Facebook Pixel Sportdog.gr | Ποιός Μέσι και ποιός Λαουτάρο; Ο Πόνσε καλύτερος Αργεντινός στον κόσμο το 2024 (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-06 09:31:00

Ποιός Μέσι και ποιός Λαουτάρο; Ο Πόνσε καλύτερος Αργεντινός στον κόσμο το 2024 (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη

Εζεκιέλ Πόνσε, ο Αργεντινός που ξεπερνά τους Λαουτάρο της Ιντερ και τον Ντιμπάλα της Ρόμα.
 

Ο Αργεντινός φορ διανύει μια αξιοζήλευτη στιγμή στην ΑΕΚ και καταγράφει καλύτερα νούμερα από τους διεθνείς συμπατριώτες του στην ιταλική Serie A.

Ο Εζεκιέλ Πόνσε έχει ανακτήσει την καλύτερη εκδοχή του και το 2024 είναι ο Αργεντινός που έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ο επιθετικός της ΑΕΚ, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα As, έχει βρει δίχτυα σε περισσότερες περιπτώσεις από καθιερωμένους και σπουδαίους παίκτες όπως ο Λαουτάρο Μαρτίνες ή ο Ντιμπάλα.

«Στα 26 του έχει πολύ δρόμο ακόμα, αλλά φαίνεται ότι η Ελλάδα είναι εκεί που έχει την αυτοπεποίθηση να διαπρέψει», γράφουν οι Ισπανοί και του έχουν κάνει ένα μίνι αφιέρωμα.

Το ισπανικό αφιέρωμα στον Πόνσε

«Ο Πόνσε προπονήθηκε στη Νιούελς και ακολούθησε η Ρόμα στην οποία είχε ελάχιστες ευκαιρίες και εκεί ξεκίνησε μια πολύ ακανόνιστη διαδρομή στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Από τη Γρανάδα στη Λιλ και μετά η ΑΕΚ, όπου ξεχώρισε με 16 γκολ σε 27 αγώνες πρωταθλήματος.

Εκείνη η μοναδική σεζόν στην Αθήνα του επέτρεψε ένα πιο ενδιαφέρον οικονομικά συμβόλαιο στη Μόσχα, όπου παρέμεινε για δυόμισι σεζόν στη Σπαρτάκ πριν επιστρέψει στην Ισπανία με την Έλτσε. Στην ομάδα του Αλικάντε δεν ήταν ποτέ βασικός και στη δεύτερη του σεζόν υπέστη υποβιβασμό αφού σημείωσε τέσσερα γκολ.

Στην έναρξη της τρέχουσας σεζόν επέστρεψε στην ΑΕΚ και στην αρχή δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί και τους τελευταίους μήνες του 2023 είχε πετύχει μόλις ένα γκολ, όμως, η αλλαγή της χρονιάς του ταίριαξε υπέροχα και ο Πόνσε βρήκε ένα υπέροχο σερί που του επέτρεψε να σκοράρει εννέα γκολ στα τελευταία επτά παιχνίδια. Το σερί στο σκοράρισμα του Πόνσε έχει επίσης αποτυπωθεί στον βαθμολογικό πίνακα».

Στην κορυφή των Αργεντινών σκόρερ

Ο Εζεκιέλ Πόνσε έχει σκοράρει 10 γκολ σε 11 ματς στο 2024 και βρίσκει δίχτυα ανά 55 λεπτά και τον ακολουθεί ο Ντιμπάλα με 9 γκολ σε 11 ματς και σκοράρει κάθε ενενήντα λεπτά. Τρίτος έρχεται ο Λαουτάρο Μαρτίνες της Ίντερ με 9 γκολ σε 12 παιχνίδια με την ιταλική ομάδα.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags