Facebook Pixel Sportdog.gr | ΑΕΚ: "Να δημοσιοποιούνται οι διάλογοι του VAR - Το μόνο θετικό από Κλάτενμπεργκ - Οι καλύτεροι διαιτητές στα πλέι οφ"
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-04 13:07:00

ΑΕΚ: "Να δημοσιοποιούνται οι διάλογοι του VAR - Το μόνο θετικό από Κλάτενμπεργκ - Οι καλύτεροι διαιτητές στα πλέι οφ"

Sportdog Team
ΑΕΚ: "Να δημοσιοποιούνται οι διάλογοι του VAR - Το μόνο θετικό από Κλάτενμπεργκ - Οι καλύτεροι διαιτητές στα πλέι οφ"

Τις θέσεις της για ενίσχυση του πακέτου του VAR, τη δημοσιοποίηση των διαλόγων των διαιτητών και του ορισμού elite ρέφερι στα πλέι οφ ανέλυσε η ΑΕΚ κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, για την ανανέωση της σύμβασης του VAR, που πρέπει να γίνει τον Σεπτέμβριο.

Ο Γιώργος Κοσμάς επισήμανε πως πρέπει να μείνει δημόσια η σύμβαση για το VAR, καθώς οι μικρότερες ομάδες θα δυσκολευτούν να ανταποκριθούν στο κόστος, ενώ αναφέρθηκε στη θέση τς ΑΕΚ για τη δημοσιοποίηση των διαλόγων του VAR, αλλά και τον ερχομό elite διαιτητών στα πλέι οφ, αρκεί να μην τους διώχνουν οι παράγοντες με τη συμπεριφορά τους.

«Ακριβώς επειδή το πρωτάθλημα όπως διαπιστώσαμε και με την τελευταία κυβερνητική απόφαση απασχολεί την κοινωνία και την κυβέρνηση σε επίπεδο δημόσιας τάξης, πρέπει να παραμείνει αξιόπιστο όπως είναι τώρα. Πιο αξιόπιστο από κάθε άλλη φορά. Γι' αυτό μιλάω για το συντονισμό όλων μας κι αυτό πρέπει να το παραδεχτούμε. Ανεξάρτητα από την επικοινωνία που επιχειρεί να κάνει η μία ή η άλλη ομάδα. Πρέπει να μείνει αξιόπιστο στον βαθμό που είναι σήμερα και να το βελτιώσουμε. Αν είναι δυνατόν και με την goal line τεχνολογία και με το ημί-αυτόματο οφσάιντ, αν είναι δυνατόν και με το αυτόματο οφσάιντ. Όλα αυτά κοστίζουν όμως και οι προσθήκες στην υπάρχουσα σύμβαση. Είναι δύσκολο για τις ομάδες, ειδικά για τις μικρότερες να συνεισφέρουν σε αυτό. Πρέπει να συντονιστούμε και να χαράξουμε μια κοινή στρατηγική έτσι ώστε αυτή η σύμβαση να μείνει δημόσια, είναι μονόδρομος αυτό καλώς ή κακώς αυτή είναι η πραγματικότητα», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Κοσμάς, επισήμανε: «Όσον αφορά την δημοσιοποίηση των διαλόγων του VAR, ήταν το μοναδικό καλό που έκανε ο υπάλληλος του κ. Μαρινάκη, ο κ. Κλάτενμπεργκ, αλλά βέβαια το πήρε πίσω. Δεν υπάρχει κάτι άλλο θετικό που να έκανε έστω και βραχυπρόθεσμα. Και η ΑΕΚ επιθυμεί να δημοσιοποιούνται οι διάλογοι του VAR, όπως και η κάθε ομάδα πιστεύω το επιθυμεί. Θα βοηθήσει αυτό και το κοινό να αντιληφθούν πως λαμβάνονται οι αποφάσεις. Καλώ και την ΕΠΟ να συνεισφέρει προς αυτή την κατεύθυνση. Η αξιοπιστία του πρωταθλήματος είναι και θέμα VAR. Tο VAR έχει άμεση σχέση με την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Έχουμε και στην Ελλάδα κριτική όπως έχουμε και διεθνώς. Και στην Αγγλία και στην Ισπανία και στην Ιταλία υπάρχει κριτική. Άλλο αυτό ομως κι άλλο η άκρατη διάχυση τοξικότητας, άλλο η ισοπέδωση».

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με τους διαιτητές στα πλέι οφ, τόνισε: «Αυτονόητα κι εμείς επιθυμούμε να έχουμε τους καλύτερους δυνατούς διαιτητές και στα play offs. Αν είναι δυνατόν να έχουμε elite, ακόμη καλύτερα. Αλλά για να έχουμε elite διαιτητές πρέπει να έχουμε κι εμείς την ανάλογη συμπεριφορά. Συμπεριφορά που δεν επιδείξαμε όλοι μας, για να χρησιμοποιήσω πρώτο πληθυντικό και να μην έχουμε αντιπαραθέσεις. Να σεβαστούμε τους elite διαιτητές που πιθανώς να έρθουν κι όχι να τους αναγκάζουμε να αποφασίζουν να μην έρχονται σε αγώνες στην Ελλάδα επειδή φοβούνται για την σωματική τους ακεραιότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απάντησε στις... φωνές της ΑΕΚ ο Βαρούχας - "Διαφώνησε" και με Τερίμ - "Υπάρχει καθαρό πέναλτι"! (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags