Facebook Pixel Ολυμπιακός: Το "κόλπο γκρόσο" Μεντιλίμπαρ με Ποντένσε - Κέρδος ο Άμπι!
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-03 23:08:00

Το "κόλπο γκρόσο" Μεντιλίμπαρ με Ποντένσε - "Ξενέρωσε" με το πέναλτι αλλά... το γύρισε - Μεγάλο κέρδος ο Άμπι!

του Παναγιώτη Νικολάου
Το "κόλπο γκρόσο" Μεντιλίμπαρ με Ποντένσε - "Ξενέρωσε" με το πέναλτι αλλά... το γύρισε - Μεγάλο κέρδος ο Άμπι!

Πώς ελευθέρωσε τον Πορτογάλο και τι συνέβη στο 2-0! Ο Ισπανός προπονητής κατάφερε να ανεβάσει μέσα σε λίγες ημέρες τον βραχύσωμο εξτρέμ, ενώ ξαφνικά βρήκε έναν ακόμα κεντρικό αμυντικό...

Το ματς με τον Βόλο δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής με τον τρόπο που εξελίχθηκε. Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του κόντρα σε μία ομάδα που... φρόντισε να του διευκολύνει το έργο, εξαιτίας της ανοησίας του Μπαριέντος μόλις στο 6ο λεπτό. Αν δεν επικρατούσαν οι Ερυθρόλευκοι του Βόλου των 10 παικτών, θα μιλούσαμε για την αυτοκτονία της χρονιάς. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν πράγματα που μπορεί να κρατήσει η ομάδα του Μεντιλίμπαρ, όπως τη διάθεση που έβγαλε να κυνηγήσει γκολ έως το τελευταίο δευτερόλεπτο δίχως να ρίξει ρυθμό. Κάτι που δείχνει τη νοοτροπία του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο Βάσκος τεχνικός τόλμησε για ακόμα μία φορά να παρατάξει την ομάδα με αλλαγές, δίνοντας την ευκαιρία σε Τζολάκη και Άμπι να παίξουν βασικοί. Ο πρώτος ήταν... θεατής της αναμέτρησης, αλλά ο δεύτερος έδειξε ορισμένα εξαιρετικά στοιχεία. Δεν ήταν λίγες οι φορές που γνώρισε την αποθέωση από τους οπαδούς εξαιτίας της μαχητικότητας και του δυναμικού τρόπου παιχνιδιού του, αλλά και των επιθετικών πρωτοβουλιών που δεν δίστασε να πάρει!

Σε γενικές γραμμές, ο Άμπι μόνο με "ψαρωμένο" πρωτοεμφανιζόμενο δεν έμοιαζε. Έβγαινε συχνά με δυναμισμό πάνω στην μπάλα προσπαθώντας να ανακόψει τους αντιπάλους του πριν καν κοντρολάρουν. Αυτό του βγήκε μία χαρά κόντρα στον κουρασμένο και ακίνδυνο επιθετικά Βόλο, αλλά θα μπορούσε να του γυρίσει "μπούμερανγκ" σε ματς υψηλότερων απαιτήσεων.  Όντας ένα νεαρό παιδί (20 ετών) με μικρή εμπειρία, η λογική λέει πως θα δουλέψει ώστε να μάθει πότε πρέπει να πηγαίνει στην μπάλα με... χίλια και πότε όχι.  Πάντως, έδειξε πως πρόκειται για έναν πολύ ταχυδυναμικό στόπερ, ενώ ξεχώρισε επίσης για την τεχνική του κατάρτιση και την τάση του να προωθείται όποτε βρίσκει την ευκαιρία.



Ο Ορτέγκα έκανε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ανεβοκατεβαίνοντας διαρκώς την αριστερή πλευρά και όντας εξαιρετικά επιδραστικός στην επιθετική λειτουργία. Βέβαια, ο Αργεντινός μπακ δεν είχε ποτέ θέμα στην επίθεση. Η μεγαλύτερη αδυναμία του εντοπίζεται στο αμυντικό κομμάτι, συγκεκριμένα στον τρόπο που αντιδρά στις καλύψεις και στους παίκτες που φεύγουν στην πλάτη του. Ο Βόλος δεν του έβαλε καθόλου πίεση, συνεπώς περιμένουμε να τον δούμε στα δύσκολα ματς που ακολουθούν για να διαπιστώσουμε την πρόοδό του.

Έσε, Όρτα και Τσικίνιο είχαν ένα "σβηστό" ματς, αφού δεν ήταν δυνατόν ο Βόλος να προβληματίσει τη συγκεκριμένη τριάδα και μάλιστα με παίκτη λιγότερο. Όσο για τον Ελ Κααμπί, διανύει τρομερή περίοδο φόρμας και του βγαίνουν -σχεδόν- όλα. Όταν ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού έχει γκολ σε κάθε ματς με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο, καταλαβαίνει εύκολα κανείς το πόσο έχει "κουμπώσει" με τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας.

Ο Βάσκος τεχνικός έχει απελευθερώσει εντελώς τον Ποντένσε, ο οποίος απολαμβάνει ελευθερία κινήσεων στο γήπεδο και κάνει τη διαφορά. Κόντρα στον Βόλο έδειξε μία έκφανση του παιχνιδιού του, που δεν είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε. Συνέκλινε συνεχώς στον άξονα και έπαιρνε συχνά την μπάλα σε θέση "δεκαριού", βγάζοντας μάλιστα 2-3 εκπληκτικές κάθετες πάσες, που δεν έγιναν γκολ από τους συμπαίκτες του.

Ο ίδιος ο Ποντένσε έψαξε... λυσσαλέα ένα γκολ και το άξιζε, αλλά είδε τον VAR να του στερεί τη χαρά. Ακριβώς το ίδιο συνέβη με τον Μασούρα, που ήθελε να δείξει πράγματα στον Μεντιλίμπαρ, μιάς και το τελευταίο διάστημα έχει χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα. Πάντως, το γεγονός ότι επέλεξε να χαρίσει ένα γκολ στον Ελ Κααμπί στο 29' αντί να πλασάρει ο ίδιος (άσχετα αν το γκολ τελικά δεν μπήκε), δείχνει το γιατί ο Έλληνας άσος είναι πραγματικός παίκτης ομάδας και τον λόγο που δεν έχει περισσέψει ποτέ στα πλάνα κανενός προπονητή του Ολυμπιακού, άσχετα από την... κεφανειακή κριτική που δέχεται κατά καιρούς!

Αντίστοιχα, δεν πρέπει να παραγνωριστεί η συμπεριφορά του Ποντένσε πριν την εκτέλεση του πέναλτι που έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό. Παρ' ότι το κέρδισε ο ίδιος, ήθελε πολύ να το εκτελέσει και φάνηκε κάπως "ξενερωμένος" όταν δεν του έγινε το χατήρι, ο Πορτογάλος δεν δημιούργησε κανένα θέμα. Ούτε στον Ελ Κααμπί διαμαρτυρήθηκε ούτε στον Μεντιλίμπαρ και συνέχισε να παίζει με το ίδιο πάθος.

Τέλος, είναι πολύ σημαντική η τρομερή διάθεση που των Γιόβετιτς και Ελ Αραμπί παρά το γεγονός ότι πέρασαν αργά στο ματς ως αλλαγή. Όλα αυτά είναι πολύ καλά σημάδια για το κλίμα στην ομάδα και τα αποδυτήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν πληρώνει τη ρήτρα για Ποντένσε ο Ολυμπιακός, ρισκάρει με το deadline - "Κόλπο γκρόσο" μαζί με Κάρμο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags