Facebook Pixel Πρωτοκλασάτος της ΑΕΚ στην έξοδο; - "Καψούρα" Μελισσανίδη
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-08 22:07:00

Πρωτοκλασάτος της ΑΕΚ στην έξοδο; - "Καψούρα" Μελισσανίδη, τον δίνει μόνο με 5 εκατ. - Έμαθαν από Μαρινάκη!

του Γιώργου Θεοδωράκη

Ο Αλμέιδα απογείωσε την καριέρα του, όμως υπάρχει ομάδα που τον θέλει πολύ, πιέζει για να τον πείσει να φύγει από την Ελλάδα και δίνει πάρα πολλά χρήματα. Έχει μάλιστα και τρόπο να τον πλησιάσει…

Η ΑΕΚ έχει να υπερηφανεύεται για το πρώτο της νταμπλ ύστερα από 45 ολόκληρα χρόνια, για τον τρόπο παιχνιδιού της που έχει καταπλήξει την Ελλάδα αλλά στην Ένωση συντελείται κάτι ακόμη σημαντικότερο: παίκτες που αρχικά είχαν αμφισβητηθεί, πλέον έχουν εξελιχθεί και έχουν ''εκτοξεύσει'' τη χρηματιστηριακή τους αξία. ''Καραμπινάτο'' παράδειγμα ο Νταμιάν Σιμάνσκι, ο οποίος είναι ο ηγέτης της κιτρινόμαυρης μεσαίας γραμμής και οι εξαιρετικές του σεζόν έχουν οδηγήσει ομάδες του εξωτερικού να δείξουν ενδιαφέρον για την περίπτωσή του.

Η σιγουριά Μελισσανίδη και ο Αλμέιδα που τον πίστεψε μέχρι τέλους!

Ο Πολωνός άσος είχε έρθει ως δανεικός στην ΑΕΚ τον χειμώνα του 2020 και στην αγορά του είχε παίξει καταλυτικό ρόλο, ποιος άλλος; Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος τότε μετέφερε στους συνεργάτες του την πίστη του πως ο τότε 24χρονος δεν είχε δείξει ούτε το 50% των δυνατοτήτων του! Με εντολή του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ, δόθηκε το 1,5 εκατομμύριο στην Αχμάτ Γκρόνζι και ο ποδοσφαιριστής εδραιώθηκε στην Ελλάδα.

Στην πρώτη του ''γεμάτη'' σεζόν ο Σιμάνσκι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και σε συνδυασμό με την ευρύτερη αγωνιστική και μη αστάθεια στην Ένωση δεν ''ξεδίπλωσε'' το σύνολο των αρετών του. Την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 η ΑΕΚ άλλαξε προπονητές, πλάνα και παίκτες αλλά η σταθερά της εντός αγωνιστικού χώρου ήταν ο Πολωνός μέσος. Ο Ματίας Αλμέιδα διέκρινε σε αυτόν την ηγετική στόφα, τον ''αναγέννησε'' όπως και συνολικά την Ένωση και πλέον ο 28χρονος άσος βιώνει τις καλύτερες ποδοσφαιρικές του μέρες!

Η ''τρέλα'' Φενέρ για Σιμάνσκι και η ΑΕΚ που θυμίζει... Ολυμπιακό προηγούμενων χρόνων!

Και τώρα πάμε στα δεδομένα, που έχουν δημιουργηθεί στο σήμερα για τον Νταμιάν Σιμάνσκι. Η ΑΕΚ το 2023 του επέκτεινε το συμβόλαιο έως το 2027 με διττό στόχο: πρώτον, ώστε να κρατήσει έναν σπουδαίο παίκτη και δεύτερον, για να έχει ισχύ διαπραγματευτικά αν κάποιος της χτυπήσει την πόρτα. Και η πόρτα αυτή, πλέον, δέχεται αρκετά χτυπήματα μιας και η Φενέρμπαχτσε τον θέλει ''λυσσασμένα''. Από την Τουρκία έχει γραφτεί πως «ο αθλητικός διευθυντής της Φενέρ, Μάριο Μπράνκο, είναι σε επαφή τόσο με τον μάνατζερ του Σιμάνσκι όσο και με την ΑΕΚ».

Το στοιχείο που ''δένει'' την ιστορία περί υπαρκτού ενδιαφέροντος των Τούρκων για τον πολύτιμο ποδοσφαιριστή της ''αρμάδας'' του Αλμέιδα είναι πως ο άσος της ΑΕΚ είναι μανατζερικά ''ομόσταβλος'' με τον συνεπώνυμό του, Σεμπαστιάν Σιμάνσκι που αγωνίζεται στη Φενέρ και είναι ο απόλυτος σταρ της! Η χρηματιστηριακή αξία του Νταμιάν βρίσκεται στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ βάσει του Transfermarkt, όμως μην ξεχάσουμε τη στρατηγική της ΠΑΕ στο ζήτημα των πωλήσεων.

Ποια είναι αυτή; Πως άπαντες έχουν την... τιμή τους, πλην Λιβάι Γκαρσία προφανώς ο οποίος θα μείνει στην ΑΕΚ μιας και είναι η ''καψούρα'' του ιδιοκτήτη. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ένωση έχει αποδειχθεί σκληρότατο καρύδι στις διαπραγματεύσεις, καθώς το περασμένο καλοκαίρι είπε ''όχι'' στα 8 εκατομμύρια της Μπριζ για τον Αρόλντ Μουκουντί, έχει απορρίψει προτάσεις μεταξύ 1,5 και 2,5 εκατομμυρίων για τους Ρότα και Ελίασον. Αφήνουμε στην άκρη το ''ιλιγγιώδες'' ποσό της Λανς για τον Λιβάι, για προφανείς λόγους.

Τι μας λένε όλα αυτά; Πως ο Σιμάνσκι για να παραχωρηθεί στη Φενέρ ή σε οποιονδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο που δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα, τα χρήματα που θα μπουν στο τραπέζι πρέπει να αγγίζουν ή και να ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια. Η ΑΕΚ αναπτύσσεται αγωνιστικά, δε φοβάται να πουλήσει ώστε να βγάλει κέρδος όμως είναι αποφασισμένη να βάλει τους δικούς της όρους στην αγορά. Κάτι σαν τον Ολυμπιακό των πρώτων ετών Μαρινάκη, δηλαδή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ για Μαντί Καμαρά - Το "χρυσό" συμβόλαιο που ζητάει - Δύο μεγάλοι… αντίπαλοι, εκτός ο Ολυμπιακός!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags