Ο Άρης γκρέμισε την ΑΕΚ από την κορυφή την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Super League. Η Ένωση κατάφερε να χάσει πάλι τη νίκη μέσα από τα χέρια της στο τέλος της αναμέτρησης, όταν ο Μορόν ευστόχησε σε πέναλτι από χέρι του Βίντα. Τί λένε όμως οι αριθμοί για τη νέα γκέλα της αθηναϊκής ομάδας.

Διαβάστε ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο που αλιεύσαμε από το aek365.com, το οποίο αντλεί στατιστικά από Wyscout:

Σκόραρε ανάλογα με τους δείκτες της

Η ΑΕΚ έκανε στο ματς 13 τελικές προσπάθειες, οι 9 εξ αυτών ήταν στον στόχο ενώ οι 7 από αυτές (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε αυτές η εκτέλεση πέναλτι) έγιναν μέσα από την περιοχή του Κουέστα. Ο συνολικός δείκτης xGoals της «Ένωσης» στο ματς έφτασε τα 3.08 και η ομάδα σκόραρε τρία γκολ, γεγονός που δε συμβαίνει συχνά τη φετινή σεζόν (δηλαδή να σκοράρει η ΑΕΚ ανάλογα με τους δείκτες της, αφού συνήθως σκοράρει λιγότερο από αυτούς).

Ποσοστά… μπάσκετ ο Άρης

Το πρόβλημα στο χθεσινό ματς σχετικά με την αποτελεσματικότητα είχε να κάνει με τα μετόπισθεν. Ο Άρης έκανε 4 τελικές προσπάθειες στο ματς σκοράροντας τρεις φορές, έχοντας απειλήσει μόλις τρεις φορές μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Στάνκοβιτς, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε αυτές η εκτέλεση πέναλτι. Ο δείκτης xGoals των γηπεδούχων ήταν στο 1.18 (με το 0.75 να είναι η εκτέλεση πέναλτι του Μορόν) γεγονός που μαρτυρά του λόγου το αληθές για το γεγονός ότι έβγαλε από τη μύγα… ξίγκι σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητά του.

Το πρόβλημα της διαχείρισης που είπε ο Αλμέιδα και η επιβεβαίωση των αριθμών

Ένα από τα προβλήματα που έβγαλε χθες η ΑΕΚ στο Χαριλάου ήταν ότι στο τέλος του ματς δεν κατάφερε να διαχειριστεί το υπέρ της προβάδισμα προκειμένου να φύγει από τη Θεσσαλονίκη με το πολύτιμο τρίποντο στις αποσκευές της. «Μετά από το 3-2 κάναμε τρεις αλλαγές και δεν καταφέραμε να κάνουμε τρεις πάσες συνεχόμενες» είπε ο Αλμέιδα χθες στη συνέντευξη Τύπου και δεν είχε άδικο. Σε ένα timing που η ΑΕΚ έπρεπε να διαχειριστεί το παιχνίδι έχοντας την κυκλοφορία της μπάλας, έχασε την υπεροχή που είχε στην κατοχή της μπάλας (από το 57% έπεσε στο 48%) και σωζόταν από το γεγονός ότι ο Άρης δυσκολευόταν να δημιουργήσει κινδύνους σε σετ παιχνίδι. Όταν όμως τα ματς είναι ζωντανά μέχρι το φινάλε, τότε μπορεί να συμβεί αυτό που συνέβη το βράδυ της Κυριακής στο Χαριλάου: Μια στατική φάση, μια αναμπουμπούλα και ένα πέναλτι στα χασομέρια το οποίο στέρησε δύο σημαντικούς βαθμούς και την ευκαιρία να ξεκινήσει η «Ένωση» τα play-off από την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.