ Πάουερ, ο μεσοεπιθετικός Αντρέ Καρίγιο, ο επιθετικός Μπαγέ Ντιανέ (-που το περασμένο καλοκαίρι τον ήθελε ο ΠΑΟΚ!), ο Λουτσιάνο Βιέτο. Παρόλα αυτα δεδομένα το καλοκαίρι θα χαιρετίσει...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags