Facebook Pixel Διπλό τίτλου στην Τούμπα! Ο Άρης δίνει πρωτάθλημα στην ΑΕΚ με Μορόν
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-10 22:56:00

Διπλό... τίτλου στην Τούμπα! Ο Άρης δίνει πρωτάθλημα στην ΑΕΚ με γκολάρα Μορόν (ΒΙΝΤΕΟ)

του Λάζαρου Γεωργίδη

Με τέρμα του Ισπανού οι "κίτρινοι" επικράτησαν 1-0 του ΠΑΟΚ και έδωσαν την ευκαιρία στην Ένωση να μπει πρώτη στην κούρσα των πλέι οφ.

Μεγάλο διπλό πέτυχε ο Άρης στην Τούμπα! Οι «κίτρινοι» επικράτησαν 1-0 του ΠΑΟΚ με ωραίο γκολ του Μορόν, το 16ο του στο πρωτάθλημα και έτσι η ΑΕΚ πιάνει κορυφή την 1η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Ο Άρης έχει 45 βαθμούς και είναι πέμπτος, ενώ ο ΠΑΟΚ διατηρήθηκε δεύτερος με 60.

Βασικός ο Μάρκος Αντόνιο

Με δύο αλλαγές παρέταξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον ΠΑΟΚ σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στη Ντιναμό, στο Ζάγκρεμπ, για τους «16» του Conference League. Στα χαφ τοποθετήθηκε ο Μάρκος Αντόνιο αντί του Οζντόεφ,ενώ ο Μουργκ πήρε τη θέση του Κωνσταντέλια. Ο Κοτάρσκι υπερασπίστηκε την εστία, με τους Μπάμπα, Κουλιεράκη, Κεντζιόρα και Ότο στην άμυνα ενώ στη μεσαία γραμμή έπαιξαν Μεϊτέ και Μάρκος Αντόνιο. Τάισον, Μουργκ και Ζίβκοβιτς βρέθηκαν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπράντον Τόμας.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Ότο (71’ Ντεσπότοφ), Μεϊτέ (78’ Οζντόεφ), Μάρκος Αντόνιο (58’ Σβαμπ), Τάισον, Μουργκ (58’ Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς, Μπράντον Τόμας (71’ Τζίμας)

Με το κέντρο του ανανεωμένο κατά τα 2/3 και παρεμβάσεις σε επίθεση και άμυνα παρατάχθηκε ο Άρης κόντρα στον ΠΑΟΚ. Βερστράτε-Ζουλ πλαισίωσαν τον Νταρίντα στα χαφ. Ο Μοντόγια έπαιξε στα αριστερά της άμυνας αντί του Φεράρι, με τον Σαβέρριο αντί του Σαμόρα στα εξτρέμ.

Άρης (Βαγγέλης Μάντζιος): Κουέστα, – Οντουμπάζιο. Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, – Βερστράτε, Ζουλ (76’ Βέλεθ), – Σουλεϊμάνοφ (89’ Φετφατζίδης), Νταρίντα (94’ Φεράρι), Σαβέριο (76’ Ζαμόρα), – Μορόν (46’ Ανσαριφάρντ)

Χτύπημα με Μορόν

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακό από πλευράς θεάματος. Ο ΠΑΟΚ είχε τη συντριπτική υπεροχή, με 70% κατοχή της μπάλας, βρήκε όμως μπροστά του το πούλμαν του Άρη που έκλεισε τους διαδρόμους προς την περιοχή. Μόνο κάτι σουτ (από Μούργκ και Ζίβκοβιτς) είχαν να εκθέσουν οι «ασπρόμαυροι» και όχι κάποια οργανωμένες επιθέσεις. Παρά την πίεση των γηπεδούχων όμως ο Κουέστα δεν είχε κάποια δύσκολη φάση. Οι φιλοξενούμενοι όμως είχαν περιοριστεί εμφανώς σε παθητικό ρόλο.

Στο 31’ όμως κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, ο Άρης στην πρώτη του έξοδο από τα καρέ χτύπησε τον ΠΑΟΚ! Ύστερα από αντεπίθεση, ο Σαβέριο πέρασε τον Κεντζιόρα, έσπασε στον Μορόν, ο οποίος έκανε μία εκπληκτική περιστροφή γύρω από τον άξονά του, ξεμαρκαρίστηκε και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Κοτάρσκι για το 0-1.

Αλλαγή σκηνικού στο δεύτερο μέρος

Το παιχνίδι απέκτησε μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο δεύτερο μέρος, με τον ΠΑΟΚ να είναι με την πλάτη στον τοίχο, λόγω του προβαδίσματος του Άρη που έπαιξε χωρίς τον σκόρερ του, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα στον αστράγαλο και έδωσε τη θέση του στον Ανσαριφάρντ. Στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες έγιναν σαφώς πιο ανταγωνιστικές πραγματοποιώντας μαζικές ευκαιρίες.

Έτσι το σκηνικό έγινε περισσότερο ελκυστικό στα μάτια του φιλοθεάμονος κοινού που είδε το ματς από τις οθόνες, καθότι το ματς πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας του ΠΑΟΚ από τη ΔΕΑΒ για ρίψεις κροτίδων στο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας με τον Ολυμπιακό, Οι γηπεδούχοι απείλησαν με καλό σουτ του Κουλιεράκη στο 48’, οι φιλοξενούμενοι όμως απάντησαν οχτώ λεπτά αργότερα με τον Σαβέριο και στο 57’ μια προσπάθεια του Μουργκ δεν βρήκε επίσης στόχο απέναντι στον Κουέστα. Λίγο αργότερα, στο 62’, ο Σουλεϊμάνοφ συνέκλινε από τα αριστερά, σούταρε, αλλά δεν δυσκόλεψε τον Κοτάρσκι, ενώ στο 64’ ο Σβαμπ έβγαλε έξυπνη μπαλιά για τον Μπράντον, με τον Ισπανό τερματοφύλακα του Άρη, να βγαίνει έγκαιρα και να καθαρίζει τη φάση.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε ξανά, λόγω των αλλαγών. Έτσι η επόμενη αξιόλογη προσπάθεια καταγράφηκε στο 74’ από πλευράς ΠΑΟΚ με την μια κεφαλιά του Μπάμπα (μετά από κόρνερ του Τάισον) να περνάει λίγο άουτ. Στο 81’ ο Τζίμας βρέθηκε πολύ κοντά στην ισοφάριση, σε καλή θέση απέναντι από τον Κουέστα, ο Ισπανός βγήκε έγκαιρα, του έκλεισε το οπτικό πεδίο και απέκρουσε σωτήρια. H απάντηση του Άρη ήταν άμεση. Στο ίδιο χρονικό σημείο, οι «κιτρινόμαυροι» βγήκαν στην κόντρα, ο Σουλεϊμάνοφ σούταρε η μπάλα κόντραρε στον Κουλιεράκη, μετά στο αριστερό δοκάρι του Κοτάρσκι και κατέληξε κόρνερ.

Η μπάλα άρχισε ξανά να αποκτά ταχύτητα και να πηγαίνει πάνω κάτω. Ο ΠΑΟΚ κυκλοφόρησε γρήγορα τη μπάλα στο 85’, με τη μπάλα να φτάνει στον Κωνσταντέλια, το πλασέ του οποίου, μέσα στην περιοχή, κατέληξε στην αγκαλιά του Κουέστα. Τρία λεπτά αργότερα το σουτ του Ανσαριφάρντ  δεν δυσκόλεψε τον Κοτάρσκι. Στις καθυστερήσεις το γέμισμα του Ζίβκοβιτς βρήκε τον Τζίμα που έκανε ωραία κίνηση και πήρε την κεφαλιά με το πίσω μέρος του κεφαλιού, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Τα σφυρίγματα

Ο Σλοβένος διαιτητής Ράντε Ομπρένοβιτς ορίστηκε από την ΚΕΔ για να διευθύνει τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Άρη. Βοηθοί του ήταν οι συμπατριώτες του Γιούρε Πραπρότνικ, Γκρέγκα Κόρντεζ, τέταρτος ο Πολυχρόνης και στο VAR ο Άλεν Μπόροσακ με τον Βασίλειο Νικολακάκη.

Στο 65’ στον ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Ζουλ στην περιοχή.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags